Publiek de grote winnaar bij derby VALTO – ONDO

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Voor de tweede wedstrijd voor de Haagse Korfbaldagen was de Vreeloo hal weer helemaal opgetuigd door de vrijwilligers. Ook de banners met de afbeeldingen van het vlaggenschip hingen er weer aangevuld met de platen van nieuwkomers Zané en Mees. Ook vandaag natuurlijk weer de camera’s in stelling gebracht voor de live stream verzorgd door het enthousiaste media team. Aan de ambiance kon het dus niet liggen vandaag en was het aan de spelers om het in grote getalen aanwezige publiek te vermaken. Tegenstander was ONDO uit ’s Gravenzande wat op het veld in de 1e klasse uitkomt en daar keurig 4e staat achter Futura, Tjoba en ONDO (M). Met de wetenschap dat derby’s altijd het beste in teams naar boven haalt, maakte het publiek zich op voor een leuke pot korfbal. Na het voorstellen van de teams, waarbij ook ONDO voor de sfeer een team van de week had meegebracht, ging de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter van Benthum.

Al snel wist Frank voor VALTO de score te openen uit een vrije bal en nam even later ook de 2-0 voor zijn rekening. Na zeven minuten stond er 5-2 op het scorebord en hadden naast Frank ook Zané, Sanne en Judith de korf weten te vinden. Als dit zo door zou gaan leek het een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Dat werd het uiteindelijk ook wel met 56 doelpunten, maar toch vielen de doelpunten in de volgende fase iets minder kort achter elkaar. ONDO bleef knap aangehaakt en wist bij 5-4 weer de aansluiting te krijgen. Frank en Zané herstelde het verschil weer, maar bij 8-7 sloot de ’s Gravenzandse ploeg weer aan. Nu waren het Sanne en Kevin die het verschil weer terug op drie zette, maar ook nu bleek het geen beslissend gaatje te zijn. Twee minuten voor rust kwam ONDO weer langszij bij 11-11 en was de wedstrijd weer helemaal open. Judith zorgde wel weer voor een voorsprong, maar ONDO diende direct van repliek. In de slotminuut gingen beide ploegen op jacht naar de psychologische voorsprong bij rust. Deze viel uiteindelijk in het voordeel van de gasten en werden kleedkamers opgezocht met een kleine 12-13 achterstand voor VALTO.

Dat werd nog even billenknijpen voor het Lierse publiek, want het team heeft de laatste tijd steeds last van een after break dip en dat zou vandaag wel eens héél ongunstig kunnen uitpakken. Vandaag was er echter geen sprake van deze dip en schoot Bart VALTO in de eerste aanval weer op gelijke hoogte. ONDO bleef echter aandringen en zou mede dankzij hun dames, die 9 van de 24 treffers maakten, nog tweemaal bij 13-14 en 15-16 op voorsprong komen. Hierna kwam VALTO weer aan de goede kant van de score, maar ONDO hield tot 18-18 gelijke tred. Dat waren in de 2e helft dus weer 11 doelpunten in evenveel minuten, wat dus smullen was voor het publiek. VALTO schakelde nu een tandje bij en Marrien wisselde Bart via een wissel met Mees naar het andere vak op de plaats van Kevin. Frank en Mees zorgden weer voor een gaatje van twee, maar een ONDO dame wist dit weer te halveren. Dit zou echter de laatste keer zijn dat ONDO nog kon aanhaken, want VALTO zou via Laurens en Frank het verschil op drie zetten en dit tot de 25-22 van Bart weten vast te houden. In de volgende vier minuten zou VALTO de genadeklap uitdelen en weg lopen naar 30-22, waarmee de wedstrijd wel gespeeld was. De laatste vijf minuten mochten Ron en Ruben nog het veld in op de plaatsen van Frank en Laurens. Zij zouden ook beiden een keertje scoren, waarmee de eindstand op 32-24 kwam te staan. Het publiek heeft kunnen genieten van een heerlijke derby met alle ingrediënten erin. Een wedstrijd vol passie, strijd en de lach op de gezichten van de spelers als de bal in het andere vak was. Puur genieten dus voor het publiek bij deze doelpuntrijke wedstrijd en de goede sfeer binnen en buiten de lijnen.

Dinsdagavond al weer de volgende wedstrijd in dit toernooi tegen KZ Danaïden. Deze wedstrijd wordt in de Zuidhaghe hal gespeeld en begint om 20:45 uur. Hopelijk weten weer veel Lierenaars wat tijd vrij te maken voor deze wedstrijd om de spelers weer naar de overwinning te schreeuwen.

Arno van Leeuwen.

Nog even nagenieten van de wedstrijd Valto 1 – ONDO 1? Bekijk hier de foto’s van Mieke van Leeuwen: