Eric Geijtenbeek nieuwe trainer/coach Valto 1

PERSBERICHT | Het bestuur van CKV Valto is verheugd te kunnen melden dat er een nieuwe hoofdtrainer/coach voor de Valto selectie is gevonden. Eric Geijtenbeek is aangetrokken als hoofdtrainer en coach voor het seizoen 2018-2019. Eric verruilt Sporting Delta 1, wat momenteel uitkomt in de Hoofdklasse, voor de Lierse formatie.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van hoofdtrainer/coach van de Valto selectie. De hoofdtrainer zal verantwoordelijk zijn voor de gehele selectie, maar zal als coach Valto 1 onder zijn hoede nemen. De vereniging is op zoek gegaan naar een partner waarmee het de sportieve ambities kan vervullen. Deze partner is gevonden in Eric Geijtenbeek (46), woonachtig in Schalkwijk en eerder uitkomend als hoofdtrainer van HKV/Ons Eibernest, KVA en Tweemaal Zes. In het dagelijks leven is Eric Geijtenbeek evenementmanager bij de Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond (KNKV). Kortom, een man met een passie voor korfbal.

“De club Valto sprak mij enorm aan, een ambitieuze club met een jonge en talentvolle selectie die ik graag een stap verder wil brengen in hun ontwikkeling. Samen gaan we verder bouwen aan de Lierse Trots!”, aldus Eric Geijtenbeek.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Een aantal jaren geleden is het Focus traject bij Valto ingezet, naar aanleiding daarvan zijn er 5 G’s opgesteld. Een van die vijf is de G van Goed en met Eric als nieuwe hoofdtrainer/coach ben ik ervan overtuigd dat we binnen het technisch kader de sportieve ambities van Valto kunnen realiseren. Ik ben dan ook blij dat we in Eric de partner hebben gevonden waar we naar op zoek waren.” .

Nu Valto haar nieuwe hoofdtrainer/coach heeft aangetrokken worden de gesprekken voor het aantrekken van een nieuwe trainer/coach voor Valto 2 geïntensiveerd. Met het aantrekken van een ervaren, ambitieuze trainer voor Valto 1, hoopt Valto binnenkort ook een nieuwe coach/trainer voor Valto 2 te mogen verwelkomen.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 heeft alle kansen om in de zaal te promoveren naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.