Valto zet de scheidsrechters in het zonnetje…

scheids‘Naar een veiliger sportklimaat’: “Het doel van de Week van de Scheidsrechters is dat sportbonden (KNKV), verenigingen en sporters hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en hun vereniging. Daar mogen ze ook voor in het zonnetje worden gezet”! (bron: KNKV)

Wat is het toch fantastisch dat ze er zijn, ‘scheidsrechters’. Iedere vereniging heeft wel enkele actieve scheidsrechters die voor haar vereniging regelmatig fluitend op het veld staan. Soms op het eigen veld maar veelal buiten de hekken van hun eigen vereniging, dit zijn de zogenoemde KNKV-bondsscheidsrechters. Natuurlijk zijn er ook scheidsrechters die alleen op eigen veld de F-jes, E-jes, D-jes … t/m A junioren maar ook senioren fluiten, de zogenoemde verenigingsscheidsrechters. Allen op vrijwillige basis, belangeloos en ten diensten van hun eigen clubje en absoluut onmisbaar.

nocnsfKorfballen doen we samen. Samen willen wij een prettig en veilig sportklimaat. Een korfbalwedstrijd kan niet zonder een scheidsrechter, dat weten wij allemaal. De scheidsrechter oefent zijn of haar hobby niet uit in teamverband maar vaak alleen. Helaas wordt de scheidsrechter nog veel te vaak vergeten als het gaat om waardering. Daarom is het NOC*NSF in 2012 gestart met het actieplan “Naar een veiliger sportklimaat”, de introductie van ‘de Week van de Scheidsrechter’ was hiermee geboren.

Jaarlijks wordt aandacht gegeven aan de week van de scheidsrechter en de waardering getoond die zij verdienen. Echter om daadwerkelijk kracht te geven aan het ‘veiliger sportklimaat’, verdienen de scheidsrechters en andere officials natuurlijk niet alleen in deze week de oprechte waardering. Eigenlijk verdienen zij altijd de ‘sportieve aandacht’!

Afgelopen zaterdag heeft de TC – Arbitragecommissie, namens Valto, de scheidsrechters die hebben gefloten op eigen veld bedankt met een klein presentje. Dit presentje staat symbool voor alle personen die weleens een wedstrijdje fluiten voor Valto, de verenigingsscheidsrechters. Ook de uitspelende teams hebben een presentje overhandigd aan de scheidsrechter die hun wedstrijd heeft gefloten.

Verder onze bijzondere aandacht voor de KNKV-bondsscheidsrechters die altijd ergens in den lande fluiten in het belang van onze vereniging. Hierdoor vaak belangrijke wedstrijden moeten missen en minder vaak te signaleren zijn op ons veld.

SCHEIDSRECHTERS BEDANKT!

Nog even dit: een vereniging heeft geen bestaansrecht als het geen vrijwilligers heeft. Vrijwilligers maken de vereniging, ‘vrijwilligers’ zijn de vereniging. Valto is trots op zijn vrijwilligers…

Namens de TC – Arbitragecommissie

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.