Speelronde x + 1, laten we er voor gaan en dit volhouden

Het was zaterdag een bijzondere dag. We mochten weer wedstrijden spelen, tegen andere clubs, in competitieverband, met publiek! En dat was even wennen. Teams niet altijd compleet, volle tribunes op het ene moment en lege tribunes op een ander moment. Het vinden van CTB-scanners tot op het laatste moment en het opvolgen van maatregelen, waarbij het na zoveel wijzigingen lastig is om te onthouden wat nu wel en niet de bedoeling is, ikzelf inclusief.

Maar het was zeker ook weer de zaterdag van het clubgevoel. Lachende spelers, fanatieke jeugd, mensen zien die je al een tijd niet had gezien. Applaus vanaf de banken dat zo gemist werd. Wedstrijden die werden gewonnen en verloren, het piepen van de schoenen op de zaalvoer en het horen van de scheidsrechters’ fluitsignalen.

Competitie en corona
Hoewel we blij zijn dat we weer kunnen spelen, zelfs in competitieverband, ligt er ook een verantwoordelijkheid bij ons allemaal.

Voor de spelers is dat blijven oppassen met besmettingen. Houd je aan de maatregelen, thuis en als je gaat korfballen. Kom niet als je klachten hebt en geef dit zo snel mogelijk door aan je trainer of coach, zodat die er rekening mee kan houden. Twijfel je, overleg dan even. Dit kan met je trainer/coach/coördinator, via corona@ckv-valto.nl of via mij (onderstaande gegevens).

Zoals we afgelopen zaterdag gezien hebben, gaan we in de situatie komen dat een of meerdere teams niet compleet gaan zijn. En dat er in die gevallen een beroep wordt gedaan op spelers uit andere teams met de vraag om mee te doen. Bedenk dan goed, dat jij ook graag wil spelen met je eigen team en als dat niet compleet is, het ook heel fijn zou vinden als iemand anders mee wil om het team toch compleet te maken en de wedstrijd door te laten gaan. Als je dat spannend vindt, dan begrijpen we dat en uiteraard is het niet verplicht, maar bedenk je dat het team echt heel blij zal zijn als je meegaat.

Voor het publiek betekent deze verantwoordelijkheid dat je doet wat er wordt voorgeschreven. Dus anderhalve meter afstand, ook als je zit. Een mondkapje als je loopt voor 13+, die mag af als je zit. Een geldig CTB bij binnenkomst voor 18+. Voor het controleren hiervan zijn wij als club verantwoordelijk, dit doen we niet met het grootste plezier, maar is dus wel nodig. Daarbij doen we een beroep op de ouders/familie van de spelers om dat eens in de zoveel weken te doen. Hierbij geldt net als bij de scheidsrechters: is er niemand, dan geen wedstrijd.

Tenslotte, het reguliere afmelden. Doe dit bij Petra (wsz@ckv-valto.nl) als je in de senioren speelt en bij je coach als je in de jeugd speelt. Doe het als het echt niet anders kan en doe het zo snel mogelijk. De komende weken wordt het een grote uitdaging om teams compleet te krijgen en dus helpt bovenstaande meer dan ooit.

Trainers/coaches Valto 1, 2, 3 en A1
Afgelopen tijd hebben we gesprekken gevoerd met spelers en trainers/coaches over het huidige seizoen, maar ook vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen. Daarbij was iedereen het er over eens dat we vooral zo door moeten gaan. En dus zijn we erg verheugd dat Mark, Richard en Maarten ook volgend jaar voor de groep staan. Ook Thom, Willy en Marcel blijven doen wat ze deden en ook daar zijn we bijzonder blij mee. We zoeken daarnaast nog een derde trainer die kan ondersteunen bij de persoonlijke ontwikkeling van de spelers. Tevens is er een grote wens om de rol van teambegeleider van de selectie in te vullen. Indien je iemand bent of kent  die hiervoor wil inzetten, dan hoor ik dat graag. Het volledige persbericht staat online op de website en in de Bijblijver.

Kasper heeft aangegeven om volgend seizoen niet meer voor de groep te staan als trainer/coach van Valto 3. Na twee jaren van mooie wedstrijden en de jacht naar het kampioenschap, maar helaas ook de korfballoze periodes in verband met corona, moeten we afscheid nemen aan het einde van dit seizoen. Laten we hopen op een mooi einde, waarin alles nog mogelijk is. Met het vertrek van Kasper gaat de TC ook op zoek naar een vervanger. Ben of ken je iemand die deze jonge en talentvolle groep verder kan brengen, dan horen we het graag!

Fit & Fun
Ook Fit & Fun kan weer fysiek plaatsvinden in de sporthal. Dat is beter dan digitale versie die er tijdens de lockdown was. Maar wel super dat dit bij voldoende animo door kon blijven gaat op deze manier! Fit & Fun is er van 19.00 – 20.00 uur en is uitermate geschikt voor spelers die er weer even in willen komen na de lockdown of voor anderen om wat meer te bewegen, zonder dat het korfbal is. Voor spelende leden is het gratis, voor anderen is even uitproberen altijd mogelijk zonder kosten.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.