Speelronde 12 zaal, historisch: promotie naar de Hoofdklasse

Daar zit je dan, het is na middernacht, ik begin nagenietend van de dag maar wat op te schrijven voor mijn stukje. Het was een lange dag met een zinderende climax en als club hebben we weer een stap gezet, zoals we dat de afgelopen 20 jaar doen. Want, de afgelopen twee decennia is Valto steeds een stapje hoger gaan spelen, om de paar jaar een kampioenschap op het veld en dan weer in de zaal. Niet te snel achter elkaar, maar steeds klimmen, handhaven, doorontwikkelen en weer klimmen.

De laatste keer dat we zo’n stap zetten was zo’n vijf jaar geleden. Het was op het veld. Ik was toen nog de voorzitter die achter de camera stond, het schijnt er bij te horen, want nu was het Marco die de wedstrijd vastlegde. Het was toen warm in Bergen op Zoom, we hadden voor het eerst de livestream op de meer professionele manier, zoals we die nu ook nog hebben en het is nog steeds één van de meest bekeken wedstrijden op ons Youtube-kanaal. Ook toen was er spanning en werd het spannend in de laatste seconden. Ook toen met één punt verschil. En ook toen was de ontlading groot en drong het besef langzaam door van wat we hadden bereikt. Iets dat bij de vorige promotie de max leek, onbereikbaar, niet voor ons, maar dat in een paar jaar wél lukte en wat mij toen deed realiseren dat wij als club meer in onze mars hebben dan we soms zelf denken.

En dat blijk maar weer. Ook vandaag. Juist vandaag. In 2017 was het een beslissingswedstrijd. Deze keer hadden we maar liefst drie matchpoints. Dat betekent dat met 14 speelronden en 11 gespeelde wedstrijden, we één van de drie laatste wedstrijden konden winnen om kampioen te worden. Voor een promotie naar de Hoofdklasse. Drie. Drie! En dan meteen de eerste verzilveren. Daar mag je als spelers, als staf, als supporters, als vrijwilligers, als sponsors, als club heel erg trots op zijn. Nul (0) verliespunten, alleen maar winst, en hoe. Driehonderdeenentwintig doelpunten voor, tweehonderdvijf doelpunten tegen, een doelsaldo van honderdzestien. Dat is bijna twee keer het doelsaldo van de nummer twee. En dan moeten die laatste twee wedstrijden nog komen.

Hetgeen onbereikbaar leek na die bewuste, warme lentedag in 2017, hebben we nu bereikt. En gevierd. Want successen moet je vieren. Met een bus vol spanning heen en een bus vol feest terug. Supporters die mee waren gereisd stonden samen met de thuisblijvers te wachten. Teams die samen gekeken hadden naar de livestream, anderen die in de sporthal en met knikkende knieën voor het grote scherm hadden gezeten. Trommels gepakt en spandoeken gemaakt. Oranje rook, Bengaals vuur en nog een paar potten vuurwerk die vast nog over waren na de jaarwisseling. Een onthaal en een feest in onze Villa. Een drankje en een dansje. Een huldiging van alle spelers, de staf, de vaste invaller met een meezinger en Valto 2 dat altijd op de bank zit, als één selectie, dat meeleeft als het moet en meeviert als het kan. Niemand doet dit alleen, we doen dit altijd samen.

Vandaag is de eerste dag van de volgende stap. Want stilzitten doen we niet. Er is nog voldoende werk te doen, door de hele vereniging. Daar gaan we ook voor en ik hoop dat iedereen daaraan bij wil dragen. Want een succes op dit niveau kan alleen als het op alle niveaus daaronder ook goed gaat, het is een optelsom van alle teams, spelers, trainers, coaches, overige leden, ouders, vrienden van de club, vrijwilligers en sponsors. De Lierse Trots!

Dank voor nu aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Tot volgende week!

Met trotse en feestelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Foto: Mieke van Leeuwen
Alle foto’s van deze wedstrijddag bekijken

Overige TC berichten

Overige resultaten

Volgende week hier meer over, maar voor nu alvast leuk om te vermelden dan Valto 4 zich veilig heeft gespeeld, de B1 ook en de C1 is er bijna na de knappe winst zaterdag. Beide in de hoofdklasse. Valto A2 deed zaterdag goede zaken door van concurrent Dijkvogels A1 te winnen.

Het jaarschema 2022 aanpassing, 2023 komt er aan

Voor Valto B1 is het jaarschema iets aangepast, daar mistte een speelronde (14), deze is nu toegevoegd, dus even opletten daar!

Het jaarschema voor volgend jaar is bijna rond, we hopen die snel te publiceren, zodat voor iedereen duidelijk is wanneer de korfbalvrije momenten zijn en andere evenementen, zoals het jeugdkamp en trainingsweekend.

De enquête, vul hem nu nog in!

Ook de enquête is er weer uit. Deze wordt uitgestuurd naar alle oudere jeugd (die volgend jaar voor de A-junioren in aanmerking komt) en de senioren voor volgend seizoen. Niet gehad? Laat het mij weten! We zouden graag willen weten wat jullie volgend jaar willen doen, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij indeling en andere zaken. Ook vragen we jullie feedback over afgelopen seizoen. Uiteraard kan dit ook altijd bij jouw coördinator, maar ook dit is een moment. We horen het graag deze week!

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5

Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen

En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Korfbalfinale in Ahoy

Wil je naar de Korfbalfinale in Ahoy? Dan kan! Op zaterdag 15 april 2023 schrijven we een nieuw hoofdstuk in de spectaculaire geschiedenis van de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy. Grote wedstrijden, met grote namen. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld, staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Wie blinkt er dit jaar uit in onze korfbaltempel?

Bestel nu je tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale.

Trainer/coach-avond

Op maandag 27 maart organiseren we een trainer/coach-avond van 20:00 – 21:00 uur. Deze avond heeft als thema: Coachen en is voor iedereen die coacht, zou willen coachen of gaat coachen. Dus ook voor jonge en/of beginnende coaches en ouders die nu coach zijn van een team, of dat wel eens willen doen, maar niet precies weten wat er van ze verwacht wordt.

Te gast is André Kuipers, oud international, nu coach van hoofdklasser KVS en daarvoor coach van Korfbal League club DSC geeft ons tips en tricks bij het coachen: hoe haal je alles uit je team?

Deze bijeenkomst is in de kantine Villa Valto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.