Nabeschouwingen 10 oktober

Senioren

VALTO 1 speelde thuis tegen Oranje Wit 1. Beide ploegen onderaan de ranglijst met maar twee punten, een belangrijk duel dus. Het eerste begon goed en nam gelijk een voorsprong van een paar doelpunten. Deze voorsprong kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet meer in gevaar. Einduitslag: 19-16. Hiermee staat het vlaggenschip nu met vier punten uit zes wedstrijden op plek 6, met Oranje Wit en ONDO (M) onder zich. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen DOS (W) 1, die met negen punten uit zes wedstrijden op de tweede plek staat.

VALTO 2 speelde thuis tegen Oranje Wit 2. Oranje Wit wist alleen nog maar van KCR 2 te winnen, terwijl het tweede al zes punten had. Toch was het Oranje Wit die er gemakkelijk met de winst vandoor ging: 13-21, omdat het tweede haar niveau niet haalde en vooral tegen zichzelf aan het spelen was. A.s. zaterdag speelt het tweede al om 10 uur uit tegen KCC 3. Deze ploeg heeft na zes wedstrijden acht punten.

VALTO 3 speelde uit tegen Madjoe 3. Een moeizame wedstrijd, wat natuurlijk alles met het weer te maken had. Dit resulteerde in een wedstrijd met weinig doelpunten, gelukkig maakte het derde er wel meer dan de tegenstander en werd er met 5-8 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen de laatste tegenstander uit de poule: TOP 5. Bij winst staat het derde halverwege de competitie netjes bovenaan.

VALTO 4 speelde uit tegen KVS 5. Het vierde wist pas vier punten te verzamelen, terwijl KVS met een wedstrijd minder gespeeld al vijf punten had. Na vorige week nipt van Velocitas gewonnen te hebben, werd het ook nu weer een heel spannende wedstrijd. In de slotfase kon het nog alle kanten op. KVS wist tot twee keer toe nog de gelijkmaker te maken, maar uiteindelijk was het toch VALTO die er met de punten vandoor ging: 11-12. A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen DES 4 en kunnen er weer punten gepakt worden, want deze ploeg heeft vier punten na zes wedstrijden.

VALTO 5 speelde uit tegen koploper VEO 4. Een ploeg die bijna elke week makkelijk wint en veel doelpunten maakt. De eerste helft kon het vijfde nog enigszins bijblijven, ruststand: 8-4. Na rust werd het verschil toch wel heel duidelijk, het vijfde kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Er werd met 18-6 verloren. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen Meervogels 4, die vier punten heeft na zes wedstrijden, terwijl het vijfde zeven punten heeft.

VALTO 6  speelde thuis tegen Fortuna 7. De laatste wedstrijd van het veld. De vorige keer verloor het zesde met 13-8 van Fortuna. De eer stond op het spel, want het zesde stond met twee punten op de laatste plek en Fortuna met vier punten op de één na laatste plaats. Het werd een spannend gevecht, die nipt door het zesde gewonnen werd: 7-6. Het zesde kan zich nu klaar gaan maken voor de zaal.

VALTO 7 speelde uit tegen Weidevogels 6. Ik zag berichten voorbij komen, dat dit om de 100e editie ging. Geen idee wat de onderlinge statistieken zijn. Thuis werd er een paar weken geleden in ieder geval met 7-13 verloren. Dit keer ongeveer eenzelfde strijd, het werd 11-7. Hiermee eindigt het zevende met vier punten uit zes wedstrijden op de één na laatste plek en kan ook het zevende zich op gaan maken voor het zaalseizoen.

VALTO 8 speelde thuis tegen Paal Centraal 4. Hier werd nog niet eerder tegen gespeeld, omdat de eerste wedstrijd verzet werd. Het achtste wist een groot gedeelte van de wedstrijd voor te staan, maar in de tweede helft gaf Paal Centraal wat meer gas en ging het er op en er over heen. Er werd met 12-13 verloren. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen ditzelfde Paal Centraal, misschien dat het dan wel lukt om de punten binnen te halen.

VALTO 9 speelde uit tegen Trekvogels 2. Thuis werd er met 22-6 gewonnen en winst was ook dit keer weer noodzakelijk om nog zicht te houden op het kampioenschap. Aan de stand te zien, is het niet echt spannend geweest en had het negende ook duidelijk minder last van het weer (ze speelde rond de middag), want ze wist de korf makkelijk te vinden. Er werd met 7-17 gewonnen. Het negende mag maandag nog een keer in actie komen: thuis tegen Fortuna 8. Bij winst is het kampioenschap binnen. De vorige keer was een moeizame wedstrijd, die op het nippertje gelijk gespeeld werd: 14-14.

A-jeugd

VALTO A1 speelde al vroeg in de ochtend tegen Avanti A2, en had als één van de weinige ploegen een droge wedstrijd. De A1 begon voortvarend en kwam op een 1-7 voorsprong. Hierna volgde een mindere fase en wist Avanti zelfs weer op één doelpunt te naderen: 8-9. Gelukkig pakte de A1 het weer op en werd het uiteindelijk 11-17. A.s. zaterdag speelt de A1 thuis tegen Phoenix A1, die na zes wedstrijden zes punten heeft.

