G-korfbal bij de Haagse Korfbaldagen

Naar aanleiding van een initiatief van Bianca Buitelaar en Marja Kosse van de korfbalvereniging Dijkvogels heeft de organisatie van de Haagse Korfbaldagen G-korfbal op de agenda geplaatst van de 32e editie van dit korfbalevenement.
G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking.
Een toernooi met G-korfballers betekent een belangrijke meerwaarde voor de korfbalsport en tevens een goed middel om G-korfbal onder de aandacht te brengen van alle korfbalverenigingen in Den Haag en omliggende gemeenten. Onderzoek heeft uitgewezen dat geen van deze verenigingen korfbal voor mensen met een beperking in het sportaanbod heeft. De intentie van de organisatie is om het G-korfbal een jaarlijks terugkerende vaste plek te geven binnen de Haagse Korfbaldagen.

Toernooi G-korfbal

De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 28 oktober 2017 in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en zijn ingepast in het totale speelschema van die dag. De finale op 4 november 2017 in de HKV/Ons Eibernesthal vindt plaats voorafgaand aan de finale Senioren Hoofdklasse/Overgangsklasse en begint om 19.20 uur.

Informatie-/inspiratiebijeenkomst en clinic

Naast het genoemde toernooi zal er op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 11.00 uur in de Sportcampus in het Zuiderpark een bijeenkomst worden georganiseerd gericht op informatieverstrekking en informatie-uitwisseling over het opzetten en structureel hebben van een afdeling G-korfbal binnen een vereniging en wat een lidmaatschap inhoudt. De bijeenkomst is ontwikkeld in samenwerking met diverse instanties en bestaat uit een inspirerende inleiding door Dolf Nijbroek, landelijk coördinator G-korfbal van het KNKV, een “expert-meeting” met oa. Hans Versprille en Bianca Buitelaar van de werkgroep G-korfbal van het KNKV, district NW/ZW.

Na de bijeenkomst is er een voorbeeldtraining (clinic) aan Dijkvogels G door de toptrainers Bas Harland, Edwin Hogendorf, geassisteerd door Jan de Bel.

Welkom!

Belangstellenden van alle verenigingen maar ook ouders met kinderen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking worden van harte uitgenodigd bij de bijeenkomst respectievelijk de clinic.

Het G-korfbal initiatief wordt financieel ondersteund door:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.