Koploper Pernix 2 maatje te groot voor VALTO 2

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Op deze mooie nazomerdag stond er weer een thuiswedstrijd voor de VALTO selectie op het programma. Zowel VALTO 1 als 2 speelden tegen de koplopers in de poule. Als eerste betraden de spelers van het tweede de arena. De vorige thuiswedstrijden eindigden in een overwinning voor de VALTO reserves. Als ook vandaag gewonnen zou worden, dan zou er weer naar boven gekeken kunnen worden. Voor het gezellig drukke terras startte de wedstrijd na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Meijden. De eerste aanvallen leverden niet het gewenste resultaat en het waren de gasten die als eerste de 0 van het scorebord schoten. Gelukkig wist Lisanne dit nog in dezelfde minuut ook voor VALTO te realiseren.

De gasten gingen echter voortvarend van start en wisten dit ook in doelpunten uit te drukken. Er werd meteen een gaatje geslagen naar 1-4, voordat Ruben wat terug kon doen. In de VALTO verdediging ging het er nu om spannen, want wie de 5e doorlaat “mag” het verslag schrijven. Gelukkig voor diegene neem ik het met plezier over ;-). Toch kreeg VALTO bij 4-5 weer de aansluiting, nadat Kees en Thom de korf hadden gevonden. Verdedigend was het echter nog niet goed op orde bij VALTO, waardoor de gasten uit Leiden weer uit konden lopen naar 4-8 halverwege de eerste helft. Het tweede deel naar de rust zou dit verschil van 3 á 4 steeds op het bord blijven en werden de kleedkamers opgezocht toen Thom er vanaf de strafworpstip 9-12 van had gemaakt.

Bij de start van het tweede deel leek VALTO scherp uit de kleedkamer te komen. Er werden in de begin fase geen fouten gemaakt en met de 10-12 van Thom na vier minuten leek de aansluiting er weer te komen. De volgende vijf minuten waren echter voor de Leidenaren, die er met vier doelpunten op rij 10-16 van maakten. Pieter was al even aan het warm lopen en Teun stuurde hem het veld in op de plaats van Laurens. Zo’n invalbeurt daar droomt iedereen van, want het eerste balcontact van Pieter was ook meteen een doelpunt. Niet veel later zorgde hij ook voor de 12-16, terwijl hij pas twee minuten in het veld stond. Thom deed de Lierse harten weer sneller kloppen toen hij de 13-16 er in gooide en de aansluiting weer in de maak leek te zijn. We waren tenslotte pas halverwege de tweede helft, maar deze hoop werd door de gasten in de kiem gesmoord. Met drie doelpunten op rij was de voorsprong met nog tien minuten op de klok opgelopen tot 13-19.

Niels kwam nog binnen de lijnen op de plaats van Ruben in de hoop het tij te keren. Dit was echter hopen tegen beter weten in, want de gasten speelden de wedstrijd vakkundig uit. Met lange aanvallen en veel schoten ver over de korf tikte de klok naar het einde. De gasten gooiden acht minuten voor tijd de wedstrijd in het slot door de 13-20 binnen te schieten. De eindstand werd door Thom op het bord gezet door zijn verdiende strafworp af te maken. Bij de stand 14-20 maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd en was de eerste thuis nederlaag een feit. Hierdoor komt VALTO 2 met vier ploegen op de 4e plaats te staan met maar twee punten meer dan rode lantaarndrager Tilburg 2, wat vandaag zijn eerste punten binnen haalde. Ik stel dan ook voor om volgende week massaal achter het 2e te gaan staan om de brood nodige punten te pakken tegen Telstar 2 uit Hoevelaken.

Voor VALTO scoorden: Thom 5x, Lisanne, Kees, Ruben en Pieter allen 2x en Nikki 1x.