Nog geen speelronde, maar wel korfbal in de zaal

Niet verwacht, tóch gekomen. Het besluit om de sport weer door te laten gaan. Binnen en zonder beperkingen voor de sporters. Dat dit nog even zonder publiek, zonder competitie en zonder horeca moet gebeuren is jammer, maar te overzien. Het is echt al heel wat en super fijn dat we weer kunnen. En dus halen we het normale trainingsschema weer uit de kast.

Voor de zaterdag hebben we extra trainingen of onderlinge wedstrijden gepland staan. De Kangoeroes kunnen hun training weer om 10.00 uur doen. Voor trainers geldt: is je team verre van compleet (en krijg je het zelf niet rond) of had je zelf al wat anders staan voor zaterdag en kun je niemand vinden die jouw team kan begeleiden, zoek dan even contact met je coördinator. Het zou leuk zijn als alle teams zaterdag de 22e in actie komen!

Voor dinsdag 25 januari is er weer een persconferentie gepland. Afhankelijk van wat daar uitkomt, maken we een programma voor zaterdag 29 januari. Als je daar zelf ideeën over hebt, kun je die melden bij je coördinator.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we over twee weken nóg weer meer kunnen. Houd je dus ook zoveel mogelijk aan de maatregelen:

  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder;
  • Op binnensportlocaties is het dragen van een mondkapje verplicht voor mensen vanaf 13 jaar en ouder, behalve tijdens het sporten;
  • We trainen alleen en spelen onderlinge wedstrijden;
  • Er mag nog geen publiek aanwezig zijn;
  • Kom zoveel mogelijk in trainingskleding naar de sporthal, kleedkamers en douches zijn echter wel open;
  • Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft;
  • De kantine horeca in Vreeloo is gesloten.

En de basisregels:

  • Heb je klachten? Blijf dan thuis en doe direct een test;
  • Houd 1,5 meter afstand, uitgezonderd is de jeugd tijdens het sporten;
  • Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog, schud geen handen.

Fit & Fun
Ook Fit & Fun kan weer fysiek plaatsvinden in de sporthal. Dat is beter dan digitale versie die er tijdens de lockdown was. Maar wel super dat dit bij voldoende animo door kon blijven gaat op deze manier! Fit & Fun is er van 19.00 – 20.00 uur en is uitermate geschikt voor spelers die er weer even in willen komen na de lockdown of voor anderen om wat meer te bewegen, zonder dat het korfbal is. Voor spelende leden is het gratis, voor anderen is even uitproberen altijd mogelijk zonder kosten.

KT3 cursus
Afgelopen zaterdag hebben de cursisten hun trainingen kunnen doen. Nog niet in de ideale situatie natuurlijk, want als dit samenvalt me een normaal schema van trainingen en wedstrijden is dat altijd beter, maar het is goed dat dit zoveel mogelijk doorgaat, om samen met de begeleiders zoveel mogelijk ervaring op te doen en de lesstof op te nemen.

Zaalcompetitie
Hoewel de tijd begint te dringen voor een zaalcompetitie, is het nog niet gezegd dat deze helemaal is afgeschreven, vooral voor de wedstrijdsport is dit van belang. Vanuit de bond is het nog altijd mogelijk dat er een alternatieve zaalcompetitie komt. Of dit ideaal is, ligt aan de opzet die wordt gekozen. Of het überhaupt doorgaat, ligt vooral aan de maatregelen.

Het is dus belangrijk dat (met name de wedstrijdsport) wel met een zaalcompetitie in welke vorm dan ook rekening houdt en de trainingen en voorbereiding daarop afstemt. Of dat over een week of twee al zo is, gaan we zien.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.