Haagse Korfbaldagen weten altijd te verassen

Sponsor Martin Stolze b.v.

Na het oefenweekend van vorige week, waar met mooie cijfers werd gewonnen door zowel Valto 2 als 1, was het ’s avonds toch wel een rare wedstrijd tegen de Weidevogels voor de Haagse korfbaldagen. Pas in de laatste minuten wisten de Lierenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maandagavond stond al weer de volgende wedstrijd in dit toernooi op het programma. Tegenstander was Excelsior uit Delft, wat vorig seizoen degradeerde uit de overgangsklasse. Een tegenstander van formaat, dus eens kijken waar Valto staat. De Delftse ploeg startte scherp en nam direct een kleine voorsprong. Deze zouden ze niet meer uit handen geven. Valto miste de scherpte om op de momenten dat de aansluiting gemaakt werd ook de gelijkmaker te scoren. Ook verdedigend liet Valto wel wat steekjes vallen, waar Excelsior goed gebruik van wist te maken. De gelijk opgaande wedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor Excelsior, wat na de 18-15 overwinning door ging naar de volgende ronde.

Voor Valto zat het er dus op en kon zich gaan voorbereiden op de All day Valto in de “eigen” sporthal. Op het programma waren voor Valto 1 en 2 voor de zekerheid twee tegenstanders geregeld, want beiden speelden ook in de Haagse korfbaldagen. Eén van de twee zou in ieder geval naar De Lier komen. Maar niets is zo veranderlijk als de Haagse korfbaldagen, want door het terugtrekken van Fortuna had Valto ineens geen sparring partner meer voor de zaterdagavond. Zowel Die Haghe als Phoenix plaatste zich voor de finaledag in de HKV hal, door de extra finale plaats die vrij kwam. Er is nog wel geprobeerd om een andere tegenstander te vinden, maar uiteindelijk is er voor gekozen om Valto 1 en 2 tegen elkaar te laten sparren. Voor de coaches was deze wedstrijd ook belangrijk om nog te experimenteren met speler combinaties. Het is nogal dringen op de loopplank bij het “vlaggenschip” met spelers die ook graag tot het keurkorps van Marco willen behoren. Het houdt ook de gemoederen op de tribune bezig en veel mensen hebben er een mening over, maar het is uiteindelijk Marco die een keuze moet maken en deze zal zeker niet gemakkelijk zijn. In dit kader startte Rob op de bank en de heren koppels Bart met Frank en Niels K met Thom aan de wedstrijd. Bij de dames was het in ieder geval weer goed om te zien dat Ellen er weer stond. Het gips is ingeruild voor een vingerspalk, wat een stuk minder lastig is om mee te spelen. Helaas is Naomi nog niet speel fit, maar ook zij hoopt deze week weer aan te sluiten bij de groep. Voor Judith wordt a.s. woensdag een spannende dag, want dan gaat men kijken of ook zij van haar gips verlost blijft en weer kan gaan werken aan haar terugkeer. Er werd vanavond dus nog wat geschoven met dames koppels voor de juiste combi’s.

De wedstrijd werd gespeeld met schotklok om zo de mensen die deze mogen bedienen een extra oefenwedstrijd te geven en de spelers te dwingen vlotte aanvallen op te zetten. Thuisspelende ploeg was Valto 2, wat door loting werd bepaald. Na vijf keer steen, papier, schaar was Kees de winnaar.

Onder leiding van Rick en zijn maatje gingen de ploegen uit de startblokken. Deze onderlinge wedstrijden haalt vaak het beste in de spelers boven, want ze kennen elkaar allemaal door en door en weten precies wat de sterke en zwakke punten zijn. Hierdoor duurde het wel even voordat Thom de score opende voor Valto 1. Na de gelijkmaker van Niels L in dezelfde minuut werd echter door het andere vak van 1 het verschil direct op twee gebracht. Nadat de aansluiting weer was gemaakt door Ron, wist het vlaggenschip met vijf doelpunten op rij het eerste gaatje te slaan. Dit gat zou het tweede niet meer gedicht krijgen en liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Marco spoorde zijn spelers aan om verdedigend veel druk te geven, iets waar nog wel wat te halen valt gezien het doelsaldo van de veldcompetitie. Hierdoor werd het voor Valto 2 wel lastig om de vele kansen met de juiste scherpte af te ronden. Tot de rust weerde zij zich echter prima en wisten de schade beperkt te houden tot 6-10.

In de rust werd er door een aantal Valto leden een poging gedaan om vanaf de middellijn de scoren, om zo een speciaal Valto shirt in de wacht te slepen. Dit shirt werd uiteindelijk gewonnen door Wouter Wubbe, die als laatste van de reeks kandidaten een poging mocht doen om te scoren. Hij wist als enige bij de eerste poging direct te scoren, waardoor hij de rest het nakijken gaf.

Na de mandarijnen wist Valto 1 de voorsprong langzaam maar zeker uit te bouwen. Het schuiven met heren koppels ging gewoon door, zodat de verschillende opties zijn bekeken. Het scoren ging intussen ook gewoon door en Valto 1 zette de eindstand 10-22 op het scorebord. Het publiek was vanavond de grootste winnaar. Het werd getrakteerd op veel mooie snelle aanvallen en 32 doelpunten in vijftig minuten, waar een aantal hele mooie bij zaten. Voor we weer om de punten gaan strijden is er nog een extra oefenwedstrijd ingeplant. Phoenix had nog behoefte aan een sparringspartner om nog eens een hele wedstrijd te spelen. Deze vindt aanstaande dinsdag plaats, waarbij 1 of 2 af moet reizen naar Zoetermeer. Het andere team speelt in de Vreeloo hal. De exacte gegevens vind u vast snel op de site, zodat de mensen die graag willen gaan kijken wel op de juiste locatie zijn. Volgende week zaterdag gaat het weer om de punten en reizen Valto 1 en 2 af naar Rhoon om het op te nemen tegen RWA, wat het op het veld dit jaar niet zo goed doet. Vorig zaalseizoen waren zij nog 2e achter kampioen Pernix in de zaal, dus toch maar scherp aan deze wedstrijd starten.

De eerste klap is tenslotte altijd nog een daalder waard.

Tot volgende week allemaal, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.