Speelronde 5 – Hier en daar werden goede zaken gedaan

Afgelopen zaterdag weer mooie uitslagen! Voor de selectie een 4-punten-weekend, Valto 3 en 4 deden goede zaken op weg naar een mogelijk kampioenschap en Valto 5 deed het prima voor behoud in de derde klasse. Valto A1 en A2 wisten hun tweede wedstrijd te winnen. Meer over de wedstrijden verderop in de Bijblijver.

Ik heb zelf nog wat stukjes van Valto B3 en A3 mogen zien, beide prima en met winst afgelopen en ook Valto F1 dat eigenlijk de hele tijd achter stond, maar uiteindelijk wist te winnen. Mooi om te zien.

Minder mooi om te zien was dat Noortje ernstig geblesseerd raakte bij haar wedstrijd en met de ambulance mee moest naar het ziekenhuis. Ik begreep dat het naar omstandigheden goed gaat, maar van harte beterschap namens de vereniging. Complimenten ook naar het team dat snel en goed handelde in deze situatie, mooi om te zien dat op zo’n moment niets belangrijker is dat je teamgenoot.

Mocht er overigens iets gebeuren in de zaal waar een EHBO-er bij nodig is, dan is het goed te weten dat er bij Vreeloo in principe altijd een BHV-er is die dat heeft en eerste hulp kan bieden. Je kunt dit aangeven bij de balie of bij de bar. Van Valto lopen er ook altijd wel EHBO-ers rond, maar als die niet meteen gevonden zijn, is dit dus wat je kunt doen.

Clinics door de selectie voor de D/E en B/C
Op zaterdag 6 januari is er bijna geen competitie (alleen de A3, B2 en E5 spelen competitie), maar dan zijn er wel clinics van de selectie voor de jeugd. Van 10 tot 11 uur mogen de D- en E-jeugd meedoen en van 11 tot 12 uur de B- en C-jeugd. De clinics worden gegeven door de trainers én enkele spelers van de selectie. De B1 speelt nog een oefenwedstrijd, maar zou in principe wel mee kunnen doen.

Wordt nóg beter en leer van de bester trainers en spelers van Valto! Geef je snel op via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/clinic-van-de-selectie/.

Korfbal Challenge
Van 27 tot en met 30 december is er weer de jaarlijkse Korfbal Challenge. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en talent binnen onze sport een podium geven. Daarmee staat de Challenge voor de toekomst van korfbal. Zo spelen overdag onze grootste talenten uit heel Nederland om gewilde plekken in de nationale selecties. De avond vormt traditioneel het podium voor ambitieuze teams uit binnen- en buitenland.

Waarschijnlijk nemen twee van onze leden ook nemen deel met hun RTC-team. Sanne Rijsdijk speelt bij RTC U19, zij is al geselecteerd en Isis Groen speelt hopelijk bij RTC U15, die selectie wordt nog bekend gemaakt. Heel veel succes op de Challenge! De nieuwe selecties starten in januari, daarover lees je hieronder meer.

Wil jij ook naar de Korfbal Challenge om onze clubgenoten aan te moedigen of andere topteams te zien spelen? Kijk dan hier voor meer informatie en tickets: https://www.korfbal.nl/korfbalchallenge/.

RTC-selecties
De TC heeft afgelopen week de spelers die volgens ons in aanmerking komen voor deelname aan het RTC-selectieproces en ook daadwerkelijk wilden, opgegeven bij de bond. Nu zijn er altijd spelers die alsnog graag zelf zouden willen gaan. Dat kan zeker en wordt ieder jaar door wel meer spelers gedaan. De korfbalbond heeft de mogelijkheid om jezelf op te geven via het formulier op https://www.knkv.nl/opgeven-voor-het-rtc-2024/.

Bij deze gegevens heb je je bondsnummer (relatiecode) nodig. Deze kun je vinden in de KNKV-app van de speler door naar het menu te gaan en dan te kiezen voor “Digitale pas”. Daar staat onder je naam de relatiecode.

Voor iedereen die gaat, succes!

Trainersbijeenkomst
De volgende bijeenkomst is op 8 januari, zorg dat ook deze in je agenda staat. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Voor iedere trainer is er nu een account aangemaakt in TeamTV, daarmee kun je ook bij de voorbeeldoefeningen van Spelenderwijs Verbeteren. Daar wordt per oefening uitgelegd hoe het werkt, maar ook wat je kunt doen om het eenvoudiger of juist moeilijker te maken. Dit wordt in tekst gedaan, maar ook in video, waardoor je prima inspiratie kunt opdoen en de oefeningen goed te volgen zijn.

Heb je toch nog geen login of een uitnodiging? Geef dit dan aan bij Bart.

Zaalseizoen
Let allemaal even op de trainingstijden en locaties, soms zijn die anders dan op het veld. Het competitieprogramma is inmiddels in zijn geheel bekend en is hier te vinden. Ook de scheidsrechters zijn ingedeeld, dus kijk goed wanneer je moet fluiten en regel op tijd iemand anders als je niet kunt.

Let even op, het trainingsschema is voor sommigen teams iets aangepast. Een nieuw schema staat op de website.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.