Start, stop and repeat in speelronde 1

Staan we met elkaar in de startblokken voor speelronde 1, gooit de nieuwste persconferentie toch nog al dan niet verwachte roet in het eten. Ergens moet er natuurlijk wel iets gebeuren aan de ontstane situatie, of dat dan de sport moet zijn, ik weet het niet. Ik ben ook niet degene die daar iets over kan zeggen en ik ben gelukkig niet degene die daar over gaat.

Het komt er wel op neer dat voor we goed en wel zijn begonnen, we weer mogen stoppen en een herhaling van vorig jaar lijkt in de maak. Ik hoop echt dat het zover niet komt en dat we over een aantal weken weer door kunnen, waar we nu stoppen. Maar we gaan het zien. We kunnen er met elkaar voor zorgen, laten we dat dan ook doen. Wat wij als korfbalvereniging kunnen doen is kijken waar mogelijkheden liggen om iets te organiseren, nu de trainingen na 17.00 uur niet meer mogelijk zijn. En wat betreft de wedstrijden, wachten we op de korfbalbond. Zij komen een dezer dagen met informatie over hoe het nu verder gaat.

Afgelopen zaterdag
Het weekend dan, wedstrijd in de zaal nummer één, een pittige voor de de wedstrijdsportteams. Althans, als zij moesten spelen, want Valto 3, 4 en 5 waren vrij. Valto 1, 2, A1 en B1 hadden hele lastige tegenstanders en kwamen dan ook niet tot een overwinning. Het was weer even wennen met schotklok, maar het maakt het korfbal in de zaal wel de moeite waard om te kijken. Helaas thuis op de bank, omdat publiek niet in de zaal was toegestaan. Valto C1 wist overigens wel te winnen, een knappe 11-12 overwinning bij Vitesse uit Barendrecht. Verder over het algemeen wat gemixte uitslagen.

De Kangoeroeinstuif en de Stoer clinic zijn gelukkig nog wel doorgegaan zaterdag. Leuk om die nieuwe jeugd te zien. Ik hoop dat het leuk was voor de Valto leden, maar ook voor de introducees! Nieuwe aanwas is altijd welkom, dus vond je het echt supergaaf, geef je dan op!

Hoe de komende tijd er uit gaat zien is vooralsnog onzeker. We houden jullie op de hoogte en mochten er ontwikkelingen zijn, ook als dat voor individuele teams is, dan horen jullie het.

Kampioenenparade
Doordat publiek niet is toegestaan en helemaal nu met de nieuwe maatregelen, is de huldiging van de veld-kampioenen nog niet doorgegaan. Hier wordt iets anders voor bedacht, wat, hoe en wanneer dat zal zijn horen jullie nog!

Jurytafel
Een andere mogelijkheid om toch aanwezig te zijn in de hal in deze tijden is jurylid worden. De jurytafel wordt ingezet bij wedstrijden met schotklok. Dat is dus bij ons voor Valto B1 (Hoofdklasse B), Valto A1 (Overgangsklasse A), Valto 2 (Reserve Overgangsklasse) en Valto 1 (Overgangsklasse). Een mooi rijtje, maar dit schept ook verplichtingen. Een jurytafel met juryvoorzitter, schotklokbediener en tijdbediener. Voor de eerste functie heb je een papiertje nodig, de andere twee functies zijn goed te doen, ook zonder korfbalkennis, met enige uitleg vooraf. Aanmelden hiervoor kan bij Petra Dijkstra.

KT3 cursus
Zoals eerder aangekondigd, zijn Vera, Bart, Thomas en Martijn bezig met hun KT3-opleiding. Een grote stap en een mooie korfbalopleiding die henzelf, maar ook de vereniging weer een stap verder gaat helpen. De eerst drie sessies zijn geweest, de derde is deze week. Ze worden begeleid door Johan, Petra en Frank, waarvoor dank. Het mooie is dat we het aantal mensen met een KT3-opleiding in één klap verdubbelen. Daarmee kunnen er ook weer KT2-opleidingen begeleid worden. Wil jij volgend seizoen een KT2 (of KT3-opleiding) doen? Laat het dan weten.

Technisch plan
Ook met het technisch plan zijn we weer een stukje verder. Zoals beloofd zal ik af en toe een update geven. Twee weken geleden hebben we met de E-trainers bij elkaar gezeten om te vertellen waar we mee bezig zijn en wat de bedoeling is. We hebben uitgewisseld wat er goed gaat, wat er beter kan en wat we als trainers nodig hebben. Dit is waardevol voor de TC en de begeleiders. We gaan hiermee verder en na de E-groep, komen ook de andere groepen aan de beurt en zo vullen we het plan steeds meer in. Wel is het even aankijken wat we kunnen doen, met de nieuwe maatregelen die er nu zijn.

Oude ballen te koop
Korfballen slijten en er komt een moment dat een bal niet goed genoeg meer is om er mee te trainen of te spelen. Maar weggooien is zonde en voor thuis zouden ze nog prima gebruikt kunnen worden om te oefenen, dus we hebben besloten om ze tegen een klein prijsje van de hand te doen. Ze zijn vanaf deze week te verkrijgen in de webshop. Doe er je voordeel mee. Hoe meer iemand met een bal bezig is, hoe beter.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.