De VALTO-trein dendert door in de Zuid-Holland Cup

Sponsor: Martin Stolze B. V..

De bekerwedstrijden zijn tot nu toe allemaal een prooi voor Valto 1 geweest. Het eerste slachtoffer was Vriendenschaar uit Hardinxveld, waar Valto nog een appeltje mee te schillen had. Zij werden met 26-15 aan de kant gezet, wat goed was voor het vertrouwen van de ploeg. De volgende ronde werd Valto gekoppeld aan 2e klasser Weidevogels, waar het vlaggenschip vorige week donderdagavond op bezoek mocht. Een leuke groep publiek was er achteraan gereisd en zag Valto over Weidevogels heen walsen. De wedstrijd werd met een verschil van 19 doelpunten afgesloten, maar om tot de kwartfinale door te dringen moest er eerst nog een extra wedstrijd gespeeld worden. In een eliminatie duel tegen WION uit Rotterdam moest uitgemaakt worden wie deze laatste plaats in de kwartfinale verdiende. Na de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Excelsior, waarin vooral de eerste helft van een bedenkelijk niveau was, hoopte het in grote getale opgekomen publiek op een wederopstanding van het vlaggenschip. Vanavond zou Judith weer starten met de bedoeling ook de hele wedstrijd te spelen. Dit zou dan haar eerste wedstrijd weer zijn voor haar na de terugkeer van haar blessureleed. Ook Bart was voor de gelegenheid weer terug in het vlaggenschip, omdat Niels geblesseerd was geraakt aan zijn arm bij het ophangen van de kerstversiering. Ben wel benieuwd wat voor kerstverlichting hij heeft opgehangen. Onder leiding van scheidsrechter Den Ouden werd aan de wedstrijd begonnen. De openingsfase was duidelijk voor de gasten uit Rotterdam en lieten met een schotpercentage van 100 % een 0-3 voorsprong op het bord zetten. Toen ging echter de Valto korf op slot en werd met zes doelpunten op rij de achterstand van drie goals omgezet in een voorsprong van drie. WION bleef in de schaduw van Valto tot de 9-7 tussenstand, waarna de Lierse formatie een tandje opschakelde en het gat langzaam vergrootte naar de 20-12 ruststand.

Wat Marco in de kleedkamer gezegd heeft zullen we nooit weten, maar feit is wel dat ons vlaggenschip lekker scherp uit de kleedkamer kwam. De verdediging stond als een huis en wist WION in het begin van het tweede deel van het scoren af te houden. Bij Valto leek intussen alles op zijn plaats te vallen, waardoor het zes minuten later al 28-12 was geworden. Bij de Rotterdammer zakte de moed in de schoenen maar bleven wel lekker korfballen. Ook zij wisten nu twee maal de korf te vinden, maar daarna was het weer Valto wat de ene na de andere aanval verzilverde. Er waren nog acht minuten zuivere speeltijd te gaan toen het verschil voor het eerst twintig doelpunten was bij de 36-16 van Frank. Het Lierse publiek begon zich te roeren, want de mijlpaal van donderdagavond van 30 doelpunten tegen Weidevogels was allang verpulverd. Er zou vanavond weer geschiedenis geschreven gaan worden en een veertigste treffer was de wens. De ploeg ging er helemaal voor en, met af en toe een Rotterdamse treffer tussendoor, werd de jacht op de laatste vier doelpunten in gang gezet. Door treffers van Rob, Frank en Bart met een mooie one hander werd de 39 gehaald. De laatste minuut liep al toen Valto weer in de aanval kwam waarin Frank ons veertigste doelpunt wist te maken en de eindstand op 40-19 leek te zetten. WION perste er ook nog een goede aanval uit in de laatste 19 seconden die nog restte en maakte hun 20e doelpunt. Het publiek heeft weer kunnen genieten van een mooie wedstrijd, waarmee de bittere nasmaak van zaterdag weer helemaal is weg gespoeld. Na de wedstrijd was ook direct de loting voor de kwartfinales in januari. De volgende tegenstander is Velocitas geworden bij wie we op bezoek mogen in Leiderdorp, omdat zij in de 2e klasse uitkomen en dus het thuisvoordeel genieten.

We kunnen hier nog even op teren, maar zaterdag zal het vlaggenschip er weer moeten staan in de competitiewedstrijd tegen RODA in West Zaan. Een wedstrijd waarin we, bij winst, de aansluiting houden met de bovenste ploegen. Als we niets veranderen aan de afstelling van de vizieren, moet het goed komen. Publiek is natuurlijk altijd welkom in Krommenie in het Trias, waar om 17:25 uur Valto 2 het spits zal afbijten.

Graag tot zaterdag in Krommenie, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.