Rijp, sneeuw of vorst betekent niet trainen

De komende dagen gaat het sneeuwen en vriezen en dat betekent voor ons, bij gebrek aan zaal, geen actie op de velden. Vanuit de gemeente, eigenaar van de het kunstgrasveld, is de instructie om het niet te gebruiken onder deze omstandigheden. Daarnaast is het ook niet echt bevordelijk voor de mens zelf.

De verwachting is dat dit nog even blijft, in ieder geval dinsdag en donderdag, maar ook voor zaterdag ziet het er nog aardig onder nul uit. Schoenen dus even in de doos, schaatsen er misschien wel uit. We hopen dat iedereen wat plezier beleeft aan het winterse weer, wij zien jullie graag na deze winterstop weer terug op de velden!

Oh, ik moet nog terugkomen op de vraag van mijzelf of er in de winter werd getraind of zelfs werd gespeeld in de tijd vóór er microkorfbal (daarna zaalkorfbal) was. Het antwoord kwam van Ina de Rijcke: “Toen wij hier in De Lier kwamen wonen (1965) bestond er géén zaalkorfbal. De veldcompetitie begon ongeveer 1 april en duurde tot oktober (met een vakantiestop). We trainden vanaf maart op de wei aan de Burgerdijkseweg. ‘s Winters werd er wel in de veiling getraind en zo nu en dan was er ook ergens een toernooitje. In het herinneringsboekje van 2011 staat, dat er in de bloemenveiling op 11 zaterdagen in 1971 micro-korfbal werd gespeeld. Dit was dus zo’n beetje het begin van een zaalcompetitie.”

Altijd leuk om te weten! Overigens is het boekje “50 jaar Valto” nog altijd te verkrijgen … binnenkort in de webshop.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.