PKC/SWKGroep een maatje te groot voor VALTO

Sponsor: Martin Stolze B.V.

In plaats van een training stond er deze dinsdagavond de halve finale wedstrijd voor de ZuidHolland korfbalbeker op het programma. VALTO had zich geplaats door achtereenvolgens Twist uit Vlaardingen, Vitesse uit Barendrecht, KOAG uit Krimpen ad IJssel en als laatste KCR uit Ridderkerk te verslaan. PKC/SWKgroup, wat met het 2e deelneemt aan dit toernooi, kwam hier te staan door overwinningen op Refleks, Oranje Wit, de Meervogels en Velocitas. Hoewel er in het weekend speculaties rond gingen dat er in verband met de vele blessures bij PKC waarschijnlijk een aangepast team zou aantreden, bleek uiteindelijk toch dat er allemaal spelers uit PKC 2 aan de wedstrijd startten. Dat beloofde dus een pittig potje te worden voor VALTO, wat vandaag voor het eerst in het beker toernooi met bijna de hele basis acht aan de wedstrijd begon. Alleen de zieke Kevin ontbrak vandaag, zodat Mees op zijn plaats startte. Na het voorstellen van de spelers kan de wedstrijd in de bom volle Vreeloohal dan beginnen onder leiding van het scheidsrechters duo Van Alphen en Kolmus. De openingstreffer viel in de tweede aanval van VALTO uit de handen van Frank, maar al snel viel aan de ander kant de gelijkmaker door de korf.

PKC liet al snel merken dat er vanavond geen cadeautjes werden weggegeven en gaven veel druk op de VALTO aanvallen. Hier bleken de Lierenaars toch even flink moeite mee te hebben. Door de nodige plaats fouten gingen er te veel aanvallen zonder een schot te lossen verloren. Eén keer kregen de Papendrechters het voor elkaar om VALTO door de schotklok te jagen, maar niet veel later overkwam hen hetzelfde. Acht minuten lang wist VALTO de korf niet te vinden en ook bij PKC vielen de doelpunten niet bij bosjes. Na de 1-4 in de negende minuut riep Marrien zijn team voor een time out naar de kant. De pep talk had niet het gewenste effect, want het tweede VALTO doelpunt viel pas vier minuten later toen Judith er 2-5 van maakte. Het bleken de VALTO dames te zijn die uiteindelijk de doelpunten moesten maken in het 1e bedrijf. Naast Judith waren ook Zané en Iris trefzeker voor de rust en probeerde Marrien nog wat te forceren door Bart te vervangen voor Ruben. Het lukte hem echter ook niet om onder de druk vandaag te komen, zodat we gingen rusten bij een 4-11 tussenstand.

De tweede helft leek VALTO toch wat vrijer te spelen en voerde de druk op bij PKC. De eerste aanval na de mandarijnen lukte het de thuisploeg bijna om PKC voor de 3e keer door de schotklok te verdedigen, maar zij kregen toch nog in de buzzer de bal door de korf. Het duurde nog even voor VALTO weer de korf zou vinden, wat uiteindelijk in de vierde minuut lukte met de doorloop van Bart. Hij was weer binnen de lijnen gekomen op de plaats van Ruben. Verdedigend zat het wel aardig dicht, want de tweede helft was al tien minuten oud toen Judith en Frank voor de 7-14 tussenstand zorgden. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en wist na de 7-16 in de elfde minuut het gat te verkleinen naar 11-16 door doelpunten van Mees, Frank, de tip-in van Bart en het schot van Iris.

De doelpuntloze periode van PKC was hierna helaas alweer voorbij en was het verschil even later weer hersteld naar 11-19. Na de treffers van Laurens en Frank gingen we met een 13-21 de laatste vijf minuten in. Hierin zouden beide ploegen nog tweemaal scoren. Voor VALTO zette Laurens en Frank de teller op 15 en voor PKC waren het Danny den Dunnen en Thom van de Rhee die de eindstand vanaf de middenlijn op 15-23 zette. Al met al een prima herstel van VALTO in de 2e helft die uiteindelijk met 11-12 werd verloren, wat een veel betere prestatie was dan het eerste bedrijf. Er bleek achteraf toch veel spanning bij veel van de spelers te zijn, wat zij in de tweede helft van zich af schudde. Het was in ieder geval een prima wedstrijd waar we de nodige goede dingen uit mee moeten nemen naar de wedstrijd van zaterdag tegen KV Vriendenschaar. Met de inzet van de tweede helft maken zij geen schijn van kans en zetten we gewoon een stap naar de tweede plaats in de poule.

Kom dus, als je kunt, allemaal naar sporthal “de Wielewaal” om VALTO 1 en 2 naar de overwinning te schreeuwen.