Speelronde 14 zaal, laatste wedstrijden voordat we weer naar buiten gaan

Afgelopen zaterdag was het dan ook raak voor Valto B4, zij werden kampioen na een mooie 6-4 overwinning, thuis tegen KVS. Van harte gefeliciteerd! Daarnaast waren er nog een aantal mooie uitslagen bij de jeugd, waarbij er in de A alleen maar werd gewonnen. De A1 met een monsterzege, de A2 tegen Fortuna waarbij ze vooraf en achteraf allen in een oranje kampioensshirt liepen en de A3 dat zich revancheerde op DES A2 door nu met 1 doelpunt verschil te winnen!

Bij de senioren weinig winst. Een lichtpuntje was zeker wel de overwinning van Valto 5, goed gedaan door toch nog twee punten te pakken dit zaalseizoen! Ook het oplopen van de F-jes bij Valto 1 was weer leuk om te zien, het blijft altijd bijzonder om dit mee te maken en heel veel dank dan ook aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

Trainingen en spelen op het veld vanaf maandag 3 april
Deze week gaan we weer buiten trainen. Kleed je goed aan en kijk ook goed wanneer je training is, in het trainingsschema. Voor sommige teams wijzigt dat namelijk. We gaan ook weer oefenwedstrijden spelen. Kijk hier voor het volledige programma. Het competitieschema wordt op dit moment gemaakt en komt er zo snel mogelijk aan.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Korfbalfinale in Ahoy
Wil je naar de Korfbalfinale in Ahoy? Dan kan! Op zaterdag 15 april 2023 schrijven we een nieuw hoofdstuk in de spectaculaire geschiedenis van de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy. Grote wedstrijden, met grote namen. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld, staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Wie blinkt er dit jaar uit in onze korfbaltempel?

Bestel nu je tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale.

Avond voor coaches en trainers

Op maandag 27 maart was er een trainer/coach-avond. André Kuipers was te gast om te vertellen over het thema: Coachen. Het gaat daarbij vooral om motiveren, enthousiasmeren, richting geven en plezier, waarbij deze laatste van het grootste belang is. Bij de jeugd, maar ook bij de senioren. Het gaat in eerste instantie ook niet om het resultaat, maar om het ontwikkelen. Het resultaat komt vanzelf, als het plezier er is en de spelers zich ontwikkelen.

Verder, en dat is van toepassing op zowel het coachen als het trainen, moet een coach kijken of het loopt, lukt, leert en leeft. Als dit niet het geval is, dan bijsturen. Tijdens de wedstrijd of tussendoor in de pauzes. Doet dat vraaggestuurd, dus vraag aan de spelers wat er gebeurt of wat er juist niet gebeurt. En waarom dan. En hoe kunnen we dat dan veranderen? De spelers komen dan zelf met oplossingen en beseffen hoe het anders kan.

Alles in een wedstrijd kan worden teruggevoerd op de vier korfbalacties (aanvallend) en tegenacties (verdedigend). Deze zijn:

  • In balbezit blijven na een doelpoging
  • Vrijlopen om daarna de bal te krijgen
  • Passen naar de speler die vrijloopt
  • Schieten om te scoren

Je ziet vaak dat het bij aanvallen gaat om de laatste, het scoren, maar om daar te komen is de rest ook nodig. En misschien is niet iedereen even goed in het scoren, maar wel in één van die andere onderdelen. Bespreek deze korfbalacties dus telkens met je team om erachter te komen wat er goed gaat en wat er beter kan. Hoe kunnen we elkaar helpen om elkaar en dus het team beter te maken. En onthoud: plezier het belangrijkste.

Avond voor trainers en coaches

Op dinsdag 11 april is er een avond voor trainers, in de Villa, tussen 19.00 en 20.30 uur. Onderdeel van deze avond is een stukje blessures en preventie onder leiding van Maurice van Veldhooven, specialist in beweging bij AdFysio. Onderwerpen die onder andere de revue passeren zijn:

  • Core & Stability
  • Blessures
  • Overgang zaal/veld en veld/zaal

Ook willen we kennisdelen met de trainers onderling. Hét moment dus om vragen te stellen of tips te geven die je zelf hebt. Ontzettend leerzaam dus en zorg er daarom voor dat je er bij bent. Trainingen die normaal op deze  tijd staan, gaan niet door, zodat jullie er allemaal bij kunnen zijn. De selectie start iets later met de training, zodat de spelers en trainers van Valto 1 en 2 er ook bij kunnen zijn. De zaterdag erop zijn er namelijk geen wedstrijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.