We gaan er weer voor!

Goede voornemens. Lastig in deze tijden. Lastig, omdat je niet over alles controle hebt. Dat hebben we in het afgelopen jaar wel gemerkt. Ook al wil je zo graag, soms kan het niet of mag het niet. Maar, ook al kunnen we niet alles doen wat we willen, we kunnen wel doen wat in onze mogelijkheden ligt. En laten we daarom het nieuwe jaar, de tweede helft van het seizoen, positief beginnen. We gaan er gewoon weer voor.

De situatie is sinds de Kerstvakantie niet veranderd, wat betekent dat we tot en met 19 januari buiten mogen trainen. Met de jeugd volledig en met volwassenen op afstand en in groepjes van maximaal twee. Wat er daarna wel en niet mag, dat weten we nog niet. Wellicht wordt dat volgende week duidelijk.

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

  • 11.00 uur – E & F
  • 12.00 uur – D
  • 13.00 uur – C
  • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

  • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
  • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
  • Valto 3 en 4: in overleg
  • Valto 1 en 2: zaterdag 9 januari om 15:00 uur (daarna volgens vast te stellen schema)

Perspectief

Wat is het perspectief dat we kunnen bieden? Wanneer gaan we dan weer de zaal? Gaan we nog wel de zaal in? Gaan we het veld nog wel op? Allemaal vragen, waar niemand nog echt een antwoord op heeft. De hoop is dat we een laatste stuk zaal kunnen meepakken om te trainen en wat te oefenen en de veldcompetitie kunnen afmaken, waar we aan zijn begonnen voor de herfst.

Belangrijk zijn daarbij de besmettingscijfers en aantallen ziekenhuisopnames die laag moeten worden. Dat is dus deels afwachten, maar deels ook actief aan meewerken. Dat doe je door de richtlijnen op te volgen en het laten weten als je toch positief getest bent. Op die manier kunnen wij kijken of er voorzorgsmaatregelen nodig zijn binnen de teams waar jij of je kind actief is.

En als we dan weer kunnen beginnen, laten we er dan voor zorgen dat we er klaar voor zijn. Ook daarom blijven we trainen en zoveel mogelijk in beweging. Starten vanaf nul is namelijk een stuk lastiger dan vanaf 50%.

Wil je tot die tijd toch genieten van wedstrijdkorfbal en ook nog eens op het hoogste niveau, dan is er de Korfbal League. Die gaat wel weer van start, met allerhande maatregelen tegen besmetting. Een hele operatie, voor de bond, maar zeker ook voor de clubs die meespelen op dit niveau. Maar het zorgt er wel voor dat we weer van korfbal kunnen genieten. Als publiek, via de live streams. Ga daarvoor naar https://eyecons.com/ en kies “Korfbal”. Dat is het nieuwe platform waar alle wedstrijden worden uitgezonden. Vanaf zaterdag 16 januari. Tot die tijd zijn er ook oefenwedstrijden te zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.