Huidige coaches Valto-selecties verlengen samenwerking

Mark Tissink (trainer/coach Valto 1), Richard van Weert (trainer/coach Valto 2) en Maarten Taffijn (trainer/coach Valto A1) zijn ook volgend seizoen in hun huidige rol verbonden aan de selecties van de Lierse korfbalvereniging Valto. De samenwerking wordt verlengd op basis van wederzijdse tevredenheid over de ontwikkeling tot nu toe. Alle partijen zien voor komend seizoen voldoende perspectief om met elkaar door te gaan.

Hoofdtrainer Mark Tissink is bezig aan zijn tweede seizoen, waarin de ontwikkeling van de spelers en de groep wordt doorgezet en de resultaten tevreden stemmen. Valto 1 staat momenteel op de tweede plaats op het veld in de overgangsklasse en start volgende week in de aangepaste zaalcompetitie op datzelfde niveau.

Mark Tissink: “Met veel plezier ga ik weer een jaar door bij Valto. Een mooie en ambitieuze vereniging en een leergierige spelersgroep, waar ik dus graag bij betrokken blijf. De samenwerking met de TC, staf en de spelers verloopt uitstekend en we willen erg graag weer eens het Lierse publiek vermaken met een serie leuke wedstrijden.”.

Richard van Weert is vanaf het begin van dit seizoen verantwoordelijk voor het tweede team van Valto. De klik met de club, de staf en de spelers is goed en de gekozen aanpak is in lijn met de verwachtingen, waarbij de resultaten in de veldcompetitie erg positief zijn. Valto 2 staat momenteel op de eerste plaats in de reserve overgangsklasse en speelt in de aangepaste zaalcompetitie hetzelfde niveau als op het veld.

“Ik hoefde niet lang over een verlenging na te denken, daar ik het nog prima naar mijn zin heb. De samenwerking met Mark Tissink is top en de selectie, voor mij in het bijzonder Valto 2, is nog niet uitgeleerd. Er zijn nog voldoende stappen te maken.”, aldus Richard van Weert.

Trainer/coach van Valto A1 Maarten Taffijn is ook bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit De Lier. Ook hij verlengt de samenwerking en blijft samen met Thom Voskamp (speler Valto 1) verantwoordelijk voor de junioren. De groei van de groep is zichtbaar, de klik is goed en de resultaten zijn prima met een tweede plaats in de veldcompetitie. Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal op overgangsklasse-niveau, dat de juiste basis biedt voor het verder ontwikkelen van de spelers en het team.

Maarten Taffijn: “Valto A1 is een hele leuke, gave, talentvolle groep. Zij willen graag verbeteren en ik kan daar, voor mijn gevoel, goed mijn steentje aan bijdragen. Ook de vereniging is, zoals ik al had gedacht, een erg leuke vereniging. Veel betrokken mensen en heel veel zaken tot in de puntjes geregeld. Ik voel mij erg op mijn plek bij Valto (A1).”.

Naast het voortzetten van de samenwerking met de trainers, blijft ook de begeleiding voor de teams intact. Verzorger en video-analist Willy van den Akker vult ook in het nieuwe seizoen de staf van de selectie aan. Teambegeleider Marcel Kortekaas zal zijn rol blijven vervullen bij Valto A1.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas is tevreden met de verlenging van de trainers en staf. “Het is fijn om met ieder van deze mensen nog minimaal een seizoen door te gaan. Zowel de trainers als de andere stafleden zorgen voor de juiste randvoorwaarden om de spelers en de teams als geheel te kunnen laten groeien. Ontwikkeling is daarbij het belangrijkste doel, waarbij positieve resultaten het logische gevolg zijn en daarmee bijdragen aan de ambities van de club.”.

Tenslotte wil Valto de persoonlijke ontwikkeling van selectiespelers een extra impuls geven en is daarom op zoek naar een extra trainer voor op de dinsdagavond. Het profiel dat hierbij past is iemand met kennis en ervaring op hoger korfbalniveau, in staat een volledige training voor te bereiden en te geven, met bij voorkeur specifieke competenties op één of meerdere korfbalacties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.