Nabeschouwingen 5 sept

Senioren
VALTO 1 begon de competitie met een uitwedstrijd tegen HKC 1, de ploeg van oud trainer Marien. Op voorhand is HKC wel één van de favorieten voor het kampioenschap, dus het vlaggenschip wachtte gelijk een zware opgave. De eerste helft kon VALTO aardig bijblijven (10-10), maar daarna moest ze toch haar meerdere erkennen en werd het toch nog een ruime overwinning voor HKC: 23-15. A.s. zaterdag de eerste thuiswedstrijd, tegen SDO 1, die afgelopen zaterdag met 17-4 wist te winnen van Oranje Wit.
VALTO 2 speelde uit tegen KCR 2. De verwachting was, dat dit wel een tegenstander was, die te kloppen zou moeten zijn. De eerste helft verliep nog wat moeizaam en bleef KCR goed bij. Met rust stond het 7-8. In de tweede helft wist het tweede wel het verschil te maken, eindstand: 12-18. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen SDO 2, die met 14-13 wist te winnen van Oranje Wit 2.
VALTO 3 speelde thuis tegen Refleks 5. Doordat de selectie inmiddels teruggekeerd was, kreeg het derde flink wat support vanaf het terras. Dit was ook wel nodig, want na een goede start, werd het richting het einde toch nog onnodig spannend. Gelukkig wist het derde de overwinning wel over de streep te trekken: 13-11. A.s. zaterdag speelt het derde een uitwedstrijd tegen SDO 3, maar dan wel (op verzoek van SDO) op het eigen veld in de Lier. SDO 3 won afgelopen zaterdag met 4-13 van Madjoe 3.
VALTO 4 speelde thuis tegen Refleks 4. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, het verschil werd in het begin van de tweede helft gemaakt. Hierna wist Refleks nog wel enigszins terug te komen, maar echt spannend werd het niet meer. Een keurige overwinning: 15-11. De wedstrijd van a.s. zaterdag tegen ODO 3 is verzet naar dinsdag 15 september. ODO verloor haar eerste wedstrijd met 19-16 tegen KVS 5.
VALTO 5 speelde thuis tegen Achilles 6. Het vijfde had er zin in en wist er lekker op los te scoren. Ook verdedigend stond ze haar mannetje, waardoor Achilles het lastig had. Eindresultaat: een ruime overwinning, 19-6. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen ONDO 3, die in de voorbereiding van VALTO 3 wist te winnen en afgelopen zaterdag met 18-15 van VEO 4 verloor.
VALTO 6 kwam nog niet in actie, de wedstrijd werd verzet naar woensdag 23 september. A.s. zaterdag speelt het zesde thuis tegen Achilles 7, die haar eerste wedstrijd met 16-12 van Fortuna 7 wist te winnen.
VALTO 7 speelde thuis tegen ODO 5. Het zevende kende een moeizame start en wist er in de eerste helft maar twee te maken, dat is natuurlijk veel te weinig. De tweede helft ging het een stuk gelijker op, maar het verschil was al te groot om nog in te halen. Uiteindelijk werd er met 8-16 verloren. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen GKV 3, die haar eerste wedstrijd gelijkspeelde, 15-15, tegen Weidevogels 6.
VALTO 8 speelde thuis tegen ONDO 6. Het achtste had wat moeite met scoren, maar hield het verdedigend zo goed dicht dat er ook niet veel doelpunten nodig waren voor de winst. Het werd uiteindelijk 10-7. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen Phoenix 5, die haar eerste wedstrijd met 14-8 verloor van Paal Centraal 4.
VALTO 9 speelde uit tegen Nexus 3. Ook het negende had moeite om tot scoren te komen, maar de tegenstander Nexus had er nog meer moeite mee. Een wedstrijd met weinig doelpunten dus, waarbij het negende aan het langste eind trok: 5-8. A.s. zaterdag speelt het negende thuis tegen Fortuna 8, die haar eerste wedstrijd met 10-17 van Trekvogels 2 verloor.

A-jeugd
VALTO A1 speelde thuis tegen KZ Danaïden A1. Na een goede voorbereiding tegen hoofdklasse en overgangsklasse ploegen, is het nu zaak om in de 1e klasse geen fouten te maken, om zo aan het eind van het jaar terug te kunnen promoveren naar de overgangsklasse. Het begin van de wedstrijd was voor KZ Danaïden, want die wisten op een 0-2 voorsprong te komen. Hierna nam VALTO het initiatief volledig over en via een ruststand van 14-5 werd het uiteindelijk 22-8. A.s. zaterdag speelt de A1 uit tegen VEO A1, die haar eerste wedstrijd met 20-13 van Avanti A2 verloor.
VALTO A2 speelde uit tegen Refleks A2. Verdedigend hield de A2 het aardig dicht, want acht doelpunten doorlaten, is niet verkeerd. Maar dan moet je er zelf wel meer weten te scoren, en daar zat nou net het probleem, want dat lukte niet. Zodoende werd er met 8-6 verloren. A.s. zaterdag speelt de A2 thuis tegen Dijkvogels A1, die haar eerste wedstrijd met 9-6 wist te winnen van Madjoe A1.
VALTO A3 speelde uit tegen Meervogels A3. De A3 wist de korf lekker te vinden en had verdedigend ook haar zaakjes op orde, waardoor er na twee keer 30 minuten spelen een keurige overwinning op het scorebord stond: 7-16. A.s. zaterdag speelt de A3 thuis tegen Nexus A1, die haar eerste wedstrijd verloor met 8-10 van Twist A2.

