Er kan er maar één de winnaar zijn

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na de ruime overwinning vorige week op Fortis overheerste toch een kater gevoel. ONDO had in de laatste seconden ons kampioenschap om zeep geholpen. Er moest dus een beslissingswedstrijd gespeeld worden vandaag, waarvoor de ploegen elkaar halverwege troffen op het terrein van KV Scheldevogels in Bergen op Zoom. Alles in de aanloop naar deze wedstrijd was voor de selectie weer tot in de puntjes geregeld door Martin. Het was nu aan de spelers om de buit binnen te hengelen. Op mijn vakantie adres in Kroatië heb ik alles mee beleefd via de live stream. Waar een kleine club groot in in zijn. Onder , naar ik hoop koelere omstandigheden dan hier, volgens mij prima omstandigheden vatte Valto direct de koe bij de horens door de score te openen. Na de 1-2 stoomde het Zeeuwse ONDO in één keer door naar een 7-2 tussenstand. Mooi om te zien dat het Valto publiek aan het vlaggeschip bleef trekken om het weer op koers te krijgen. Ook vandaag wierp dit weer zijn vruchten af. In het laatste deel van de 1e helft wist Valto het gat te dichten en met 9-8 de kleedkamer op te zoeken.

De 2e helft was het ONDO wat Valto op gepaste afstand hield. Even keek Valto weer tegen een 13-10 achterstand aan, maar toen waren de rapen gaar en werd de achtervolging in gezet. Met drie treffers op rij kwam Valto bij 13-13 langszij. Nog één keer kwam ONDO op voorsprong, maar toenam het er open er over voor Valto. Met nog een paar minuten te gaan scoorde Frank de 14-15 en werden bij de volgende aanvallen alleen de makkelijke schoten gepakt. De verdediging hield het dicht zonder overtredingen te maken. Ondanks de lange aanvallen wisten we het verschil niet te verdubbelen en leek ONDO er een verlenging uit te slepen door de gelijkmaker te scoren. Het jonge Valto is echter onder Marien erg volwassen geworden en hield het hoofd koel. Terwijl de laatste minuut weg tikte werden Laurens en Judith in stelling gebracht met Niels K, die de uitgevallen Kevin verving, onder de paal voor de afvang. Dit was echter overbodig, want Judith wist met haar eerste poging gelijk de winnende treffer te scoren. De laatste wanhoopspogingen van ONDO raakte geen korf meer en na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter barstte het feest in alle hevigheid los. Volgend jaar dus overgangsklasse met weer nieuwe uitdagingen voor deze jonge ploeg.

Wij hebben er een paar op gedronken op een heerlijk terrasje en denk dat het in De Villa nog lang onrustig is geweest. De druk is er af en Maaike kan weer verder met haar examenreis. Ook veel andere spelers hadden dit weekend eigenlijk wat anders, maar niets is mooier dan dit kampioenschap.
Nu met z‘n allen genieten en op naar het volgende seizoen.