Na het terugblikken, tijd om vooruit te kijken

Sponsor Martin Stolze B.V..

Na een korfbal pauze van twee weekenden gaan Chris, Teun en Marco de selectiespelers deze week weer klaarstomen voor de volgende competitiewedstrijd. Vanaf deze plaats wil ik iedereen de aller beste wensen doen voor het nieuwe jaar met nieuwe (sportieve) uitdagingen en mogelijkheden. Na het terugblikken van de afgelopen dagen is het tijd om nu de blik weer te verleggen naar wat nog komen gaat. De Valto selectie staat na zes wedstrijden in de zaalcompetitie nog niet op de plaatsen die we gehoopt hadden. Valto 3 is na vijf wedstrijden terug te vinden op een vierde plaats met twee gewonnen wedstrijden. In deze poule lijken Fortis 3 , KCR 4 en KCC 5 een gaatje te hebben geslagen en onderling uit gaan maken wie er de champagne gaat openen. Zaterdag kan Valto 3 zich echt los maken uit het rechter rijtje als het weet te winnen van Albatros 4, wat ook tweemaal heeft gewonnen maar door punt aftrek een puntje minder heeft als Valto.

Valto 2 zit als promovendus goed op koers voor behoud in de 1e klasse. Na zes wedstrijden staan zij lekker op een vierde plaats met een gat van vijf punten op de rode lantaarndrager HKC 3. Als de oliebollen er deze week goed afgetraind worden kunnen we zaterdag weer een plaatsje stijgen door de punten te pakken tegen DES 2. Zij staan slechts één puntje boven Valto, maar weten een stuk minder vaak de korf te vinden. Verdedigend doen zij het echter een stuk beter, dus zal Valto het vizier op scherp moeten zetten om er een Liers feestje van te maken.

Dan het vlaggenschip, wat we eigenlijk na zes wedstrijden graag hoger op de ranglijst hadden gezien. Voor de Zuid Holland beker laat Valto louter geslagen teams achter zich, maar laat dan helaas in de competitie wel steken vallen. Vriendenschaar, Weidevogels en WION waren tijdens de bekerwedstrijden kanon voer voor Valto. In de wedstijden erna werd er toch vaak geen goede wedstrijd neergezet. Tegen Merwede werd er nog een punt gepakt door in de laatste minuut de gelijkmaker binnen te schieten, maar na de wedstrijden tegen Weidevogels en WION werden kostbare punten verloren. Zowel tegen Excelsior als tegen RODA zat Valto 1 niet lekker in haar vel. Beide wedstrijden werden dan ook verloren. Dit alles resulteert er in dat Valto op een gedeelde 5e plaats staat met RWA en, de tegenstander van a.s. zaterdag, DES 1. Ook voor het vlaggenschip is het dus belangrijk om de oliebollen uit de benen te trainen en zaterdag de punten te pakken. Waar we gehoopt hadden om bovenin mee te doen voor de hoofdprijs, wordt het nu eerst zaak om weer wedstrijden te gaan winnen en los te komen van de degradatie plaatsen. Met de wedstrijden tegen DES en RWA in het verschiet moet dit te doen zijn, maar daar zit wel weer een bekerwedstrijd tussen tegen Velocitas in Leiderdorp. Uw support is dus de komende weken weer hard nodig om de punten veilig te stellen. De kelen zijn denk ik wel genoeg gesmeerd de afgelopen dagen, dus dat moet goed komen.

Tot zaterdag dus allemaal, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.