Nabeschouwing zaterdag 17 september 2022

VALTO 1 speelde thuis tegen GKV (G) 1. Een moeizame wedstrijd, waarbij de weersomstandigheden zeker ook meespeelden. GKV gaf verdedigend veel druk en was ook erg fysiek in de duels, dus er moest hard gewerkt worden voor de doelpunten. De wedstrijd ging gelijk op en met rust waren de ploegen nog in evenwicht: 7-7. In de 2e helft hetzelfde beeld, alleen werden de doelpunten nog zeldzamer, en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 10-10. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen KCR 1, die haar eerste wedstrijd met 18-12 won van Nieuwerkerk 1, en afgelopen zaterdag verloor van Swift (M).

VALTO 2 speelde thuis tegen GKV (G) 2. GKV wist vorige week nog met ruime cijfers van DeetosSnel 2 te winnen (22-8), maar dit keer hadden ze in het tweede van VALTO duidelijk een andere tegenstander. Het eerste gedeelte ging het nog gelijk op, maar richting de rust nam het tweede afstand en zocht de kleedkamers op met een 10-5 voorsprong. In de 2e helft waren de doelpunten schaars, maar dat was aan beide kanten, waardoor de overwinning niet in gevaar kwam: 13-10. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Fiks 2, die haar eerste wedstrijd met 14-18 verloor van TOP(A) 2, en afgelopen zaterdag met 13-15 won van Avanti 2.

VALTO 3 speelde uit tegen Fortuna 5. De eerste helft ging het nog gelijk op, en het derde wist zelfs met een minimale voorsprong (5-6) de rust te bereiken. In de 2e helft kwam er een aantal zeer ervaren Fortuna spelers het veld in en had het derde nog maar weinig te vertellen. Er werd uiteindelijk met 16-9 verloren. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen ONDO 3, die haar eerste twee wedstrijden verloor: 13-11 tegen DES 3 en 14-15 tegen Avanti 4.

VALTO 4 speelde thuis tegen Dijkvogels 2. Ook hier was het veel wind en regen, wat de wedstrijd zeker beïnvloedde. Dijkvogels wist daar echter wel iets beter mee om te gaan dan VALTO, en ze was ook net op alle fronten wat beter, waardoor het vierde de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Eindstand 9-14. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen TOP 5, die haar eerste wedstrijd met 18-16 van Tempo 5 won en afgelopen zaterdag met 13-11 van Velocitas 4 verloor.

VALTO 5 speelde uit tegen Excelsior 5. De eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar in de 2e helft wist Excelsior het verschil te maken. Eindstand: 18-10. Maar in vergelijking met vorige week een duidelijk stijgende lijn, want toen werd er met 3-15 verloren. Als deze lijn wordt doorgezet, dan kunnen zaterdag vast de eerste punten bijgeschreven worden. Alhoewel dat gezien de stand niet helemaal te verwachten is, want er wordt dan thuis gespeeld tegen Maassluis 3, die haar eerste wedstrijd met 14-17 won van Refleks 4, en afgelopen zaterdag met 17-11 won van Weidevogels 4.

VALTO 6 speelde uit tegen ONDO 4. Vorige week wist ONDO niet verder te komen dan vier doelpunten, maar deze keer ging het, ondanks de wind, helaas een stuk beter. Het zesde wist wel bij te blijven en met 7-7 werden de kleedkamers opgezocht. In de 2e helft startte het zesde niet scherp, waardoor het al gauw tegen een 12-8 achterstand aankeek. Hierna knokte het zesde zich knap terug en wist vlak voor tijd de gelijkmaker, 12-12, te maken. Helaas lag de 13-12 er nog in dezelfde minuut in, waardoor er toch verloren werd. A.s. zaterdag speelt het zesde thuis tegen Dijkvogels 3, die haar eerste wedstrijd met 13-11 verloor van DES 5 en afgelopen zaterdag met 6-6 gelijkspeelde tegen Excelsior 6. Hier liggen dus kansen om de eerste punten binnen te halen.

VALTO 7 speelde uit tegen Refleks 5. Het werd een gelijk opgaande strijd, waarbij ook hier de wind er voor zorgde dat de doelpunten schaars waren. Helaas wist Refleks richting het eind van de wedstrijd nog net even een eindsprint in te zetten en zo ging zij er met de winst vandoor: 9-7. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen Excelsior 9, die haar eerste wedstrijd met 7-17 verloor van Refleks 5, en afgelopen zaterdag met 7-8 won van Avanti 11. Op papier liggen hier dus kansen voor de winst.

