Is VALTO klaar voor het nieuwe seizoen?

Hoofdsponsor: Martin Stolze B.V.

Voor de VALTO selectie zitten de oefenwedstrijden er op. In de afgelopen weekenden werden er tegen diverse tegenstanders oefenpotjes gespeeld, met verschillende samenstellingen in de vakken met het oog op het invullen van de leeggevallen plaatsen van Ellen, Rob, Niels en Thom. Na het toernooi bij KV Fortis zullen Marrien en Chris wel knopen gaan doorhakken en de spelers op hun plaatsten zetten.

Zaterdag zullen we zien wie waar staat bij de start van de competitie met de thuiswedstrijden voor de selectie. Voor VALTO 2 komt PKC/SKWgroep 4 naar De Lier. Ook zij zijn vorig seizoen hoog geëindigd in de reserve 1e klas, dus gelijk een mooie graadmeter om te kijken waar we staan. Het vlaggenschip krijgt bezoek van WION 1 uit Rotterdam tegen wie VALTO vorig seizoen in de strijd om de ZH korfbalcup de 40 doelpunten wist te halen. Het is echter afwachten in welke vorm zij nu steken, want ook het team van WION heeft vier nieuwe spelers in moeten passen. Wat dat betreft wordt het dit seizoen toch een beetje koffiedik kijken. Een gang langs websites van andere clubs verteld dat niet alleen bij VALTO de nodige nieuwe spelers ingepast moesten worden. Dit seizoen komen we twee bekenden van vorig seizoen tegen. Vitesse uit Barendrecht wat een verblijf in de 1e klasse af wist te dwingen in een beslissingswedstrijd tegen Korbatjo. Ook zij hebben de nodige mutaties in de selectie en hopen het dit jaar vast beter te doen. Dan is er Tilburg wat vorig seizoen als 6e eindigde in die knotsgekke poule, waarin elke week wel verrassende uitslagen waren. Daarnaast zijn er in de poule van VALTO 1 nog een degradant en een promovendus. De degradant kennen we wel uit de zaal nl. Excelsior uit Delft, waar VALTO uit de onderlinge duels geen punten over hield. De promovendus is ONDO uit Middelburg wat kampioen werd in de poule waarin ook CKC Maassluis was ingedeeld. Zij werden daarin de ongeslagen kampioen met 28 punten. Onder aanvoering van trainer/coach Edwin Coppoolse, die ik nog ken van zijn tijd bij TOP Arnemuiden, wisten zij vorig seizoen zowel in op het veld als in de zaal te promoveren naar de 1e klasse. Dan zijn er nog Albatros 1 uit Zwijndrecht en Fortis 1 uit Oost Souburg die vorig jaar in de middenmoot eindigden. Albatros 1, wat onder leiding staat van oud PKC speler Steven de Graaf, wil echter maar wat graag om de bovenste plaats mee strijden om weer terug te keren naar de overgangsklasse waaruit zij in 2015 degradeerde. Fortis is een tegenstander die zich al jaren weet te handhaven in de 1e klasse en ook dit jaar weer een stabiele basis lijkt te hebben om bovenin mee te gaan doen.

VALTO 2 treft in deze competitie vier maal de reserve teams van VALTO 1. Er kan dus weer gezamenlijk afgereisd worden naar de uitwedstrijden van Albatros, Excelsior, Fortis en Tilburg. De drie afwijkende tegenstanders zijn PKC/SWKgroep 4, Maassluis 3 en VEO 3, waarbij Maassluis 3 als promovendus zich zeker zal willen handhaven en met de oud selectie spelers heel wat kwaliteit binnen de lijnen heeft. PKC 4 en VEO 3 zijn onbekende tegenstanders die beiden vorig seizoen bovenin de 1e klasse meededen, maar te kort kwamen voor de hoofdprijs. Zou dus wel eens een pittig seizoen kunnen worden voor VALTO 2 met af en toe een race tegen de klok om op tijd bij de wedstrijden van het vlaggenschip op de reservebank te kunnen zitten. Dit is de 2e speelronde al het geval als VALTO 2 om 13:00 uur in Maassluis speelt en VALTO 1 om 16:00 uur in Middelburg. Als er geen files zijn is het te doen, maar dan moeten de wedstrijden wel volgens schema lopen. Al met al een seizoen met de nodige uitdagingen voor de selectie. Zaterdag gaan we zien wat de selectie kan brengen onder leiding van het nieuwe trainersduo Marrien en Chris en hopelijk blijven de eerste punten ook gelijk in De Lier. Tijdens de oefenwedstrijden hebben ze leuke dingen laten zien dus wordt het bij de eerste competitie ronde vast lekker druk op sportpark De Zwet.

Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.