Gezocht: Financiële bestuurder (m/v)

Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een nieuwe Penningmeester. Chris heeft na meerdere bestuursfuncties en dus na een lange tijd in het bestuur aangegeven dat hij zich wil richten op het trainen/coachen van Valto 2 en andere activiteiten buiten de vereniging en ook dat kunnen we volledig begrijpen. Ook hij laat een lege stoel achter, die we als overgebleven bestuur weer graag gevuld zien. Want, zonder penningmeester, geen bestuur en ook geen club.

Wat doe je dan als Penningmeester hoor ik je denken. Kort gezegd het volgende.

  • Je zorgt voor de boekhouding van de club. Je zorgt er voor dat de inkomsten en uitgaven netjes worden geadministreerd, houdt het bestuur hiervan op de hoogte en zorgt voor financieel realisme bij besluiten.
  • Eens per jaar maak je de balans op met daarbij een analyse van hoe het seizoen verlopen is. We zijn een mooie vereniging in een solide financiële situatie.
  • Je maakt een begroting, welke gebaseerd is op het voorgaande jaar, maar ook de toekomstige omstandigheden en plannen voor de komende jaren.
  • Tenslotte ben je verantwoordelijk voor de exploitatie van de kantine en alles wat met materiaal en onderhoud te maken heeft. Hiervoor zijn commissies ingesteld met veel kennis en ervaring, dus aansturen is de opdracht.

Je doet dus de administratie zoveel mogelijk zelf en op de uitvoering van exploitatie en onderhoud zie je toe. Dat is het doel. Maar je denkt ook mee als bestuurslid over alle onderwerpen die binnen de vereniging spelen. Je vergadert één keer per maand met het bestuur en zo af en toe zit je bij andere besprekingen met de commissies die je onder je hoede hebt.

Wat je er voor terug krijgt? Dat is meer dan marktconform. De beloning bestaat uit een ontzettend leuke en leerzame tijd. Een kijkje achter de schermen van een groeiende en bloeiende vereniging. Een mooie vermelding op je CV, veel energie en vier andere enthousiaste bestuursleden. Kortom, een fantastische tijd bij dé sportvereniging van het Westland! Daarnaast krijg je ondersteuning van Chris waar nodig, je staat er dus in het begin zeker niet alleen voor!

Lijkt het je leuk om eens wat verder te praten over deze functie of ken je iemand waarvan je denkt dat het wel iets voor hem of haar is? Laat het ons dan weten. Schiet Chris even aan of één van de andere bestuursleden en vraag ons het hemd van het lijf.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.