De wedstrijd van VALTO A2 werd verzet naar dinsdag 20 oktober. A.s. zaterdag speelt de A2 uit tegen DES A1, die nog geen punt wist te halen.

VALTO A3 wist vorige week al het kampioenschap binnen te halen, maar wilde dat graag vieren bij de thuiswedstrijd. Er moest gespeeld worden tegen Twist A2, die ook nog zich had op het kampioenschap, want bij winst kon ze op gelijke hoogte komen met VALTO. Het werd een spannende strijd, die nipt door Twist gewonnen werd, 9-10. Met een beetje een bijsmaak werd het kampioenschap gevierd en werd er taart gegeten. Op naar het zaalseizoen.

B-jeugd

VALTO B1 kwam deze week twee keer in actie. Dinsdag werd er thuis gespeeld tegen Albatros B1. De B1 startte goed, maar kende voor rust een mindere periode, waarin Albatros uit wist te lopen van 4-4 naar 4-12. Deze klap kwam de B1 niet meer te boven. Ze bleef wel knap doorgaan en wist ook nog flink te scoren, maar het werd een ruime nederlaag: 15-27. Afgelopen zaterdag speelde de B1 thuis tegen Deetos B1. Ook in deze wedstrijd had de B1 een mindere periode en wist Albatros een achterstand van 6-3 om te buigen naar een 6-10 voorsprong. Ook dit kon de B1 niet meer recht zetten, er werd met 10-13 verloren. A.s. zaterdag speelt de B1 uit tegen KCC B1.

VALTO B2 wist vorige week al kampioen te worden, maar had dit nog niet gevierd. Afgelopen zaterdag speelde de B2 uit tegen Korbis B2. Thuis werd er nog met 14-8 gewonnen, maar dit keer was de B2 niet scherp genoeg, misschien omdat het kampioenschap al binnen was? Er werd verloren met 11-7, dus ook hier taart met een lichte bijsmaak. De B2 gaat zich nu ook voorbereiden op de zaalcompetitie.

VALTO B3 speelde thuis tegen KVS B2. Uit werd er met 6-5 verloren, dus VALTO had nog wat goed te maken. Dit keer wist de B3 wel te winnen: 7-4. Hiermee eindigt de B3 op gelijke hoogte met KVS B2 op de laatste plaats, met vier punten uit zes wedstrijden. In de zaalcompetitie weer nieuwe kansen!

VALTO B4 speelde uit tegen kampioen Dijkvogels B2, die alles met ruime cijfers had weten te winnen. Thuis verloor de B4 met 4-12 van deze ploeg. Opdracht: schade beperkt houden en proberen er een leuke wedstrijd van te maken. De B4 heeft tot het laatst toe gestreden en het Dijkvogels lastig gemaakt, maar het verlies was onvermijdelijk: 14-2. Ook de B4 gaat zich nu opmaken voor het zaalseizoen.