B-jeugd
VALTO B1 speelde uit tegen Nieuwerkerk B1. De B1 komt dit jaar, zowel op het veld als in de zaal, in de hoofdklasse uit en zullen dus aan de bak moeten. De wedstrijd tegen Nieuwerkerk ging gelijk op, maar helaas kwam de B1 net te kort en verloor met een minimaal verschil: 11-10. A.s. zaterdag speelt de B1 thuis tegen Fortis B1, die haar eerste wedstrijd met 12-21 verloor van Deetos B1.
VALTO B2 speelde thuis tegen Phoenix B1. De B2 speelde een leuke pot en al gauw werd duidelijk dat het verschil met Phoenix groot was. Het werd dan ook een ruime overwinning voor de B2: 13-4. A.s. zaterdag speelt de B2 uit tegen Gemini B1, die haar eerst wedstrijd met 7-8 won van Korbis B2.
VALTO B3 speelde thuis tegen Fortuna B4. De eerste helft had de B3 het lastig en zo stond het bij de rust 2-3. In de tweede helft wist de B3 er een tandje bij te doen en was ze een stuk feller en scherper in de afronding. Hierdoor werd de wedstrijd compleet omgedraaid en werd er met 10-7 gewonnen. A.s. zaterdag speelt de B3 uit tegen Avanti B3, die haar eerste wedstrijd met 5-10 won van KVS B2.
VALTO B4 speelde uit tegen Excelsior B2. Vorige week werd er al op het toernooitje tegen deze tegenstander geoefend en gewonnen, dus de verwachting was dit nu ook mogelijk moest zijn. De afronding van de kansen kon nog wat beter, maar voor deze keer was het genoeg voor de winst, omdat Excelsior veel moeite had om tot aanvallen en tot scoren te komen. Er werd met 3-9 gewonnen. A.s. zaterdag speelt de B4 thuis tegen NIO B1, die afgelopen zaterdag met 3-16 van Dijkvogels B2 verloor.

C-jeugd
Valto C1 had een pittige aftrap van de competitie tegen Fortuna C1. De club die toch wel bekend staat dat het met haar jeugd meedoet om de hoofdprijzen in Nederland. En ook hun C1 van dit seizoen bleek een pittige ploeg! Onze C1 leek bij vlagen een beetje overdonderd door de felheid en doeltreffendheid van Fortuna waardoor ze zelf onnodige fouten gingen maken. Na de rust kwam er wel een feller Valto terug binnen de lijnen. Dit wisten ze helaas niet de hele tweede helft vast te houden maar leverde wel een paar fraaie doelpunten op. Uiteindelijk werd er met 5-22 verloren. Komende zaterdag wordt er gespeeld bij en tegen TOP C1.
Valto C2 speelde thuis tegen RWA C2. Valto liet onder invalcoach Floris een fanatiek en snel spelletje zien. Dit bracht de C2 naar een mooie 12-6 overwinning. Komende zaterdag gaatr de C2 op bezoek in Nieuwerkerk om daar tegen de plaatselijke C2 te spelen. Deze ploeg won hun eerste wedstrijd ook.
Valto C3 had het lastig uit tegen ALO C1. ALO ging er met een 10-3 overwinning vandoor. Komende zaterdag komt Fortuna C4 op bezoek. Zij verloren hun eerste wedstrijd afgelopen weekend.
Valto C4 speelde thuis tegen Twist C2. De C4 heeft wat problemen met hun bezetting en heeft daardoor wekelijks een aantal invallers nodig. Helaas konden de spelers er met elkaar niets aan doen dat Twist een ruime zege boekte. Er werd helaas met 1-9 verloren. Komende zaterdag staat DES C2 op de agenda. Zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen.
Valto C5 had een lastige competitiestart, uit tegen Nieuwerkerk C3. Nieuwerkerk was hun duidelijk de baas door een 8-1 overwinning te boeken. Komende zaterdag komt VEO C2 op bezoek wat hun eerste wedstrijd ook niet in winst om wist te zetten.

