Omgaan met het Corona virus binnen Valto

Update op Valto beleid omtrent omgaan met het Corona virus.

  1. Valto blijft dicht tot en met 6 april, dit geldt voor alle evenementen inclusief het jaarlijkse trainingsweekend. Er zal niet getraind worden en ook worden er geen oefen- of competitiewedstrijden gespeeld. De kantine van Valto blijft dicht tot minimaal 6 april.
  2. We raden al onze leden af om in grote groepen bij elkaar te komen, bijvoorbeeld om samen te sporten. Beperk je sociale contacten tot het eigen gezin en sport thuis. Ga niet op zoek naar momenten om met elkaar te korfballen of om andere groepsporten te doen, blijf thuis waar dat kan.
  3. We onderzoeken de impact op mogelijk andere georganiseerde evenementen vanuit de club voor de rest van het seizoen. Hierover later meer.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Beste leden,

Ongetwijfeld zal bij jullie ook het nieuws over de uitbraak van het Corona virus bekend zijn gezien alle aandacht die het in de media krijgt. Het virus kan de COVID-19 ziekte veroorzaken, waarbij patiënten last krijgen van koorts en luchtwegklachten.

Tot op heden hebben wij nog geen berichten ontvangen dat leden van Valto of mensen daaromheen symptomen hebben of daadwerkelijk besmet zijn met het Corona virus. Het RIVM heeft echter gisteren, in samenspraak met onze Minister-President, een nieuw advies naar buiten gebracht. Het advies luidt: stop met het schudden van handen.

Aangezien we een sportvereniging zijn komt dit nog wel eens voor, je geeft je tegenstander een hand bij het beginnen van de wedstrijd en als de wedstrijd is afgelopen. Je scoort een doelpunt in een wedstrijd of je maakt een mooie goal tijdens een training en geeft je teamgenoot een highfive, momenten dat we misschien meer onbewust lichamelijk contact hebben.

Als vereniging volgen we dan ook het advies dat door het RIVM, de regering en door het KNKV is afgegeven. Dat advies luidt om per direct dit contact te stoppen met wie dan ook zodat de verspreiding van het virus eventueel beperkt kan worden. Misschien voelt dit nu als overdreven maar er zijn maar zoveel kansen om een eventuele uitbraak te beperken.

Laten we zorgen dat Valto een veilige en gezonde omgeving is en blijft en elkaar hier bewust van maken. De verantwoordelijkheid ligt bij onze coaches en trainers om dit duidelijk te maken aan hun team, aan ouders om hun kinderen hierover te informeren maar ook aan elk Valto lid om elkaar aan te spreken mocht dit vergeten worden.

Zie voor meer informatie over het onderwerp de website van het RIVM, het NOC-NSF of het KNKV.

Namens het bestuur,

Marco Stolze
Voorzitter CKV Valto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.