Speelronde 5 veld, scheidsrechters in het zonnetje

Ronde 5. Een aantal mooie wedstrijden gezien, zowel live als via de stream. Gaandeweg zie ik dat teams hun draai beginnen te vinden. Teams op het hoogste niveau hebben het soms lastig, maar de verschillen worden kleiner. Het gaat om de ontwikkeling, zoals we dan zeggen, alleen na vier van de vier verloren wedstrijden, is een keer winnen ook wel eens leuk. Maar dat gaat gebeuren, dus houd de moed er in!

In de eerste weken is er ook een aantal blessures ontstaan. De één wat heftiger dan de ander. Heel vervelend voor wie het betreft en ook in de teams zullen jullie worden gemist. Hier en daar moeten we als TC iets bedenken om de gaten op te vullen. Het kan dus zijn dat er iets extra’s van je gevraagd wordt, of van je team. We zullen ons best doen om het voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. En verder willen we benadrukken dat preventie belangrijk is. Niet alleen goede schoenen, of enkelbraces kunnen daarbij helpen, maar ook een goede warming-up/cooling-down of op tijd naar de fysio gaan kan erger voorkomen.

Komende week weer veel succes gewenst allemaal!

Trainen en coachen

Wil jij meer leren over het geven van een training? Dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Scheidsrechters

Het is voor sommigen soms lastig om te onthouden wanneer je ook al weer moet fluiten, daarom worden er iedere week mailtjes gestuurd met wie er de week er op moet fluiten. Ook een SMS een dag van te voren. Nu is dat laatste de afgelopen week niet gebeurd, waardoor er twee wedstrijden zonder scheidsrechter zaten. Gelukkig werd dit snel opgelost en voor de komende weken is het SMS-euvel gefixt en krijgt iedereen als het goed is weer een herinnering.

Kun je nu zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd. Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden.

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.