Razende reporter rapporteert tijdens de RZKD (1)

Ook bij de senioren zijn de kaarten geschud

Nadat de junioren het spits hadden afgebeten in de Rijk Zwaan korfbalderby’s op de velden van CKC Maassluis, was het donderdagavond de beurt aan de senioren op bezoek bij CKV ONDO. Als eerste betraden de 2e teams het veld met ONDO 2 en ODO 2 op veld 1 en Valto 2 nam het op veld 2 op tegen CKC Maassluis 2.

Van deze wedstrijden heb ik helaas alleen het laatste kwartier meegekregen. De tussenstand bij ONDO-ODO stond netjes op het scorebord, waar ODO al een ruime 7-13 voorsprong had genomen halverwege de tweede helft. In de slotfase wist ODO dit nog uit te bouwen naar 7-15 en leek er met dubbele cijfers gewonnen te worden. ONDO rechtte echter nog éénmaal de ruggen en wisten in de laatste minuten nog tweemaal de korf te vinden, waarmee deze wedstrijd met een 9-15 eindstand eindigde.

Op veld 2 helaas geen scorebord en niemand die mij kon vertellen wat de stand was. Goede nieuws was wel dat Valto 2 leidde maar dat er wel een grote inhaalslag gaande was door CKC Maassluis. De kersverse coach Hugo is nog volop aan het experimenteren met de spelers groep die in aanmerking komen voor Valto 2, wat tot steeds wisselende samenstellingen van de vakken leidde. Na de wedstrijd hoorde ik dat er een 9-1 tussenstand voor Valto op het bord had gestaan, maar de wedstrijd eindigde met een krappe 14-12 winst voor de Lierse formatie. Hiermee meldt, na beide Valto junioren teams, ook Valto 2 zich voor een wedstrijd op veld 1 zaterdag, waar ODO 2 als winnaar van de andere voorronde treft.

Om half negen was het dan de beurt aan de vlaggenschepen van de deelnemende ploegen. Op veld 1 namen ONDO en Maassluis het tegen elkaar op. Op papier al twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen, gezien de resultaten de laatste jaren als zij elkaar troffen in competitie verband. Ook vanavond was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarin CKC Maassluis in het eerste kwartier de wedstrijd dirigeerde met een 2-6 tussenstand halverwege de eerste helft. ONDO kreeg toen meer grip op de Maassluise aanvallen en wist de achterstand op te buigen naar een 9-8 ruststand. De tweede helft zou het gelijk op gaan en was het vijf minuten voor het einde nog niet duidelijk wie er aan het langste eind zou trekken met de 16-16 tussenstand op het bord. In de spannende slot minuten nam Maassluis weer de leiding door er 16-17 van te maken met nog maar twee minuten op de klok. Toch had ONDO nog een paar kansen op een gelijkmaker, maar deze troffen net geen doel. In de laatste minuut wist CKC Maassluis de wedstrijd dan toch in het slot te gooien door met een schitterende “tip in” de eindstand op 16-18 te zetten.

Op veld 2 traden Valto 1 en ODO 1 aan. Marrien heeft een paar nieuwkomers aan de spelersgroep toegevoegd, waaruit hij het definitieve keurkorps gaat selecteren. Bij de Maaslandse ploeg zijn heel wat meer mutaties. Zo is de gehele begeleidingsstaf nieuw met een nieuwe coach, verzorger, teambegeleiders en een analist. Hoewel de coach eigenlijk niet helemaal nieuw is. Rob Berreboom is na tien jaar weer terug bij ODO, waar hij toen meerdere successen behaalden. Hij is er blijkbaar nog niet uit hoe hij de jonkies met de ervaren spelers zal gaan mixen voor het seizoen begint, want er werd nog flink gewisseld in de Maaslandse formatie. Valto pakte bij aanvang van de wedstrijd direct het initiatief en wist al snel een 8-0 tussenstand op het virtuele scorebord te zetten. De eerste Maaslandse treffer werd gescoord door Dafne Wierda, die dit jaar over gekomen is uit de junioren en strijd voor een plaatsje in het keurkorps van Rob. Tot de rust zouden beide ploegen gelijke tred houden en bij 11-3 was het tijd voor de thee.

Voor het tweede deel betraden vier verse spelers aan ODO zijde het veld en stonden er zomaar drie spelers van de familie Goedendorp in één vak. Het was leuk om te zien hoe Judith en Maaike elkaar het vuur aan de schenen legden. Valto wist het verschil de tweede helft niet meer uit te bouwen door de druk die er op hun aanvallen stond. De Maaslanders staken veel energie in het verdedigen, wat bij de Lierse ploeg toch meerdere malen tot onnodig balverlies leed. Valto wist echter wel steeds als eerste te scoren, maar wist ODO het verschil steeds weer terug brachten op acht. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten nadat Nikki van de Hak de 18-10 had binnen geschoten. Al met al was het weer een prima korfbal avondje met zowaar de zon erbij om dit alles te belichten. Zaterdag zullen, na ook een overwinning van Valto 1, dus alle Valto teams op veld 1 hun wedstrijden spelen in de winnaars poule.

Na de clinic op het veld van CKC Maassluis, welke van 9:30 tot 11:30 gehouden zal worden, zullen de wedstrijden van de junioren om 12:30 uur starten op het terrein van Valto aan de Veilingweg in De Lier. Wij hopen dat ook dan de zon zich weer van zijn goede kant zal laten zien, wat de stemming langs de lijn alleen maar ten goede komt.

De ploegen zijn allemaal gebaad bij een grote supporter schare, dus kom allemaal je club aanmoedigen en maak er een gezellige middag van.