Speelronde 3 veld, spelen in wind en regen

De derde ronde. In de senioren en junioren iets meer groene cijfers dan bij de andere lichtingen. Hier en daar ook (weer) grote uitslagen. Dat is soms leuk (als je wint), maar soms ook niet (als je er een paar achter elkaar verliest). Het kan zijn dat er door clubs niet altijd goed ingedeeld is. En soms is dat ook lastig te bepalen vooraf. Gelukkig wordt er voor de zaal opnieuw gekeken naar de indeling en daarbij wordt meegenomen hoe een team het op het veld heeft gedaan. Dus daar is het echt: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Wat we ook vaak zien, vooral bij veel eerstejaars in een team, is dat de start van het seizoen lastig kan zijn. Maar de ervaring leert dat er gaandeweg meer geleerd wordt en dat de kinderen groeien in het team, groeien in het spel. En ook van verloren wedstrijden leer je veel. Die punten kunnen weer worden meegenomen in de trainingen. Heel veel succes dus weer de komende week!

Trainen en coachen

Voor een aantal teams zijn er óf net te weinig trainers óf er is nog geen coach. Voor het coachen van wedstrijden is het fijn om wat basisinformatie te krijgen, die kunnen we geven. Misschien wel samen met de basisinformatie voor het geven van training. Daarvoor gaan we aan de slag met “Training geven: de basics“, waarin een docent vanuit de bond een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaat verzorgen. Ook de jonge trainers binnen Valto worden hiervoor uitgenodigd. De datum daarvoor is dinsdag 27 september van 18.00 – 19.00 uur.

Scheidsrechters
Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren.

Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.