Speelronde 7 veld, de laatste voor de returns

Ronde 7 is de ronde dat er in de breedtesport nog een aantal wedstrijden worden ingehaald en voor de wedstrijdsport de laatste tegenstanders op het programma staan voordat de eerste returns worden gespeeld.

Het was een mooie zaterdag, met prima herfstweer en ondanks het uitgedunde programma, een gezellige drukte. Laten we hopen dat het volgende week weer gezellig druk wordt, met de laatste wedstrijden voor de zaal en als afsluiter een leuk Oktoberfest.

Voor de vakantievierders, een fijne vakantie gewenst!

Trainen in en na de herfstvakantie

De herfstvakantie inbegonnen! In de week van 24 oktober zijn de meeste jeugdspelers vrij van school. Omdat de wedstrijdsport nog speelt op 29 oktober, trainen die teams gewoon door. Voor de breedtesport laten we het aan de trainers. Zij kunnen de herfstvakantie vrij geven en de week erna trainen (buiten). Ze kunnen er ook voor kiezen om in de week van 31 oktober vrij te geven, omdat zij dan zelf waarschijnlijk ook niet trainen. Let dus even op in de appgroep van jouw team.

Op zaterdag 5 november zijn er geen wedstrijden. Vanaf maandag 7 november hebben we zaalhuur voor alle teams en trainen we binnen.

Komende week weer veel succes gewenst allemaal!

Trainen en coachen

Wil jij meer leren over het geven van een training? Dan kun je de KT2 cursus doen. Vele Valto-leden zijn je al voorgegaan en het geeft je meer basis voor je vaardigheden en wie weer een stap naar KT3. Het mooie is dat Valto deze betaalt, dus meld je aan bij mij en ik zal de aanmeldingen doen bij de bond.

Wedstrijden fluiten

Het fluiten van wedstrijden gebeurt bij ons op twee manieren, in de breedtesport worden scheidsrechters van de vereniging ingezet bij thuiswedstrijden en voor de uitwedstrijden die van de tegenstander. Bij de wedstrijdsport behoren wij als vereniging een aantal wedstrijden te fluiten buiten onze eigen vereniging, om zo een onafhankelijke scheidsrechter te hebben. Veelal zien we ook dat deze wedstrijden worden ’teruggegeven’, omdat er geen scheidsrechter voor is en dat fluit een scheidsrechter van onze vereniging dat thuisduel.

Naast Rick, Jan, Pierre, Thijs, Thom en Max heeft nu ook Michael zijn scheidsrechtersdiploma behaald en daar is niet alleen hijzelf, maar daar zijn ook wij als club erg blij mee! Super gedaan Michael en ik begreep dat het een gevalletje met vlag-en-wimpel was en dat er gestrooid werd met complimenten. Nogmaals van harte gefeliciteerd, names TC en bestuur en de gehele vereniging!

Wil jij ook net als Michael wedstrijden gaan fluiten buiten de vereniging, op een ander niveau dan de breedtesport? Wil jij jouw club helpen, wil je je ontwikkelen en misschien wel in de voetsporen treden van Korfbal League en internationaal scheidsrechter Rick? Neem dan contact op met Thom Voskamp of ondergetekende.

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.