Speelronde x + 7, de eerste kampioen meldt zich

Het blijft rennen en stilstaan in deze competitie. Sommige teams spelen iedere week, andere teams spelen zo een aantal weken niet, om vervolgens ineens wel weer aan te kunnen treden of wederom te horen krijgen dat de wedstrijd waar ze toch naar uitzagen, wederom niet doorgaat. Bij wedstrijden in de breedtesport worden die veelal niet ingehaald en dat is balen, want iedereen wil spelen. Je hebt er twee zaken voor nodig: een tegenstander die meewerkt en beschikbare zaalruimte, beide blijkt lastig te realiseren en daar zullen we het mee moeten doen. Daar waar het kan, proberen we iets anders te regelen, zodat er toch een wedstrijd gespeeld kan worden.

Bij de wedstrijden in de wedstrijdsport moeten ze ingehaald worden en dat is soms een puzzel. Zeker nu het einde van de competitie in zicht komt, wordt de beschikbare tijd en zaalruimte steeds minder. Het zal vast goed komen. De laatste wedstrijden zouden op 2 april gespeeld moeten zijn, zodat iedereen klaar is voor de promotie-/degradatiewedstrijden op 9 en 16 april en nogmaals, houd die data vrij. Het zijn stuk voor stuk mooie kansen, of het nu de strijd is voor behoud of een promotie naar een hogere klasse. Bij veel van deze teams is er nog van alles mogelijk. Zo ook bij Valto 2, dat zaterdag wist te winnen van de koploper en weer meedoet voor behoud of zelfs promotie. Dinsdag 29 maart speelt ons tweede tegen PKC 3 in Papendrecht om 20:10 uur. Heel veel succes!

Voor Valto 1, dat zich zaterdag verzekerde van de play-offs, komt er dus een kans op promotie. Promotie naar de hoofdklasse. Wat een mooi resultaat zou dat zijn na de afgelopen coronaseizoenen. Laten we ze daarin flink aanmoedigen, in de laatste wedstrijd op 2 april thuis tegen Sporting Delta en de twee zaterdagen daarna.

Overigens zijn er afgelopen weekend veel groene uitslagen genoteerd. Soms klein, maar soms ook groot. Zo heb ik stukjes kunnen zien van Valto 3, maar ook de A2, C2 en E1. Het team dat er echt een feest van maakte, was wel de F1. Zij wonnen met 23-0 en konden na afloop aan de taart voor hun kampioenschap. Van harte gefeliciteerd!

Tenslotte staat de enquête klaar voor alle senioren en de A en B teams. Vul hem in en help de TC om de indelingen voor volgend seizoen zo goed mogelijk te maken.

Voor nu een mooie week en een goede speelronde gewenst!

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.