Wisselvalligheid troef

Dat korfbal divers is heb ik afgelopen weekend wel weer gemerkt. Zon en regen, rustige wegen en files, echt gras en kunstgras, winst en verlies en ook nog gelijkspel. Het lijkt wel een doorsnee Nederlandse zaterdag.
Wisselvalligheid ook bij de topteams, Valto B1 dat het in het hoofdklasse-B-duel tegen Fortis net niet redt en Valto C1 dat verrassend won van Top C1 in de hoofdklasse C. De A1 pakte wederom met groot verschil de punten tegen VEO en bij de senioren was 66% van de punten voor Valto 1 tot en met 3 tegen hun opponenten van SDO/Fiable. Zie ook het verslag van Arno even verderop.
Er zitten ook uitslagen bij die relatief groot zijn. Sommige teams zijn misschien wat hoog ingedeeld. Laat je daardoor niet uit het veld slaan, volgende week is er weer een nieuwe kans. Blijf leren, zorg dat je je op de trainingen blijft verbeteren en volg de aanwijzingen van je trainer of coach goed op.
Trainersbegeleiding
We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken!
We zijn nu bezig om de data vast te stellen, de eerste gezamenlijke bijeenkomst zal waarschijnlijk op dinsdag 22 september zijn. Daarna volgt individuele begeleiding en ook zullen ze wedstrijden helpen analyseren. Een nieuw traject dus, waarmee we hopen jullie als trainers/coaches meer handvatten te geven.

Vacatures

Voor dit seizoen zijn voor heel veel teams de trainers en coaches al rond. Maar zoals altijd zijn er nog wel een aantal gaatjes. Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.
  • Valto 4 – trainer / coach – Trainen dinsdag samen met Valto 3, maar zoeken voor donderdag en zaterdag nog een trainer/coach. Wie voelt zich geroepen?
  • Valto B3 – coach
  • Valto D4 – trainer – maandag en dinsdag
  • Valto C5 – coach – samen met Jesper
  • Valto D6 – trainer – maandag en donderdag
  • Kangoeroes – trainer, eenmaal per 2 weken op zaterdagochtend
Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.
Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!
Opleidingen en cursussen
Voor nu zijn we aan et onderzoeken hoe we de KT3 cursus kunnen doen in een andere vorm. Vanuit de bond zijn deze trajecten in groepsverband namelijk geannuleerd in verband met corona.
Hetzelfde geldt voor de scheidsrechtercursussen, echter die zijn altijd al individueel.
Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.
Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.