Geen speelronde, geen oefenronde – Jeugdkamp en Korfbal League finale

Het was rustig dit weekend. Een leeg veld. Ja, in De Lier dan. In Esbeek vond het Jeugdkamp plaats, dus daar was volop bedrijvigheid met de E, D, C en B-teams.

En op TV (bij de NOS), maar ook op de livestreams van Eyecons was het weer smullen van de wedstrijden in de eindfase van de zaalcompetitie. Nadat de promovendus al bekend was geworden (Unitas, de nummer 4 uit de KL2 competitie, met een buzzerbeater), was er afgelopen donderdag de eerste playdown tussen TOP en KCC (de verliezend KL2-finalist, de nummer 3 uit competitie tegen de nummer 9 uit de KL). Ook dat was weer een interessant duel met een gelijk opgaande strijd, een geldig doelpunt in de laatste seconde dat TOP de overwinning had kunnen bezorgen, ware het niet dat het doelpunt toch niet werd goedgekeurd. In de verlenging die volgde was het toch KCC dat de overwinning wist binnen te slepen en wacht er deze maandag om 20:30 uur de tweede wedstrijd en eventueel zaterdag 20 april om 20:00 uur de derde wedstrijd. Beide zijn aanraders.

De finales van de A-jeugd en senioren stonden afgelopen zaterdag op het programma. Meestal niet de mooiste wedstrijden, met weinig doelpunten en niet altijd even spannend, maar altijd leuk om te kijken. Beide wedstrijden waren dit keer zowel boeiend als spannend en zeker het kijken waard.

Bij de A-jeugd was het DVO A1 tegen het Fortuna A1 van Valto 1 speler Laurens. In deze wedstrijd gebeurde van alles. Een 5-1 voorsprong voor DVO A1, een 10-10 ruststand, een 11-14 voorsprong voor Fortuna A1, weer een voorsprong voor DVO A1 van 16-14 en uiteindelijk een 18-18 eindstand, waarna de verlenging volgde. Van 19-18 voor DVA, naar 19-19 en uiteindelijk naar 20-19 voor DVO dat daarmee kampioen van Nederland werd. Helaas voor Laurens geen titel, maar de neutrale toeschouwer was zeker winnaar hier.

Bij de senioren een heel andere finale dan vorig jaar. Toen verslond PKC de tegenstander, eveneens DVO met grote cijfers en ook dit jaar leek het even die kant op te gaan toen PKC met 2-6 voorkwam. Maar DVO haakte aan en de ruststand was 8-10 voor PKC. Na rust bleef het verschil in eerste instantie in het voordeel van PKC, maar DVO kwam nu echt op gang en had het momentum te pakken toen ze 14-14 gelijkmaakten en daarna zelfs op voorsprong kwamen. Het werd zelfs 19-16 voor DVO en dit zou zomaar eens de overwinning kunnen betekenen. Het geroutineerde PKC, dat het hele seizoen eigenlijk al erg sterk speelde, had een brede bank met nog een tweetal prima invallers. Eén daarvan zorgde er persoonlijk voor dat PKC weer voorkwam en uiteindelijk ook met 21-23 de overwinning naar zich toetrok en daarmee het kampioenschap van Nederland.

Voor ons wordt de competitie op het veld weer hervat, op woensdag voor de C3 om 19 uur (inhaal) en voor de andere teams op zaterdag 20 april. De selectie speelt om 14:30 en 16:00 uur uit tegen DeetosSnel in Dordrecht en daar kan het alle support goed bij gebruiken, dus als het lukt, reis mee en moedig aan! Thuis is er ook van alles aan de hand, met in de ochtend de jeugd, om 12:00 uur de A1 en daarna Valto 3 t/m 7. Ga je niet naar Dordrecht, kom dan gezellig naar Villa Valto!

Goede schoenen
Naar aanleiding van een persoonlijke ervaring nog even in de herhaling. Zie vooral ook het stuk van Floris dat eerder werd gepubliceerd. Afgelopen zaterdag waren wij voor één van onze kinderen in Zoetermeer bij Starshoe. Dit Voet Medisch Advies Centrum verkoopt sportschoenen, maar dat doen ze anders dan bij een willekeurige sportspeciaalzaak. Bij Starshoe wordt er gekeken naar je looppatroon en je voetbelasting. Op basis hiervan krijg je sportschoenen die passen bij jouw loop en voeten. Met als resultaat: schoenen die lekkerder zitten, maar ook minder blessures.

Dit hebben we dus afgelopen zaterdag zelf kunnen ervaren en het is echt bijzonder. Met behulp van bepaalde technieken, zoals voetafdrukken met inkt en camera op een hardloopstrook, worden je voeten en looptechniek gemeten en op basis daarvan een profiel gemaakt en bijpassende schoenen geadviseerd. Deze zitten al stukken beter en zouden de klachten die er zijn moeten verminderen of zelfs laten verdwijnen. We gaan het de komende weken zien, maar we hebben er alle vertrouwen in. De service in de vorm van aandacht en specifieke metingen was in ieder geval erg goed en het ritje naar Zoetermeer zeker waard.

Het mooie is ook nog dat door de samenwerking tussen Starshoe, krijgen alle leden van Valto 10% korting bij de aanschaf van sportschoenen. Dat scheelt ook weer. Mocht je interesse hebben, dan kun je het beste een afspraak maken, want dan weet je zeker dat je direct geholpen wordt. Anders bestaat de kans dat je een keer terug moet komen. Bij vragen kun je altijd bij Floris of ook bij mij terecht.

Hemelvaartsdag
Tradities zijn er om gebroken te worden heb ik wel eens gehoord. Zo voelt het wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Want in plaats van dat we als vereniging naar het VEO-toernooi gaan, organiseren we nu clinics gegeven door de selectie met daarna een mixtoernooi inclusief stormbaan. Dat wordt een ontzettend leuke ochtend, dus meld je nu aan via het formulier.

Volgend seizoen
We hebben van bijna iedereen de enquête binnen, dank daarvoor. Dat helpt ons om een inschatting te maken voor volgend seizoen en uiteraard proberen we rekening te houden met wat jullie erin hebben aangegeven. De enquête staat inmiddels dicht en we gaan ermee aan de slag!

Leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, dienen dat vóór 1 mei te doen. Vanaf dat moment gaan we als TC de indelingen maken van de teams. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.