Nabeschouwing zaterdag 24 september 2022

VALTO 1 speelde uit tegen KCR 1. Het eerste gedeelte nam KCR het initiatief en moest VALTO in de achtervolging. Pas 5 minuten voor rust wist het vlaggenschip voor het eerst een voorsprong te pakken en dat werd uitgebouwd naar een 5-8 ruststand. Na rust werd deze voorsprong verder uitgebouwd (5-12) en leek het toch nog een makkelijke middag te worden. Uiteindelijk werd er met 11-18 gewonnen en zo staat het eerste nog altijd ongeslagen bovenaan samen met Excelsior. En dat is nu net de tegenstander van aankomende zaterdag. In de voorbereiding werd er nog van dit team verloren, dus tijd voor revanche en het opeisen van de koppositie.

VALTO 2 speelde uit tegen FIKS 2. Vorige week werden de eerste punten behaald en dat smaakte naar meer. Helaas wilde er in de eerste helft maar weinig lukken en zo keek het tweede halverwege al tegen een flinke achterstand aan. In de tweede helft liep het allemaal wel een stuk beter, maar het gat was te groot om nog te herstellen. Er werd met 18-15 verloren. Het tweede staat nu met drie andere ploegen op twee punten uit drie wedstrijden. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Sporting Delta 2, die alle drie haar wedstrijden wist te winnen, precies tegen de andere drie tegenstanders in de poule, dus geen vergelijkingsmateriaal om te kijken hoe de kansen ingeschat kunnen worden.

VALTO 3 speelde thuis tegen ONDO 3. Het derde wist in de eerste twee wedstrijden nog niet de volle punten te pakken, dus daar werd het wel tijd voor. Het werd een gelijk opgaande strijd, die het derde uiteindelijk netjes naar zich toe wist te trekken: 15-13, en zo was de eerste overwinning een feit. A.s. zaterdag speelt het derde wederom thuis, dit keer tegen DES 3. DES heeft net als VALTO drie punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

VALTO 4 speelde uit tegen TOP 5. Een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar waarbij VALTO aan het langste eind trok: 14-16. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen DES 4, die zes punten wist te halen in de eerste drie wedstrijden, maar dit niet altijd even overtuigend deed. Dus op voorhand geen kansloze missie.

VALTO 5 speelde thuis tegen Maassluis 3. Het vijfde had het met name in de 1e helft erg lastig met deze tegenstander en had weinig in te brengen. Ruststand 2-11. In de 2e helft ging het een stuk gelijker op, maar het was duidelijk dat Maassluis een stuk beter was. Er werd met 5-16 verloren. A.s. zaterdag speelt het vijfde weer thuis, dit keer tegen Refleks 4, die net als het vijfde nog geen punten wist te halen. Welk team weet de eerste overwinning bij te schrijven?

VALTO 6 speelde thuis tegen Dijkvogels 3. Een duidelijk verschil in leeftijd tussen beide teams, waarbij het jonge Dijkvogels het lastig had tegen de ‘oudjes’, en dan met name met de hoeveelheid ervaring binnen de lijnen. Met rust stond er al een comfortabele voorsprong op het scorebord: 13-3. In de tweede helft sloeg de vermoeidheid natuurlijk toe bij het zesde, maar alsnog een duidelijke overwinning: 20-7. Voor het zesde waren dit pas de eerste punten. A.s. zaterdag speelt het zesde uit tegen ALO 4, die nog geen punten heeft behaald.

VALTO 7 speelde thuis tegen Excelsior 9. Qua heren was er bijna niemand van VALTO 7, dus het kwam goed uit dat de wedstrijd van VALTO 8 verzet werd, zodat het zevende aangevuld kon worden met heren uit VALTO 8. Wist Excelsior de eerste twee wedstrijden maar 7 en 8 doelpunten te scoren, dit keer kwamen ze wel ruim boven de 10 uit, en dat waren er helaas net een paar meer dan VALTO. Er werd met 10-14 verloren. A.s. zaterdag speelt uit tegen Avanti 11. Thuis werd er met 10-8 van dit team gewonnen.

De wedstrijd van VALTO 8 werd verplaatst naar maandag 10 oktober. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen ONDO 7. Het achtste zit in een poule met 6 andere tegenstanders en speelt tegen elke tegenstander maar één keer, dus alleen uit of thuis.

Jeugdploegen

Valto C1: Na 2 overwinningen speelde de C1 zaterdag gelijk uit bij Albatros. Aanvallend hadden we veel kansen, maar de afronding kon beter. Verdedigend kon het zeker beter dus 10-10 is een eerlijke eindstand.
Valto C2: De C2 speelde thuis tegen Dunas C1. Helaas werd er verloren met 1-6
Valto C3: De C3 speelde uit bij Dijkvogels C1. Het eindigde in een gelijkspel.
Valto C4: Valto C4 speelde uit bij Dunas. Dunas was wel een maatje te groot. Eindstand 21-3
Valto C5: De C5 speelde tegen Die Haghe C2. Die Haghe was een erg goede ploeg. De C5 heeft dik verloren. Eindstand 13-0

Valto D1: Valto D1 ging op bezoek bij ONDO die alles nog gewonnen had. Helaas is het niet gelukt om daar verandering in te brengen. Eindstand 11-6.
Valto D2: Valto D2 speelde een moeilijke wedstrijd tegen Meervogels D1. Meervogels gaf veel druk en Valto had daar aanvallend wat moeite mee. Verdedigend kon Valto het wel goed dichthouden. Na een 1-2 achterstand met rust kwam de D2 beter in het spel. Met mooie aanvallen kwamen we langszij en er zelfs overheen. Helaas had Meervogels nog een eindsprint en werd er 6-6 gelijkgespeeld. Goede en spannende wedstrijd.
Valto D3: De D3 speelde een spannende wedstrijd tegen NIO. De eerste helft kwamen de tips nog niet helemaal aan en gingen we met een 3-1 achterstand de rust in. De tweede helft streden de meiden ervoor, maar bleef NIO net een maatje te groot. We eindigde met een 6-4 stand.
Valto D4: De D4 speelde tegen ONDO uit ´s Gravenzande. Het was een lastige pot. Helaas lukte het niet om te scoren. Eindstand 0-6