C-jeugd
Valto C1 vertrok naar Alphen aan de Rijn om tegen Tempo C1 te spelen. Gezien de stand in de poule was vooraf wel de gedacht dat hier punten gepakt zouden kunnen worden. Tot aan rust leek dit ook zo te zijn en ging de wedstrijd gelijk op. In de tweede helft liep Tempo helaas uit en kon Valto de wedstrijd niet meer naar eigen hand zetten. Er werd met 10-6 verloren. Komende zaterdag komt ONDO C1 op bezoek die 6 punten uit 6 wedstrijden hebben waar wij er 3 gehaald hebben.
Valto C2 speelde thuis tegen Fortuna C3. Valto pakte de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. Er werd met 8-5 gewonnen van de ploeg uit Delft. Hiermee eindigt voor de C2 de veldcompetitie op een tweede plaats achter kampioen Nieuwerkerk C2. Valto is de enige ploeg die Nieuwerkerk van 6x winst af wist te houden door een keer netjes gelijk te spelen tegen dit team.
Valto C3 ging op bezoek bij HKV/Ons Eibernest. Thuis werd hier al van gewonnen en ook uit was dit weer het geval. Thuis werd het 8-5 en uit 5-8. Lekker constant! Hiermee is de C3 tweede geworden achter ongeslagen kampioen ALO C1 en kunnen jullie je voor gaan bereiden op de zaal.
Valto C4 heeft een lastige poule deze veldcompetitie. Afgelopen zaterdag mocht er naar Hellevoetsluit gereden worden voor een wedstrid tegen ’t Capproen C1. Er werd helaas met 5-1 verloren. Komende zaterdag heeft de C4 nog een inhaalwedstrijd tegen DES C2 waar uit van gewonnen werd.
Valto C5 had het afgelopen zaterdag erg lastig tegen Dunas C1. Dunas scoorde er lekker op los terwijl Valto de korf lastig wist te vinden. Er werd met 17-2 verloren. Deze wedstrijd en deze competitie snel vergeten en vooruit kijken naar de zaalcompetitie!
D-jeugd
Valto D1 kreeg Maassluis D1 op bezoek. Onze D1 moest winnen om zich kampioen te kunnen noemen. Er werd gespeeld tegen de nummer laatst uit de poule, Maassluis D1. De uitwedstrijd werd gewonnen en ook deze wedstrijd ging Valto lekker van start. Na een 7-0 ruststand wilde het scoren alleen niet meer zo lukken en zo werd er de tweede helft ‘gelijk gespeeld’. De uitslag was 8-1 en dus kon de D1 aan de taart. De verwachting was dat KVS ook gewonnen zou hebben en dat ze dus samen kampioen zouden zijn. Dit bleek dus niet zo te zijn waardoor Valto D1 zich alleen kampioen mag noemen! Gefeliciteerd en zet dit door in de zaal!
Valto D2 speelde de laatste veldwedstrijd tegen ONDO D3. In de eerste helft had de D2 veel balverlies waardoor ONDO veel aan de bal was en dit om wist te zetten naar een 8-1 ruststand. Na rust was het een andere wedstrijd. De D2 deed er een schepje bovenop en ONDO zakte wat in waardoor Valto terug kon komen naar 8-4. Helaas trok ONDO toen het gas weer open en werd er alsnog met 11-4 verloren. De D2 eindigt helaas puntloos onderaan deze veldcompetitie maar heeft wel veel geleerd wat ze in de zaal gaan laten zien.
Valto D3 speelde vandaag geen wedstrijd. Gelukkig konden wel veel spelers bij andere teams invallen. Pas op 24 oktober speelt de D3 hun laatste competitiewedstrijd tegen Korbis D2.
Valto D4 ging op bezoek bij Achilles D2. Het spel gaat bij de D4 iedere week een stukje beter maar met zulke sterke tegenstanders is het niet genoeg voor de winst. Wel werden er 3 mooie doelpunten gemaakt maar Achilles maakte er zelfs 16. Er werd dus 16-3 verloren. Als de D4 de lijn van het steeds beter spelen in de zaal voortzet, gaan er dan vast meer punten gehaald worden.
Valto D5 speelde hun laatste wedstrijd tegen Excelsior D4. Excelsior kon weinig tegenstand geven en zo wist Valto steeds verder uit te lopen. Uiteindelijk werd er met 10-0 gewonnen en was Valto D5 kampioen! Reden voor een klein feestje, helaas zonder ouders, maar met een heerlijke taart. Goed gedaan jongens en meiden!
Valto D6 speelde de laatste competitiewedstrijd tegen Avanti D5. Uit wist de D6 niet te scoren tegen Avanti, nu lukte dat wel. Het was een spannende, gelijkopgaande wedstrijd die ook gelijk eindigde. Er werd 3-3 gespeeld. De D6 eindigt hiermee op een derde plaats met 5 punten. Goed gedaan en op naar de zaal!

E-jeugd
VALTO E1 speelde uit tegen KVS E1. 13-5 verloren.

VALTO E2 speelde thuis tegen Thor E1. Vorige week konden zij al kampioen worden, maar hadden een 2de kans nodig. Binnen 5 min 5-0 voor, en gaven de voorsprong niet meer weg. Uiteindelijk 11-3 winst! Kampioenen!

VALTO E3 speelde thuis tegen Achilles E2. De E3 speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. E3 kon kampioen worden en moesten tegen de bovenste, super spannend! Vorige keer had de E3 verloren, er moest dus hard gewerkt worden. Het was een wedstrijd die super gelijk op ging, maar uiteindelijk trok de thuisploeg de punten naar binnen. KAMPIOEN uitslag 11-10.

VALTO E4 speelde uit tegen Meervogels E1. Het was een lastige wedstrijd waar de tegenstander een maatje te groot was. De tegenstander was telkens een stapje eerder dan Valto. 19-5 verloren.

VALTO E5 speelde uit tegen Maassluis E5. In deze wedstrijd hebben ze duidelijk laten zien dat ze de afgelopen weken gegroeid zijn. De E5 speelde de bal steeds sneller naar de overkant en hierdoor hebben ze veel kansen om te scoren. Het was een spannende wedstrijd. 3-2 voor Maassluis helaas.

VALTO E6 speelde thuis tegen KVS E6. De E6 hadden een aantal goede kansen maar ze gingen er helaas niet in. 0-11 verloren.

F-jeugd

VALTO F1 speelde thuis tegen ONDO F1. Vorige keer was al een lastige wedstrijd tegen ONDO en inmiddels waren zij al kampioen. Ze wisten dus dat het weer moeilijk zou worden, maar gingen desondanks enthousiast van start. Toch al snel veel doelpunten tegen en een superspeler nodig. Daarmee wisten ze goed terug te komen en zelfs een 4-3 voorsprong te behalen in de rust. Dit hield de F1 helaas niet lang vol, en ONDO nam opnieuw de leiding. 12-6 verloren.

VALTO F2 speelde uit tegen ONDO F2. Het was een wedstrijd die gelijk op ging op het begin, maar ONDO nam daarna de leiding en zag de voorsprong niet meer weg. 22-3 verloren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.