VALTO bezorgt Pernix tweede nederlaag

Sponsor: Martin Stolze B.V.

De weergoden zijn de korfbalcompetitie tot dusver gunstig gezind. Net als vorige week werd ook nu weer onder een heerlijk nazomerzonnetje gestreden om de punten op de velden. VALTO 1 stond sinds de eerste competitiewedstrijd weer in de oorspronkelijke basis opstelling met Rob en Niels K klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Het publiek had zich verplaatst van het frisse terras naar de zonnige overkant van het veld en was er ook helemaal klaar voor. De nederlaag van het 2e was in elk geval een goede waarschuwing voor het vlaggenschip en al snel bleek dat ook het Leidse vlaggenschip op het scherpst van de snede verdedigden. Met veel druk op de ballijnen wisten zij de thuisploeg maar liefst vijf minuten van het scoren te houden. Zelf hadden zij in de tussen tijd wel al de eerste treffer binnen. VALTO maakte echter via Rob gelijk en direct daarna wist Frank ook zijn eerste doelpunt te maken en de eerste voorsprong te realiseren. Dit was echter van korte duur, want Pernix maakte weer gelijk uit een vrije bal. De gasten kregen de kans om ook direct een voorsprong te nemen, maar de gefikste strafworp werd gemist. De Lierse formatie zou het eerste gaatje slaan door de twee afstandschoten die Judith maakte en deze voorsprong langzaam maar zeker uit bouwen.

Bij 5-4 werd het nog even spannend toen de gasten weer een makkelijk verworven strafworp mee kregen, maar deze waren vandaag niet aan de Leidse ploeg besteed. Ook deze keer wist de Leidse heer niet de korf te vinden. Met nog tien minuten te gaan tot de thee was het Bart die VALTO voor het eerst op een marge van drie zette. Dit bleef zo door om en om scoren tot er drie minuten voor de rust 9-6 op het bord stond. Toen dit een minuutje later 10-6 werd, leek de thuisploeg met een riante voorsprong te kunnen gaan rusten. Dit ging blijkbaar ook in de koppies van de spelers zitten, want de gasten zouden nog voor de rust weer de aansluiting krijgen bij 10-9. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter van Heijningen wist Bart van achter de korf de 11-9 ruststand nog binnen te schieten.

Marco had wel wat te bespreken in de rust, want die laatste tegen doelpunten voor de rust hadden niet mogen vallen. De gasten waren blijkbaar ook goed toegesproken door hun coach, want zij schoten uit de startblokken en wisten al rap weer de aansluiting te maken.

In de volgende aanval werd weer heel makkelijk naar de Lierse strafworpstip gewezen, maar ook deze zou gemist worden. Even later viel dan toch de gelijkmaker door de korf en was de wedstrijd weer helemaal open. Er zouden dus nog dertig spannende minuten volgen. Ook VALTO kreeg nu eindelijk een strafworp mee en Frank zou zijn ploeg weer op voorsprong kunnen zetten, maar ook hij had zijn zenuwen niet helemaal in bedwang en miste. Deze misser was koren op de molen van de Leidse formatie en in hun volgende aanval wisten zij voor de 2e keer op voorsprong te komen. Dit werd echter weer gepareerd door doelpunten van Frank en Rob, waarmee we weer aan de goede kant van de score waren.

Voor de genade klap zouden de gasten nog één keer gelijk komen, maar toen liet Ellen van zich spreken. Zelf tekende zij voor het 14e doelpunt en toen zij even later met een overtreding bij haar doorloop gestopt werd mocht Frank het vanaf de strafworpstip afmaken. In tegenstelling tot de Leidse spelers die er vandaag al vier gemist hadden, maakte Frank het deze keer wel gewoon af. Bij de 18-14 tussenstand leek er weer een veilige marge gecreëerd te zijn. De gasten wisten echter niet van opgeven. De duels werden steeds harder, maar met om en om scoren leek er geen vuiltje aan de lucht tot 20-16 met nog tien minuten te gaan. Toen bracht de Leidse aanval met de inbreng van verse spelers de Lierse verdediging toch aan het wankelen. In een paar minuten tijd wisten de gasten voor de tweede maal het gat te dichten en kregen ze weer aansluiting bij 20-19.

Het Lierse publiek ging weer als één man achter hun vlaggenschip staan. Thom maakte zijn rentree in het vlaggenschip op de plaats van Bart voor de eindsprint naar de overwinning. Bij de afgeronde vrije bal van Frank ging het Lierse publiek op de spreekwoordelijke banken, maar toen Niels even later de wedstrijd in het slot gooide door er 22-19 van te maken ging het dak er af. De laatste minuut liep al, dus het feestje kon beginnen. Het laatste doelpunt werd door de gasten gemaakt, waarmee de wedstrijd bij 22-20 werd afgefloten. Een knappe en verdiende overwinning van het vlaggenschip, wat hiermee nu met Telstar en Pernix op de tweede plaats staat. Zet de wedstrijd van volgende week dus ook maar vet in de agenda’s, want dan komt de mede nummer twee Telstar vanuit Hoevelaken naar De Lier. VALTO kan dan dus goede zaken doen voor de competitie, maar kan daarbij uw steun, zoals vandaag, niet missen.

Voor VALTO scoorden: Frank 8x, Rob 5x, Bart 4x, Judith en Niels K 2x en Ellen 1x.