Enerverend middagje VALTO eindigt met gelijkspel

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Voor het tweede weekend op rij werd er door de selectie van Valto een thuisprogramma afgewerkt. Na het stoppen als selectie speler van Kees werd er weer geschoven met spelers. De middag begon met Valto 3 met als tegenstander DSO uit Klundert. Een tegenstander die net als Valto nog wachtte op de eerste punten. Met Pieter binnen de lijnen werd het uiteindelijk een ruime overwinning voor de thuisploeg, die na de 22-12 overwinning van die hatelijke nul af zijn. Hierna betrad Valto 2 het veld met ook een gewijzigde opstelling. Niels L kon gelukkig weer spelen, nadat we hem vorige week geblesseerd het veld zagen verlaten. Ruben moeten we nog een tijdje missen, dus werd Bart ingepast in het vak met Laurens, Nikki en Laura. Tegenstander was HKC 3 uit Hardinxveld, wat net als Valto 2 nog puntloos is deze competitie. De eerste vier punten wedstrijd voor dit seizoen dus, waarin de winnaar van die hatelijke nul verlost zou zijn. De openingstreffer was voor Ron, die dit weekend zijn vizier weer aardig afgesteld had. De gasten wisten echter ook de korf te vinden, wat betekende dat in de eerste helft beide ploegen elkaar in evenwicht zouden houden. Het was Valto en dan weer HKC wat een kleine voorsprong nam. Er werd door beide ploegen met scherp geschoten, want halverwege de eerste helft stond er al een 7-7 tussenstand op het bord. Bij de 10-9 van Laurens leek Valto met een voorsprong te kunnen gaan rusten, maar de gasten dachten hier anders over. Zij wisten op slag van rust nog twee strafworpen en fiksen, die zij benutte. Zo waren de rollen ineens omgedraaid. Valto liet het er niet bij zitten en gelukkig had de scheidsrechter nog genoeg minuten op zijn klok om Ron en Laurens de ruststand op 12-11 te laten zetten.

In het tweede deel duurde het even voor er weer gescoord werd en helaas voor het Lierse publiek viel deze door de verkeerde korf. Na de gelijkmaker wist ook Valto weer te scoren, zodat er na tien minuten toch weer een gaatje van twee gemaakt was bij 15-13. De gasten wisten niet van opgeven en hielden de aansluiting. Door om en om te scoren werd er naar een 18-16 tussenstand toe gewerkt. Er waren nog een kleine vijftien minuten te gaan toen Pieter binnen de lijnen kwam voor Laurens. Helaas werd door HKC de aansluiting weer gemaakt vanaf de strafworpstip. Zorgvuldig gingen de Valto reserves op zoek naar de juiste kans, die uiteindelijk werd gevonden door Pieter wat weer even voor wat meer lucht zorgde. Met nog drie minuten te gaan maakte Ron er met zijn achtste treffer 20-17 van en dan denk je dat het niet meer fout kan. Er werd echter toch weer te veel ruimte gegeven in de verdediging, waardoor de gasten weer konden scoren. Dit gaf hen toch weer hoop en gingen in een alles of niets poging op jacht. Hierbij raakte Niels weer geblesseerd en moest hij vervangen worden. Thom kwam voor hem in het veld en moest met zijn vakgenoten proberen om het dicht te houden. Het werd in de laatste minuut uiteindelijk nog heel spannend toen HKC ook de aansluitingstreffer nog wist te maken. De tijd was toen echter al bijna verstreken en kon het niet meer fout gaan. Valto mocht de bal nog wel uitnemen, maar toen hield de scheidsrechter het voor gezien. Hiermee is de nul weggepoetst en gaan we aan de volgende overwinning werken volgende week in Zwijndrecht, waar we de strijd aangaan met Albatros 2.

Als afsluiter van deze middag stond de wedstrijd van Valto 1 op het programma. Tegenstander was Futura 1 uit Den Haag, wat in de voorgaande wedstrijden een keer gewonnen en verloren heeft. Voor Valto is het zaak om punten te blijven pakken om de aansluiting met de koploper niet te verliezen. Met alleen Achilles nog zonder puntverlies bovenaan, volgt Valto met een puntje minder op de tweede plaats. Na het voorstellen kon de wedstrijd van start. Niels tekende voor de openingstreffer, maar die werd binnen dezelfde minuut al gepareerd. De gasten zouden tot 4-6 een kleine voorsprong houden, maar toen stond Lotte op. Zij wist met twee treffers op rij de stand weer gelijk te trekken en niet veel later was het Valto wat een kleine voorsprong nam. Bij 10-7 was voor het eerst een gaatje van drie gemaakt, wat Valto zou vasthouden tot de rust. Bij 13-9 werden de kleedkamers opgezocht voor de mandarijnen en de peptalk van de coach.

Thom en Frank wisten Valto met hun doelpunten op ruime voorsprong te zetten. Nu moest Valto niet verslappen en deze voorsprong vasthouden. Met om en om scoren lukte het om deze marge vast te houden tot de 19-13 tussenstand halverwege de tweede helft. Een kwestie van uitspelen zou ik zeggen, maar dat lijkt aan Valto niet besteedt. De jacht op doelpunten ging onverminderd door, maar deze vielen helaas niet. Het gaatje van zes werd teruggebracht tot vier, waarna de gasten weer hoop kregen. Zij schakelden een tandje bij en wisten met vier doelpunten op rij zich weer terug in de wedstrijd te knokken. In de vijfenvijftigste minuut kwam Futura weer langszij bij 21-21 en gingen we billen knijpend de laatste vijf minuten in. Het publiek ging nog eens extra achter onze helden staan in de hoop dat het kwartje wel naar de Lierse kant zou vallen. Het was echter voor de gasten er op en er over, want zij wisten gelijk aan de goede kant van de score te komen. Frank maakte echter weer gelijk, maar de gasten zouden dit nog twee keer herhalen. Deze bloedstollende twee minuten leken een eeuwigheid te duren. Naomi leek de eindstand op 23-23 te zetten, maar er bleek nog meer tijd op de klok van de scheidsrechter te staan. Weer nam Futura een voorsprong en leek de wedstrijd door onze vingers te glippen. Hoelang er nog te gaan was wist alleen de man met de fluit dus werd er snel een aanval opgezet. Met Bart al weer een poosje naast Frank was de rebound goed geregeld en kon Frank in de dying second de gelijkmaker weer binnen schieten. Hierna vond de leidsman het genoeg en floot voor de laatste keer deze middag. Helaas kon het vlaggenschip de ruime voorsprong niet vasthouden en naar veilige haven brengen. Gezien de andere uitslagen had Valto goede zaken kunnen doen voor de competitie. Achilles, de tegenstander van volgende week, heeft verrassend verloren van RODA wat nog puntloos onderaan stond. Merwede is nu de nieuwe koploper, nadat zij DES met 13-19 aan de kant hadden gezet. Het wordt volgende week dus een belangrijke wedstrijd voor vlaggenschip in de Ockenburghal in Den Haag. Ook benieuwd wie van de Valto spelers Gerald van Dijk, oud korfbal league speler, mag gaan beteugelen? Kom naar de Ockenburghal en om dit zelf te bekijken en ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen.