Geslaagde trainersavond m.m.v. André Kuipers

Afgelopen maandag 14 september kreeg Valto bezoek van Korfbalstar André Kuipers. André is bekend van het Nederlands team en momenteel van korfballeagueclub KZ-Hiltex.

Zo’n veertig jeugdtrainers waren op de avond afgekomen om naar zijn kijk op het korfbal-spelletje te luisteren. We kregen eerst zijn visie en uitleg te horen over het korfbalspelletje van nu. Waar moet je opletten als je de kinderen iets aanleert. Het grootste speerpunt is doelgerichtheid, zorg er voor dat de kinderen altijd naar de korf blijven kijken, ingedraaid staan en dus kunnen schieten. Na een half uur aan zijn lippen gehangen te hebben, het was muisstil, kregen achttien jeugdtrainers trainen van hem op het veld. Hier werd in praktijk gebracht waar je op kunt letten om de kinderen te stimuleren om doelgericht te zijn. De oefeningen en spelvormen die de trainers gedaan hebben kunnen ze nu zelf in praktijk brengen bij hun eigen jeugdteam. En een belangrijke tip voor de trainers; blijf positief en blijf de kinderen stimuleren om kansen te creëren en uiteindelijk doelpunten te maken.

Doordat drie leden, Rianne Kok, Petra Dijkstra en Frank de Rijcke, gestart zijn met de KT3 cursus, waarin ook het nieuwe korfbal naar voren komt zullen we op het onderdeel van deze trainersavond vaker terug gaan komen.

Ben je niet geweest en ben je benieuwd naar de verhalen en reacties schiet iemand aan die geweest is en laat je bij praten.

Groet,

Johan van der Meer

andre-kuipers-2

 

andre-kuipers-1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.