Wintertijd Challenge Waterkorfbal

In de nacht van 24 op 25 oktober is er de Wintertijd Challenge, een actie van Spieren voor Spieren. Sportcentrum Vreeloo en CKV Valto organiseren gezamenlijk Waterkorfbal! Vorig jaar was de eerste editie tijdens de Wintertijd Challenge, dit jaar willen wij er een groter evenement van maken.

Waarom organiseren wij Waterkorfbal? Niet alleen voor de gezelligheid maar ook op geld op te halen voor Spieren voor Spieren. Dit goede doel heeft als slogan ‘Gezonde spieren sporten voor Zieke spieren’. Om een duidelijk beeld te krijgen waarom het geld hard nodig is voor onderzoek en behandelingen van spierziektes bij kinderen, adviseren wij jullie om even de tijd nemen voor het verhaal van Bram:

https://youtube.com/watch?v=qASpbaa7P10

Wat is nu precies Waterkorfbal?
Dit is korfbal in het water! Het spel wordt gespeeld met teams van maximaal 6 personen, waarvan er 4 tegelijk in het water mogen liggen. Het speelveld is het halve zwembad, waarin de eigen korf en de korf van de tegenstander staan opgesteld. De wedstrijdjes zullen 10 minuten duren en je mag natuurlijk gewoon wisselen. Net als bij waterpolo moet er met de bal overgegooid worden, maar er mag niet met de bal worden gezwommen. De bal mag niet worden afgepakt als iemand deze vast heeft.

Het toernooi
23.00                  De deuren van de sporthal gaan open.

23.00-00.00       Mogelijkheid om een drankje te doen, om te kleden en te oefenen voor het toernooi.

00.00-02.00       Het toernooi zal gespeeld worden.

02.00-02.00       De klok zal een uur terug gaan, tijdens dit uur zal de finale gespeeld worden.

02.00-03.00       Prijsuitreiking, douchen en nog een hapje en drankje na afloop.

* tijden kunnen nog veranderen

Lijkt het jullie leuk om met een team mee te doen? Geef je dan nu op via:
https://optisport.wintertijdchallenge.nl/challenge/vreeloo-voor-spieren-voor-spieren

Omdat we natuurlijk zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor Spieren voor Spieren vragen we per team €30,- inschrijfgeld. Als jullie je hebben ingeschreven, kunnen jullie via de wintertijd challenge site je eigen sponsorpagina aanmaken. Op deze pagina kunnen andere vrienden en familie donaties doen, waardoor we met zijn allen zoveel mogelijk geld op kunnen halen voor kinderen met een spierziekte.

Heb je geen zin om te sporten of ben je geen nachtmens, dan kan je ook altijd een donatie doen via bovenstaande link.

Vorig jaar deden er een paar teams mee van Valto en wij zouden het heel leuk vinden als dat er dit jaar nog meer zijn! Dus heb het er over met je team of vrienden en schrijf je in!

Lotte van Geest en Nikki van Spronsen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.