Groep 7 en 8 van de KJS naar het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Met vier auto’s vertrokken we om 08.45 uur naar Alblasserdam om bij C.K.C. Kinderdijk mee te doen aan het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi. De zon scheen, er stond een klein beetje wind en de temperatuur was prima. Perfect korfbalweer! 

We moesten gelijk in de eerste ronde starten. Omdat we met veel kinderen waren had Marleen vooraf opstellingen gemaakt zodat iedereen evenveel aan spelen toe zou komen. De eerste wedstrijd was tegen de Kameleon uit ‘s-Gravenzande. In dit team zaten allemaal kinderen die bij ONDO korfballen. We zagen dus ook wat bekende gezichten. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden dus we gingen er vol voor.

Aan het begin ging de wedstrijd nog best wel gelijk op. Het lukte ons alleen niet om te scoren en bij de tegenstander ging dat wel. Met 2-0 was het wisselen van functie. Ook in deze helft waren we zeker niet veel minder dan de tegenstander. Zij hadden alleen het geluk dat ze ook nog eens twee strafworpen mee kregen die allebei raak gegooid werden. Onze heren die op dat moment bij de paal stonden vonden beide stippen niet terecht, maar ja, scheids beslist, dus daar doe je dan niets aan. En dan kijk je opeens tegen een 4-0 achterstand aan die niet meer in te halen was. Dus na het fluitsignaal tranen drogen en weer door.

Sommigen gingen een balletje gooien, andere gingen chillen en nog weer anderen gingen alvast de volgende tegenstanders bekijken. In deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat Merwedonk een niet te onderschatten tegenstander zou worden. Maar eerst moesten we nog tegen de Tweemaster uit Leiden. Hier speelden een aantal goede korfballers in, maar die hadden wij ook meegenomen! Dit was een goede wedstrijd van de KJS. De kansen waren vooral aan onze kant en verdedigend zat het goed dicht. Nu alleen nog scoren! In de eerste helft kregen we een strafworp mee die Romeo er heel koelbloedig ingooide. Daarna werd er door beide ploegen niet meer gescoord. Hoera, gewonnen!!!

Toen wachtte dus nog de wedstrijd tegen Merwedonk uit Gorinchem, de plaats waar ook GKV zit. Hun D1 komt uit in de hoofdklasse en dat was goed te merken. Wij hadden in de twee vorige wedstrijden van Merwedonk al gezien dat zij echt heel sterk waren. Toch gingen we vol goede moed het veld in. Maar ook tegen ons was Merwedonk echt heel sterk. Een dame uit dat team scoorde in de eerste 10 minuten al 3 doelpunten: doorloop, afstand en diepe bal, van alle markten was ze thuis. Daar waren wij niet tegenop gewassen. Wel heel knap dat wij tegen deze poulewinnaar nog wel 3 doelpunten wisten te scoren! We konden dus met opgeheven hoofd, maar wel met een 6-3 nederlaag, het veld verlaten.

We zijn hiermee 3e geworden in de poule. Jammer! Want dat betekende dat we na 3 wedstrijden al klaar waren op het toernooi omdat er geen verliezerspoule / –wedstrijden gespeeld werden. Rond 13:00 uur besloten we dan maar om terug te gaan naar De Lier om daar de echte toppers van het D-korfbal nog te zien spelen bij ons eigen VALTO.

Met elkaar hebben we een hele gezellige en zonnige dag gehad. We hopen dat we volgend jaar weer naar dit toernooi mogen!

Groetjes van Liz, Rosanne, Tessa, Kim, Jason, Annelie, Jolijn, Romy, Ilse, Laura, Romeo, Daan, Mink, Sven en supporter Elise

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.