Naar elkaar omkijken

Tegenwoordig zijn er voor iedereen wel genoeg redenen om te klagen. Dat het dan juist lastig is om positief te blijven, daar moet je sterk voor in je schoenen staan. Zelf werk ik in de sierteelt producten bloemen en planten en probeer veel producten te verkopen aan klanten in geheel Europa. De laatste maanden en eigenlijk al het gehele jaar is het voor veel ondernemers een harde strijd, waar je nu iedere week en bijna dagelijks de nodige ondernemers voorbij ziet komen die helaas moeten stoppen met het bedrijf voortzetten. Waar het eerst begin dit jaar begon met de oorlog in Oekraine, spelen er nu ook hele andere zaken mee.

Zo ben ik zelf iedere dag bezig om hier en daar de schade te helpen beperken, door zoveel als mogelijk in korte tijd nog proberen te verkopen qua producten. Gelukkig gaat dit veelal nog wel goed, al is dit vaak slechts een pleister op de grote wonde. Zo kwam de afgelopen week het bedrijf Plantise in het nieuws. Een bedrijf van ruim 50 hectare die veelal op contract plantmateriaal af kweekt en dit dan uitlevert aan de eindklant in binnen en buitenland. In 2021 leg je alle contracten vast voor 2022 en ben je een blij en tevreden bedrijf , tot het moment dat de gasprijzen de pan uit gingen rijzen. Diezelfde lopende orders staan ineens in de min vanwege alle gestegen kosten. En afgelopen week was daar dus ineens het bericht dat er straks 400 man/vrouw  personeel op straat komt te staan. Een alledaags probleem wat nu ook in bijna alle beroepen en branches helaas blijken voorkomen te komen. Voor veel bedrijven is de toekomst dus onzeker geworden. Daarbij komen spanningen kijken voor en achter de deuren. Kijk naar elkaar om, vraag eens aan een ondernemer uit de buurt hoe het met zijn of haar bedrijf gaat. Wellicht zitten ze verlegen om een praatje en willen ze hun verhaal wel vertellen.

Nu even terug naar Valto, wat wij merken is dat regelmatig de douches of te warm of te koud staan afgesteld tijdens de zaterdagen. Natuurlijk gaan we hier naar laten kijken en proberen we ze op een juiste manier af te stellen. Maar wat we ook merken dat als er te lang door teveel mensen gedoucht wordt op een willekeurige zaterdag, deze vanzelf kouder worden en de laatste teams dus mogelijk alleen koud water hebben. Zorg er dus voor met z’n allen dat alle teams een warme douche kunnen nemen en dat je er niet te lang onder blijft staan. Voor de leden die op het voortgezet onderwijs zitten aankomende week veel succes met de toetsen die gaan komen. We zien elkaar deze week langs of op de velden.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.