Trainingen weer van start

Een weekje rust, hoewel. Even geen trainingen, maar wel oplopende besmettingscijfers. Geen goed nieuws voor Nederland, geen goed nieuws voor Valto. Hoe graag we vooral met korfbal bezig willen zijn, we ontkomen er in deze tijd niet aan om ook naar de richtlijnen te kijken. Wat mag wel, wat mag niet en wat is verstandig.

Om een beeld te geven: we houden als TC de persconferenties in de gaten, daar worden de grote lijnen geschetst. Vervolgens komt enerzijds de gemeente vanuit de veiligheidsregio met concrete richtlijnen en anderzijds de korfbalbond met een doorvertaling naar onze sport. Die informatie verwerken wij tot nieuwe trainingsschema’s en ondertussen zijn we ook bezig met de competitie, niet wetende wanneer die kan starten en waarbij het niet zeker is hoelang die situatie blijft, zoals hij op dat moment is.

Ik val met het onderstaande deels in herhaling, maar door de vakantie kan het zijn dat je het hebt gemist. Daarnaast heb ik het aangevuld met nieuwe informatie, dus lees het vooral nog even goed door.

Trainingen
Zolang het weer goed is (geen storm of stortbuien) willen we buiten blijven trainen. Dat gaat eigenlijk zo door, zoals we geëindigd zijn. WC’s zijn open, kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten. Je komt omgekleed en je gaat direct na je training weer weg. Ouders zetten hun kinderen af bij het hek en halen ze daar ook weer op. Zij komen het terrein niet op. De jeugd tot en met de A mag trainen zoals ze gewend is, de senioren mogen in groepjes van vier trainen, op 1,5e meter van elkaar.

Voor bepaalde teams kunnen we een uitzondering maken, waarbij het wel beter is om binnen te trainen. Dit alles zal binnen de richtlijnen moeten gebeuren. Voor de jeugd zijn we aan het kijken of het mogelijk is om onderlinge partijen, bijvoorbeeld in mix-vorm te zetten. Bijvoorbeeld op de zaterdag(en) dat de oefenwedstrijden uitvallen door de huidige maatregelen. De eerste onderlinge wedstrijden staan er al in. Houd de website en de team-app in de gaten!

Bovenstaande houden we aan tot het volgende persmoment, waarop we te horen krijgen hoe de tijd daarna er uit gaat zien. Op dat moment beslissen wij ook weer hoe we verder gaan met trainingen en onderlinge wedstrijden bij Valto. We zullen dit keer op keer moeten evalueren en mogelijk bijstellen en hopen met elkaar dat de cijfers het toelaten om op korte termijn weer volledig te kunnen sporten.

En nog even dit: ben je positief getest, dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met ondergetekende (Jan Jaap Elenbaas, vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

Verder wachten we dinsdag af, om te horen wat de eventuele nieuwe richtlijnen gaan worden. Op basis daarvan horen jullie zo snel mogelijk wat dat inhoudt voor Valto.

Terugblik op de eerste helft veld
De veldcompetitie voor het breedtekorfbal is afgesloten, daar zullen de niet gespeelde wedstrijden niet meer opnieuw ingepland worden. Voor het wedstrijdkorfbal worden de niet gespeelde wedstrijden in de doorlopende competities in het voorjaar ingehaald.

Voordat het seizoen ten einde kwam, zijn er nog wel een aantal kampioenen te vermelden. Gelukkig hebben zij hun overwinning nog kunnen vieren, voordat alles werd stopgezet. Alsnog van harte gefeliciteerd Valto D1, D5, B2, A3, E2, E3 en op de valreep (de maandag voor de persconferentie) Valto 9!

Vooruitblik op de zaal
Hoewel we nog zeker zijn wanneer hij echt gaat starten, de zaalperiode komt er aan. En hopelijk mét een competitie! In een aantal teams is er tijdens de eerste helft van de veldperiode echter een tekort aan spelers ontstaan en dus moesten er wekelijks veel invallers geregeld worden. Ook hebben we in deze tijden van corona meer dan normaal afmeldingen, omdat mensen met lichte klachten nu thuis moeten blijven die in andere tijden gewoon hadden kunnen korfballen, waardoor de bezetting nóg kleiner wordt. Daardoor zullen er vier B-teams en vier C-teams zijn. Dit betekent dat er een C-team minder zal zijn en dat de rest van de spelers verdeeld worden over de andere teams. Niet leuk om te doen, wel noodzakelijk om het voor iedereen leuk te houden.

Daarnaast is er ook een nieuw F-team in de maak. Door nieuwe aanmeldingen komt er een F3. Hoe de indeling van de F-teams er hierdoor uit gaat zien, wordt nog bekeken. We proberen dat voor zaterdag te doen, dan zijn er namelijk een aantal driekampen, waaronder die voor de F.

Trainersbegeleiding
In november gaan we weer door met de trainersbegeleiding. Heb je de zelfscan nog niet ingevuld, doe dat dan alsnog! Heb je behoefte aan oefeningen voor jouw trainingen, kijk dan op TeamTV. Nóg een reden om de uitnodiging te accepteren en eens te kijken wat het te bieden heeft! Heb je als trainer geen uitnodiging gehad, dan mag je die bij mij aanvragen!

Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.