Valto in de mix

Het was een zaterdag van mixen. Vooral voor Valto 1, 2 en A1 was het nieuw, De E en D-jeugd waren het al twee weken gewend. Valto C2 en C3 gingen ook in de mix en zelfs de B2-B4 sloot de training af met een mixwedstrijd. De A2 tegen B1 kon helaas niet doorgaan vanwege de lage opkomst.

Bij Valto D en E was het de laatste zaterdag van het mixtoernooi. Mooi om te zien dat door het mixen de uitslagen vaak dicht bij elkaar lagen of er zelfs gelijk werd gespeeld. Op die manier blijft het voor iedereen leuk en wordt er ook veel geleerd van elkaar. Natuurlijk ging het wel om de eer en er was dan ook één winnaar. De eindstand is als volgt:

 • Team 1: 7 punten
 • Team 3: 6 punten
 • Team 4: 6 punten
 • Team 2: 5 punten

Aanstaande zaterdag is er nog een toernooi overige wedstrijdsport senioren en overige A-jeugd. En ook de C3 en C4 spelen in de mix.

Op deze manier proberen we er iedere week weer wat van te maken, zolang de maatregelen er zijn. Zodra het beter weer wordt, langer licht blijft en de avondklok er af gaat, worden de trainingstijden en -dagen weer herzien.

Avondklok en routekaart

Dinsdag is er weer een persconferentie, dan gaan we weer bekijken wat er mag en kan de komende tijd. Mocht de avondklok er af gaan, dan kunnen we met de teams weer teruggaan naar de avondtrainingen, zoals ze aan het begin van het seizoen ook waren. De zaterdag blijft dan als derde keer voor een extra training of onderlinge (mix) wedstrijden.

Afgelopen week is ook de routekaart van het KNKV bekendgemaakt. Deze vind je hier. Daarop staan per weekend vanaf april de mogelijkheden qua competitie. Er wordt aangegeven dat er ongeveer 2,5e week nodig is aan voorbereiding, dus bij een start eind april, zouden we dan begin april weer alles moeten kunnen doen (alle leeftijdsgroepen). Dat lijkt ons nog te hoog gegrepen, maar wie weet later deze lente, als de cijfers het toelaten. Vanuit Valto zullen we hier een doorvertaling van maken, waarbij we ook kijken naar de mogelijkheden als de bond geen competitie meer kan organiseren, maar we wel weer iets mogen doen. Word vervolgt!

Programma

Nog even het programma voor de komende weken, qua onderlinge wedstrijden en mixtoernooitjes.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

 • Het doorvoeren en monitoren van het TC-beleid voor deze groep spelers en teams.
 • Het soepel laten verlopen van de competitie voor alle C- en D-teams, bijvoorbeeld het af en toe verzetten van wedstrijden, het meedenken bij afmeldingen voor het rondkrijgen van de teams bij wedstrijden.
 • Het begeleiden van coaches en trainers waar nodig.
 • Het aanwezig zijn bij enkele trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen om te kijken hoe het loopt en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor coaches, trainers, maar ook spelers en ouders.
 • Het volgen van de ontwikkeling van individuele spelers en teams.
 • Het coördineren van de teamindelingen voor nieuwe seizoen en beschikbaar zijn voor gesprekken met jeugd en ouders over het resultaat van de indeling, samen met een ander TC-lid.
 • Het opvangen en welkom heten van nieuwe jeugdleden in deze lichting.
 • Daarnaast bepaal je mede het algemene TC-beleid, denk je mee in overleggen die we maandelijks hebben, zo’n 10 keer per jaar. Af en toe zijn er ook webinars waar je aan kunt deelnemen om nieuwe inzichten te krijgen of de kennis van het moderne korfbal uit te breiden.

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.