Valto C1 viert feestje in Assen

NK AssenTerwijl in De Lier heel veel aandacht uitging naar de organisatie van het Nederlands kampioenschap voor de D-pupillen, werd er in Assen gestreden om het Nederlands kampioenschap voor de 1e klasse C-jeugd, waar onze C1 aan mee mocht doen. De jongens en meisjes van Valto C1 waren, samen met een aantal vaders en moeders en broertjes en zusjes, al op vrijdag richting het hoge Noorden vertrokken. Assen is een kleine 2,5 uur rijden en we wilden fris en fruitig aan de start van het NK verschijnen.

Scoutinggroep St. George in Assen wilde ons wel slaapplaats bieden en zo kwam het dat we vrijdagavond onze intrek namen in de ruimtes van de scouting in Assen. Het was geen viersterrenhotel, maar met wat goede wil en tussen de lekkages door, werd het heel gezellig in het gebouw.

Op de eerste avond moest er natuurlijk vooral geslapen worden, want de volgende dag moesten we knallen. De C1 sliep knus bij elkaar op één kamer, en de papa’s en mama’s en de coaches een kamer verderop. ’s Nachts werden er al de nodige bomen omgezaagd, waarschijnlijk alvast voor het kampvuur van de volgende avond, maar uiteindelijk heeft iedereen toch lekker geslapen.

Zaterdagochtend werden we verrast met een heerlijk ontbijtbuffet door chef-koks Joop en Anja, met verse broodjes en eieren en spek en alles erop en eraan. Daarna werd de C1 door hun sponsoren getrakteerd op een mooi gelegenheidsshirt, een leuke herinnering aan een geweldig avontuur! Daarna vertrokken we richting KV AVO, een rit van maar liefst 10 minuten…  :-)

De wedstrijden
Na het voorstellen van de teams, mocht Valto C1 de eerste wedstrijd tegen Tilburg spelen. Een wedstrijd die zomaar met 5-3 gewonnen werd. De verwachtingen werden opeens een stukje hoger, en de teleurstelling was dan ook groot toen de tweede wedstrijd, tegen MIA, met 3-1 verloren werd. Er werd kei- en keihard gewerkt door onze C1, maar we kregen geen grip op het spelletje van MIA.

Thom en Sharon probeerden het tij nog te keren door de koppies weer omhoog te krijgen bij onze helden, maar het leek wel alsof de krachten al verspeeld waren in de wedstrijd tegen MIA, want ook de derde wedstrijd tegen Woudenberg werd net aan verloren, met 2-4. De laatste wedstrijd ging om de 5e en 6e plek en speelden we tegen Avanti uit Pijnacker, daar hadden we niet helemaal voor naar Drenthe hoeven rijden! En het was duidelijk, de koek was op, het werd 1-6 voor Avanti en Valto C1 moest genoegen nemen met een zesde plek. Maar iedereen was het erover eens: onze C1 heeft gevochten als leeuwen en jullie hebben laten zien dat jullie het absoluut waard zijn om op dit niveau uit te komen. We zijn hartstikke trots op jullie! 

Feestavond
Na de prijsuitreiking ging de C1 snel weer terug naar het kamphuis, waar we een heerlijke barbecue hadden klaarstaan voor onze sporthelden en alle meegereisde fans. En na een avontuurlijk bosspel, een kruiwagenrace én natuurlijk het kampvuur met weerwolven, bleef het nog lang onrustig in Drenthe…

Zondagochtend mochten we uitslapen en na het opruimen gingen we aan het einde van de ochtend weer huiswaarts. Het was voor iedereen een geweldig feestje en we bedanken JP, Max, Martijn, Luca, Bas, Vera, Laura, Sheila, Lisette en Tessa en alle supporters en sponsors voor dit leuke weekend, het was in een woord onvergetelijk!

Een trotse papa

 

P.S. Foto’s van de C1 op het NK in Assen kun je hier bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Arie Dijkstra.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.