Speelronde 4 – Met vereende krachten

Zaterdagmorgen 8.30 uur. Het heeft de hele nacht geregend en veel leden zijn iets daarvoor wakker geworden na een gezellig avondje pubquiz in Villa Valto en een nacht vol regen die daarop volgde. Dit resulteerde in een veld vol water, waarbij de vraag wat of en zo ja, wat er dan door zou kunnen gaan. Vanuit de kantine wordt gebeld met diezelfde vraag en ik besluit polshoogte te gaan nemen. Waar ons veld normaal redelijk droog blijft door de oude, maar normaal goed werkende drainage, is het nu grotendeels een waterballet.

We hebben met het verplaatsen van 4korfbalwedstrijden naar de droge delen en het helaas moeten afgelasten van de wedstrijden van de F1 en D1 het schema weer op de rit gekregen. Alleen moest er nog wel wat water weggewerkt worden en dat is gelukt. Een combinatie van ouders, scheidsrechter, selectiespeler, coach, TC-leden en helpende kinderen vormde de water-wegwerk-taskforce, waardoor de wedstrijden die volgde hun doorgang konden vinden. Gelukkig hield ook de regen op en kwam zelfs de zon om de hoek kijken om het laatste vocht te verdampen. Iedereen enorm bedankt, want hierdoor bleef de wedstrijd-speeldag-schade beperkt!

Alle andere gebeurtenissen lezen jullie wel in de stukjes van de TC en van Arno natuurlijk, verderop in de Bijblijver.

Komende zaterdag wordt een spannende speelronde. Het is de voorlaatste voor veel teams en dus kansen om veilig te spelen, bovenaan te komen of zelfs al kampioen te worden. Voor Valto 2 is dat bijvoorbeeld zo’n dag. Zij zijn bij winst tegen GKV/Enomics 2 kampioen en promoveren dan voor het eerst in de historie naar de Reserve Ereklasse. Kom dus allemaal naar Gorinchem om ons tweede aan te moedigen! En daarna door naar het eerste dat in en tegen Nieuwerkerk speelt voor behoud!

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Kangoeroes en meetrainen
Afgelopen zaterdag was er de eerste training voor de kinderen die na de AdFysio Giga Kangoeroedag wel eens willen weten hoe het op een echte Kangoeroetraining is. Deze was goed bezet en ik heb veel kinderen leuk bezig gezien! Komende zaterdag is het nog een keer, dus je bent van harte welkom en als je iemand mee wil nemen is dat helemaal prima!

Wil je bij een andere groep meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei, 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen met ook een nieuw gezicht. Twan Korteland gaat onze commissie namelijk verlaten en Rianca Aarts neemt zijn plek in. Zij loopt nu al mee met Twan om ervaring op te doen en omdat het nu vooral over volgend seizoen gaat, ook om mee te denken. Twan, alvast bedankt! En Rianca, fijn dat je dit wil doen en welkom in de TC!

We zoeken daarnaast eigenlijk nog twee mensen. Eén iemand voor in de TC, een coördinator senioren breedtesport (Valto 6, 7 en 8) en één iemand die de werving op zich kan nemen. Wat dat precies inhoudt kunnen we bespreken, maar in de basis gaat het om de afstemming tussen de huidige activiteiten die al georganiseerd worden, de opvolging daarvan en het bedenken van nieuwe activiteiten die zorgen voor voldoende aanwas in het algemeen en extra aandacht voor specifieke groepen (qua leeftijd of geslacht bijvoorbeeld).

Het nieuwe jaarschema staat inmiddels al een tijdje online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.