April doet wat hij wil

Deze week vooral een herhaling van informatie. Afgelopen week was een prachtige week met heerlijk weer om te trainen, 18 tot 20 graden in de eerste helft, ik teken er voor! Later werd het iets minder, maar zeker niet onaangenaam en ook de zaterdag was prima. Ook voor de ouders waren delen van trainingen en de wedstrijdjes weer te volgen via de afgeschermde livestream.

Hoe anders is het deze week. Eerste Paasdag begon nog prima, maar terwijl ik dit schrijf sneeuwt het. Voor morgen (dinsdag 6 april) willen we dan ook alle trainingen laten vervallen. De combinatie van neerslag, wind en lage temperatuur zorgt er voor dat trainingen er niet leuker op worden. Daarnaast is er een aantal positieve coronagevallen binnen de spelers-/trainersgroep, dat er voor zorgt dat er veel mensen in quarantaine zitten en ook dat het trainen en trainen geven lastig maakt. De donderdag en zaterdag gaan vooralsnog wel door, tenzij dit niet kan, dan horen jullie dat in de appgroep van je team.

Wat betreft de positieve coronagevallen, willen we nogmaals een beroep doen op iedereen om de maatregelen op te volgen. Kom alleen naar Valto als je geen klachten hebt. Liever uit voorzorg een keer teveel thuisgebleven. En als je bij Valto bent, niet alleen opletten tijdens de trainingen (geven) en mixwedstrijden (coachen), maar ook ervoor en erna. Op de bank en in de dug-out. Houd afstand. Maar ook als je niet bij Valto bent. Bedenk goed waar je wel en niet naar toe zou moeten gaan. Je hebt jezelf er mee, maar vooral ook anderen. Teamgenoten die moeten testen of thuis moeten blijven. Familieleden die in quarantaine moeten. Eén positief geval kan zomaar grote gevolgen hebben.

Hoewel de cijfers dus nog niet echt hoop geven, is de TC ook al bezig met de rest van het seizoen. Wel of geen competitie? Wat doen we als die er niet meer komt en wat als deze wel doorgaat? Daarnaast gaan we ook de periode in van voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook dat hangt af van hoe we de planning voor ons zien. Omdat we zeker nog kansen zien om wedstrijden te spelen, ook al is dat pas in mei of juni, willen we iedereen de kans geven om daar van te genieten en daardoor stellen we de uiterste afmelddatum in op 13 juni. Het seizoen loopt nu eenmaal niet zoals verwacht en we geven iedereen daarom de ruimte.

Programma

Nog even een update van het programma voor de komende weken, qua onderlinge wedstrijden en mix-toernooitjes.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

  • Het doorvoeren en monitoren van het TC-beleid voor deze groep spelers en teams.
  • Het soepel laten verlopen van de competitie voor alle C- en D-teams, bijvoorbeeld het af en toe verzetten van wedstrijden, het meedenken bij afmeldingen voor het rondkrijgen van de teams bij wedstrijden.
  • Het begeleiden van coaches en trainers waar nodig.
  • Het aanwezig zijn bij enkele trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen om te kijken hoe het loopt en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor coaches, trainers, maar ook spelers en ouders.
  • Het volgen van de ontwikkeling van individuele spelers en teams.
  • Het coördineren van de teamindelingen voor nieuwe seizoen en beschikbaar zijn voor gesprekken met jeugd en ouders over het resultaat van de indeling, samen met een ander TC-lid.
  • Het opvangen en welkom heten van nieuwe jeugdleden in deze lichting.
  • Daarnaast bepaal je mede het algemene TC-beleid, denk je mee in overleggen die we maandelijks hebben, zo’n 10 keer per jaar. Af en toe zijn er ook webinars waar je aan kunt deelnemen om nieuwe inzichten te krijgen of de kennis van het moderne korfbal uit te breiden.

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.