Regen, donkere wolken en lichtpuntjes

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik het het idee dat we in reservetijd spelen. Dinsdag weer een nieuwe persconferentie en afwachten wat daar in gezegd wordt. Wat het ook is, duidelijk is dat we voorzichtig moeten blijven. Ik denk dat wij het als club goed doen, weinig meldingen, hier en daar wel een test en afzeggers. Maar verder staan de coco’s er iedere wedstrijddag, leggen uit en controleren. Iedereen lijkt zich hier goed in te schikken. En mede door de livestreams van veld 1 en veld 2 kunnen ouders en bekenden toch meekijken. En dat zijn er niet weinig!

Uiteraard een piek bij Valto 1, maar ook de andere wedstrijden trekken bekijks. Van de F1 tot Valto 8. Mooi om te zien. Hier en daar nog een technische hick-up, maar we komen er wel. Als we door mogen, staan we er. Zeker in de zaal. Fingers crossed!

Maar voordat we de zaal in mogen, nog even de regen trotseren. Of de wind. Of de hagel. Alleen sneeuw ontbreekt nog volgens mij. De hete, droge zomer is honderdtachtig graden gedraaid in een koude, natte herfst. Uiteraard zijn we geen watjes, maar het maakt een goede wedstrijd wel lastiger. Getuige ook sommige eindstanden op de borden. Desalniettemin toch gewonnen wedstrijden, genoeg om een batterij aan kampioenen te mogen feliciteren. Van harte, heel goed gedaan!

Wat mij ook weer tevreden stelde was dat heel veel teams een presentje voor de scheidsrechter hadden geregeld. Een bedankje dat staat voor een grote dank naar alle scheidsrechters die wekelijks onze wedstrijden fluiten. Want ook al is het een cliché, zonder scheids zijn we nergens. Geen wedstrijd. Geen competitie. En om iedereen te helpen die het lastig vind om zijn of haar te fluiten wedstrijden in de agenda te schrijven, sturen we vanaf dit weekend een e-mail bij de start van het seizoen, een week voor de wedstrijd en een dag voor de wedstrijd nog eens een SMS. Heb je hulp nodig bij het fluiten? Laat het dan even weten aan Thom!

Herhaling van hoe jij de TC nog meer kunt helpen in deze uitdagende tijden:

  • Kun je meehelpen trainen geven op één van de tijden die hieronder staan? Doe dit dan en geef aan wanneer je zou kunnen.
  • Ben je verkouden of heb je één van de andere klachten die horen bij corona, blijf thuis, laat je testen en geef het direct door aan je trainer/coach (of Petra bij de senioren).
  • Is de uitslag van je test negatief en ben je nog steeds erg verkouden? Neem ook dan je verantwoordelijkheid.
  • Sta je er op om te fluiten, kom dan gewoon. Kun je niet of wil je niet, regel dan iemand anders.

Trainersbegeleiding

Deze week komt Lion onze trainers weer begeleiden. Tot nu toe heeft hij al veel trainers kunnen voorzien van tips en tricks. Ik hoop dat jullie er veel van opsteken en dat het je helpt bij jouw ontwikkeling als trainer en de trainingen voor jouw team.

Deze week zijn de volgende teams aan de beurt:

  • Maandag 12 oktober: D3, D4, D5, D6 C2, A3
  • Dinsdag 13 oktober: F1, F2 C1, B3, B4 C4, C5
  • Donderdag 14 oktober: D1, D2 E1, E2, E3, E4, E5, E6 A1, A2

Denken jullie er aan om de zelfscan in te vullen en op te sturen naar trainersbegeleiding@ckv-valto.nl? Dat is echt van belang om een goed beeld te krijgen!

Nog even het waarom: We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken! Met de zelfscan en beelden te gemaakt zijn/worden, kunnen jullie weer een stap maken. De gezamenlijke bijeenkomst gaan we nog plannen. Deze vinden we belangrijk, omdat kennisdeling tussen trainers ook erg belangrijk is, ook daar kun je van leren.

Videobeelden
Onderdeel van de trainersbegeleiding is een stukje videoanalyse van wedstrijden. Daarnaast bieden wij via TeamTV de mogelijkheid om videobeelden op te zetten om ze terug te kijken en eventueel te delen met de spelers (vanaf de C-jeugd). Er zijn vast ouders met een camera of anders hebben wij vanuit Valto een camera te leen. Laat mij het weten als je er eentje nodig hebt. Alle trainers hebben een uitnodiging gehad voor deelname aan TeamTV. Accepteer die en je ziet naast de video-analyse-mogelijkheid nog meer, zie het volgende stukje over trainingsoefeningen.

Trainingsoefeningen
Vanuit spelenderwijs zijn er heel veel oefeningen om trainingen mee in te vullen beschikbaar. Ook deze staan tegenwoordig in TeamTV. Nóg een reden om de uitnodiging te accepteren en eens te kijken wat het te bieden heeft! Heb je als trainer geen uitnodiging gehad, dan mag je die bij mij aanvragen!

Vacatures
Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.

  • Valto B3 – trainer – dinsdag 18.00 uur
  • Valto D6 – trainer –donderdag (ZAAL) – 16:30 – 17:15 uur.
  • Valto C5 – coach – samen met Jesper

Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.

Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!

Opleidingen en cursussen
Vanuit de bond zijn de KT2 en KT3 trajecten geannuleerd in verband met corona. De scheidsrechtercursussen kunnen wel doorgaan, omdat die 1-op-1 zijn.

Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.