Speelronde 12, de week van de toernooien en eerste beslissingen

Nog twee speelrondes te gaan voor de meeste teams, nog drie voor een aantal andere teams, want het is tenslotte het seizoen van de verplaatste wedstrijden. Dit betekent onder andere dat er deze week op maandag, dinsdag en woensdag wedstrijden staan geprogrammeerd. Laten we hopen dat het weer ons net zo goed gezind is als afgelopen zaterdag. Best veel wind, maar de zon maakte veel goed.

Er kan in de komende weken nog veel gebeuren. Hoewel een aantal teams al is ‘uitgespeeld’, zijn er voor verschillende teams nog volop kansen en belangrijke wedstrijden. Zo speelt Valto C1 op maandag 30 mei een belangrijke wedstrijd in de hoofdklasse. Dus mocht je tijd hebben, kom vooral om 18.30 uur naar sportpark De Zwet om ze aan te moedigen. Valto B1, A1, 5, 4 en 1 zijn veilig en behouden dus hun klasse voor volgend seizoen, wat een prima resultaat is! Voor Valto 2 en 3 gaat het er nog om. Valto 2 kan voor het eerst in de historie promoveren naar de Reserve Hoofdklasse en Valto 3 voor het eerst naar de Reserve 2e klasse, nadat ze dat in de zaal al is gelukt.

De AdFysio Giga Kangoeroedag
Het is alweer even geleden dat de Koningsspelen bij Valto waren en er meer dan 360 kinderen van alle basisscholen allerlei leuke spellen op ons veld konden doen, waarna ze een uitnodiging kregen voor een aantal proeftrainingen bij de Kangoeroes. De afgelopen weken zijn daar heel veel kinderen op afgekomen, wat heel leuk was om te zien. We hopen natuurlijk dat zij korfbal net zo leuk gaan vinden als wij en dat we ze kunnen verwelkomen als lid!

Vanaf deze plaats wil ik alle hulp die Maaike de afgelopen weken heeft gehad ontzettend bedanken, zonder jullie was dit niet gelukt! Wil jij ook helpen bij de Kangoeroes met spellen en de eerste stapjes naar de sport, geef dat dan aan bij Romy (romy.van.den.berg@ckv-valto.nl).

Het Priva Schoolkorfbaltoernooi
Het schoolkorfbaltoernooi is ook geweest. Op de dag voor Hemelvaart konden de basisschoolkinderen uit groep 3, 4 en 5 komen trainen en spelen. Ook daar zaten weer enthousiaste kinderen bij en ook daar hopen we dat zij het zó leuk vinden, dat ze mee gaan trainen. Alle vrijwilligers die Petra daarbij hebben geholpen, ook jullie ontzettend bedankt voor een mooie korfbalmiddag!

Het Hemelvaartstoernooi bij VEO
Traditiegetrouw bij VEO was het na twee jaar afwezigheid terug: het Hemelvaartstoertnooi voor de jeugd. Vanuit Valto waren er dit jaar weer verschillende teams die meededen en het blijft mooi om te zien dat er zich altijd een grote, oranje groep vorm op het grasveld. Soms waren het gelegenheidsteams of speelden de teams bij elkaar in de poule. Met de zon erbij was het een erg leuke dag, met veel korfbal, veel bij elkaar kijken en veel lol. Ook hier en daar een winnaar van de poule, van harte gefeliciteerd!

Wat er ook veel was, was het aantal te fluiten wedstrijden en met een gering aantal trainers/coaches die mee waren door de training van de selectieteams, was het voor deze mensen even aanpoten bij het fluiten. Daarom vanaf deze plaats nogmaals dank aan Lysanne, Rolf, Sjors, Bart, Jesper en de voltallige B1 voor jullie inzet!

De Hemelvaartstoernooien van de RTC-teams
Afgelopen donderdag speelden de meeste teams en spelers uit de Valto-jeugd traditiegetrouw bij VEO op het jaarlijkse Hemelvaartstoernooi. Zo niet Sanne Rijsdijk en Jonne van der Meer. Zij waren geselecteerd voor de RTC West teams U17 en U15 en mochten tegen de andere RTC teams uit Nederland strijden op de jaarlijkse Hemelvaartstoernooien bij respectievelijk Nijverdal en Kampen. Sanne speelde met U17 bij KV D.O.S. Kampen Veltman en zag helaas RTC Oost winnaar worden van het toernooi. Jonne speelde met U15 bij Korfbalvereniging NKC ’51 en werd eerste met haar team. Namens Valto gefeliciteerd en allebei heel goed gedaan!

Het NK Beachkorfbal Outdoor
Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Veranderingen binnen Valto-selectie volgend seizoen
Zoals al eerder gecommuniceerd verandert er volgend seizoen het een en ander in de Valto-selectie. Zo hebben Nikki, Zané en Mees aangegeven te stoppen met selectiekorfbal bij Valto en heeft Mirthe van Staalduinen besloten om bij Valto te komen korfballen, zij sluit aan bij de selectie volgend seizoen. Meer lezen over de komst van Mirthe? Lees dan het persbericht.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.