VALTO 8 speelde uit tegen IJsselvogels 6. Ook hier hetzelfde beeld als op de andere velden: de doelpunten waren schaars. Gelukkig voor het achtste maakte zij er net iets meer dan de tegenstander en zo werd er met 6-8 gewonnen. De wedstrijd van a.s. zaterdag wordt op verzoek van de tegenstander verplaatst naar maandag 10 oktober.

VALTO A1 speelde een moeizame wedstrijd tegen Avanti A2. De omstandigheden zorgden ervoor dat de A1 nooit echt ver afstand kon nemen van Avanti. Toch is de overwinning niet in gevaar gekomen. Door de tweede overwinning op rij staat de A1 na 2 wedstrijden bovenaan in de Overgangsklasse!

VALTO B1 mocht zich opmaken tegen Avanti B1. Avanti schoot uit de startblokken en wist van begin af aan veel druk te geven. VALTO had het hier lastig mee en kwam moeilijk tot het creëren van kansen. Dit resulteerde in een 8-1 achterstand in de rust. Na rust werd het iets scherper aan onze kant en wisten we nog even terug te komen naar 8-5. Helaas had Avanti gelijk een antwoord en bleef het doorgaan met scoren. De eindstand was 19-8.

VALTO C1: De C1 begon aanvallend matig aan de wedstrijd. In de eerste helft vonden veel 1- schots aanvallen plaats. Er werden weinig rebounds gepakt en alles werd op hetzelfde tempo gelopen waardoor we lastig tot vrijkwamen. Verdedigend kon het ook allemaal nog een tandje feller. In de tweede helft viel eindelijk het eerste doelpunt! Verdedigend stond het ook een stuk beter. Er werd veel beter voor verdedigd, waardoor we de tegenstander weinig kansen gaven. Heel de wedstrijd achtergestaan. Maar in de laatste minuut de winnende gemaakt. Een moeilijke wedstrijd, maar de tweede helft met elkaar als team voor de overwinning gevochten.

VALTO C2: Op het toernooi had de c2 al tegen Phoenix gespeeld, dus we wisten al dat dit een lastig potje zou worden. Alle spelers van Phoenix waren een kop groter, dus het passen viel niet mee. Aanvallen was dan ook lastig, ondanks dat er mooie tussen zaten. Verdedigend hebben we zaterdag ons mannetje gestaan, de tweede helft hebben we er nog maar 1 doorgelaten.

VALTO C3: De C3 heeft, in een zo nu en dan barre weersomstandigheden, afgerekend met 7-0. Door alle foutjes van RWA af te straffen, eigen kansen af te maken en het geluk dat RWA dat niet deed ging de C3 er met de punten vandoor.

VALTO C4: De C4 speelde zaterdag tegen avanti. De eerste helft van de wedstrijd verliep zeer stroef, waardoor Avanti tijdens de rust met 6-2 voor stond. Na de rust begonnen we heel goed, waardoor het met een paar minuten voor tijd zelfs nog 9-8 stond. Helaas lukte het niet meer om te winnen of gelijk te spelen, maar de C4 vertoonde wel doorzettingsvermogen.

VALTO C5: De C5 heeft helaas 6-0 verloren. Ze probeerden diepe ballen te gooien, maar door de wind en kou lukte dat nog niet helemaal. Er waren wel goede acties, maar helaas lukte het niet om te scoren.

VALTO D1: De D1 speelde uit bij Fortuna. Fortuna begon goed aan de wedstrijd en scoorde gelijk, gelukkig werd VALTO daarna gelijk wakker en werd het een leuke wedstrijd met goed korfbal. Na de rust leken we aansluiting te vinden met 4-3, maar elke goede kans wilde de korf niet in. Zo kon Fortuna helaas weer weglopen naar 8-5.

VALTO D2: De D2 speelde een lastige wedstrijd tegen ALO D1. Alo maakte het de D2 duidelijk moeilijker dan de tegenstander van vorige week. Toch kregen we veel kansen rond de korf. Helaas was de afronding er vandaag niet en schoot ALO wel scherp. De D2 speelde een prima wedstrijd en had meer verdiend. Helaas 7-3 verloren.

VALTO D3: De D3 speelde een leuk gelijk opgaande wedstrijd tegen ODO. Beiden deden goed hun best en we gingen met een kleine voorsprong de rust in. Dat bleef doorgaan tot de laatste 10 minuten. Toen werd de voorsprong van 5-4 helaas weggegeven tot 5-7.

VALTO D4: VALTO D4 mocht uit bij Korbis. Helaas werd er verloren met 6-2