D-jeugd
Valto D1 had het lastig tegen KVS D1. Waar Valto op 5 doelpunten bleef steken, gooide KVS er 13 door de korf. Geen punten voor Valto helaas. Komende zaterdag wordt er tegen Korbis gespeeld die met een klein verschil hun eerste wedstrijd wist te winnen.
Ook Valto D2 had een lastige competitiestart. Excelsior was een maatje te groot voor onze D2. Ze speelden sneller, feller en slimmer en konden zo 8 doelpunten maken waar de kansen die Valto ook echt wel had niet door de korf heen gingen. Hierdoor werd er met 0-8 verloren. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen ALO D1 wat afgelopen zaterdag wel wist te winnen.
Valto D3 speelde thuis tegen HKV/Ons Eibernest D1. Helaas kon de D3 niet genoeg tegenstand bieden om punten in De Lier te houden. HKV ging er met de winst vandoor: 3-6. Komende zaterdag gaat de D3 naar Pijnacker om tegen Avanti te spelen.
Valto D4 ging naar Scheveningen voor een wedstrijd tegen KVS D3. Onze D4 zat lekker in de wedstrijd en wist KVS van zich af te houden waardoor er met 4-6 gewonnen werd. Komende zaterdag wordt er tegen Excelsior D3 gespeeld wat afgelopen zaterdag niet wist te winnen.
Valto D5 had een lekkere competitiestart tegen Dunas D4. Dunas is een nieuwe vereniging na fusie van Futura met Dubbel Zes. De D5 is deze competitie gestart met 4 nieuwe meiden in het team maar dat maakte voor de doelpunten niet uit. Er werd met 1-7 gewonnen. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen ONDO die hun eerste wedstrijd ook wist te winnen.
Valto D6 heeft ook een aantal nieuwe spelers binnen het team maar ook hier maakte dat helemaal niets uit. Er werden 6 mooie doelpunten gemaakt en de verdediging stond als een huis waardoor er geen doelpunten door werden gelaten. Dikke winst van 6-0 dus! Komende zaterdag gaat de D4 op bezoek bij ONDO dat hun eerste wedstrijd nipt wist te winnen.

E-jeugd
VALTO E1 speelde thuis tegen Korbis E1. Het was een lastig begin voor de E1. Korbis kwam makkelijk tot scoren, waar juist de E1 nog wat moeite mee had. Helaas verloren met 2-20.
VALTO E2 speelde uit tegen Maassluis E2. Er werd fanatiek gestart in de eerste wedstrijd. Aanvallend kon er meer pit in, maar verdedigend was het zeker niet slecht. Dat pakte uit in een prima gelijkspel. 4-4.
VALTO E3 speelde uit tegen KVS E4. Het was een pittige wedstrijd waar het doel was om punten te pakken. Er werd hard hun best gedaan, diepe ballen gegooid en goed naar elkaar gekeken. Uiteindelijk een gelijk stand. 6-6.
VALTO E4 speelde thuis tegen Dijkvogels E2. Het was een lastige wedstrijd. Er moet nog veel geoefend worden met elkaar. Maar er werd met plezier met elkaar gespeeld. Helaas voor nu een verliespartij, maar met vertrouwen gaan ze door naar volgende week. 2-9.
VALTO E5 speelde uit tegen RWA E4. Al snel was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 10 minuten was het nog steeds 0-0. Er waren al wel een aantal goede kansen geweest. Maar verder in de wedstrijd werden er een aantal mooie doelpunten gemaakt. Helaas niet alleen aan de kant van VALTO. Een gelijk spel. 2-2.
VALTO E6 speelde thuis tegen ALO E3. Vorige week kon er al een beetje geoefend worden met elkaar, op het Excelsior toernooi. Er werd goed met elkaar gespeeld, alleen hadden ze wat minder geluk met het scoren van doelpunten. In de rust stond het 0-6. Gelukkig ging het na de rust een stuk beter. Geen doelpunten meer doorgelaten en zelf 1 doelpunt gescoord. Eindstand, 1-6.

F-jeugd

VALTO F1 speelde haar eerste wedstrijd uit tegen Olympia. De F1 had er weer heel veel zin in. Dat was ook goed te zien in het spel en de doelpunten kwamen snel. Olympia had al snel een superspeler nodig, maar daar kon de F1 prima mee om gaan. De eerste punten gingen mee naar huis. 3-10 gewonnen!
VALTO F2 speelde thuis tegen Maassluis F1. Ook de F2 had er heel veel zin in na een lange tijd geen wedstrijd. Al snel had de F2 door, dat Maassluis een hoger niveau hadden dan wij. Verdedigend werd er nog veel naar het schot van Maassluis gekeken waardoor hun konden blijven schieten. Aanvallend ging het een stuk beter, maar helaas kwam de bal meer op de korf dan in de korf. Jammer genoeg werd de wedstrijd verloren. 2-13.