Pas op de plaats

Het ging een lange tijd goed, ogenschijnlijk goed, totdat we afgelopen week weer geconfronteerd werden met de nieuwe maatregelen. Deze houden in dat we voorlopig geen competitiewedstrijden zullen spelen en daarnaast teruggaan naar de 1,5e meter trainingen voor volwassenen. Niet leuk, wel noodzakelijk.

Voor de vakantie hebben we de laatste trainingen van de senioren afgelast. De jeugd kon gelukkig de laatste training nog wel doen en zo zijn we een keer allemaal tegelijk vrij in de herfstvakantie. Als TC zijn we aan het nadenken hoe we nu verder gaan. Normaal gaan we na de herfstvakantie de zaal in, maar dat is nu niet zo vanzelfsprekend.

Zolang het weer goed is (geen storm of stortbuien) willen we buiten blijven trainen. Dat gaat eigenlijk zo door, zoals we geëindigd zijn. WC’s zijn open, kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten. Je komt omgekleed en je gaat direct na je training weer weg. Ouders zetten hun kinderen af bij het hek en halen ze daar ook weer op. Zij komen het terrein niet op. De jeugd tot en met de A mag trainen zoals ze gewend is, de senioren mogen in groepjes van vier trainen, op 1,5e meter van elkaar.

Voor bepaalde teams kunnen we een uitzondering maken, waarbij het wel beter is om binnen te trainen. Dit alles zal binnen de richtlijnen moeten gebeuren. Voor de jeugd zijn we aan het kijken of het mogelijk is om onderlinge partijen, bijvoorbeeld in mix-vorm te zetten. Bijvoorbeeld op de zaterdag(en) dat de oefenwedstrijden uitvallen door de huidige maatregelen.

Bovenstaande houden we aan tot het volgende persmoment, waarop we te horen krijgen hoe de tijd daarna er uit gaat zien. Op dat moment beslissen wij ook weer hoe we verder gaan met trainingen en onderlingen wedstrijden bij Valto. We zullen dit keer op keer moeten evalueren en mogelijk bijstellen en hopen met elkaar dat de cijfers het toelaten om op korte termijn weer volledig te kunnen sporten.

En nog even dit: ben je positief getest, dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met ondergetekende (Jan Jaap Elenbaas, vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

Week van de scheidsrechter

Mooi om te zien dat heel veel teams weer hun best hebben gedaan om in de week van de scheidsrechter een presentje te geven. Hoewel we nu even niet mogen, is het ook in de toekomst weer zo dat we scheidsrechters nodig hebben voor de wedstrijden!

Trainersbegeleiding

Afgelopen week is Lion weer langs geweest om onze trainers te begeleiden. Tot nu toe heeft hij al veel trainers kunnen voorzien van tips en tricks. Ik hoop dat jullie er veel van opsteken en dat het je helpt bij jouw ontwikkeling als trainer en de trainingen voor jouw team.

Dinsdag 10 en donderdag 19 november staan vooralsnog in de agenda voor hem om weer langs te komen.

Denken jullie er aan om de zelfscan in te vullen en op te sturen naar trainersbegeleiding@ckv-valto.nl? Dat is echt van belang om een goed beeld te krijgen!

Nog even het waarom: We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken! Met de zelfscan en beelden te gemaakt zijn/worden, kunnen jullie weer een stap maken. De gezamenlijke bijeenkomst gaan we nog plannen. Deze vinden we belangrijk, omdat kennisdeling tussen trainers ook erg belangrijk is, ook daar kun je van leren.

Trainingsoefeningen
Vanuit spelenderwijs zijn er heel veel oefeningen om trainingen mee in te vullen beschikbaar. Ook deze staan tegenwoordig in TeamTV. Nóg een reden om de uitnodiging te accepteren en eens te kijken wat het te bieden heeft! Heb je als trainer geen uitnodiging gehad, dan mag je die bij mij aanvragen!

Vacatures
Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.

  • Valto B3 – trainer – dinsdag 18.00 uur
  • Valto D6 – trainer –donderdag (ZAAL) – 16:30 – 17:15 uur.
  • Valto C5 – coach – samen met Jesper

Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.

Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!

Opleidingen en cursussen
Vanuit de bond zijn de KT2 en KT3 trajecten geannuleerd in verband met corona. De scheidsrechtercursussen kunnen wel doorgaan, omdat die 1-op-1 zijn.

Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.