Weinig nieuws onder de schrale winterzon

Er is niet heel veel te melden qua lopende zaken. De trainingen gaan door, zolang dat gaat. Is het iets wat koud, dan doen we wat minder met de bal en kan de training iets ingekort worden. Maar verder vind ik dat onze jeugd en de trainers het prima doen! Bedankt dat jullie in deze tijd, ook op zaterdag, met een beetje blauwbekken er staan. Van veel ouders horen we terug dat het fijn is dat we op deze manier door kan gaan. Laten we hopen dat het snel wat mooier weer wordt en nog meer dat de dagelijkse besmettingscijfers naar beneden gaan.

Wat betreft dat laatste, zie je wel een daling en op het moment van schrijven is bekend geworden dat de scholen, behoudens ingrijpende gebeurtenissen, weer open gaan op 8 februari. Dit zal voor ons geen effect hebben naar verwachting.

Wel veel te melden op het vlak van trainers/coaches voor de selectie en Valto A1. We zijn blij dat Mark Tissink nog minimaal een seizoen bij ons blijft. Hoewel we weinig hebben kunnen spelen, is de klik goed en verwachten we nog meer groei van teams en spelers. Voor wat betreft Valto 2 gaan we wel op zoek naar een andere trainer voor na dit seizoen en ook voor Valto A1 staat er een vacature uit. We hopen dat we hier geschikte kandidaten voor weten te vinden en ik zou het enorm waarderen als jullie daarbij zouden willen helpen. Delen van de vacature op social media, tips voor mogelijke kandidaten (hebben we al een aantal van gehad) of de vacature doorsturen naar iemand van wie je denkt dat die het wel eens zou willen doen!

Tenslotte nog een nieuwtje van Rick Voskamp, het enige Valto-lid dat wél in actie komt tijdens in deze corona-tijd. Hij fluit iedere week Korfbal League wedstrijden, zoals ook vandaag (zondag) de wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U (16-18). Afgelopen week werd bekend dat Rick ook weer op internationaal niveau mag blijven fluiten. Hij is ingedeeld in IKF Referee Level II. Rick, van harte. Valto kan echt trots zijn met iemand als jij!

Echt als laatste nog even de trainingstijden, in de herhaling:

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

  • 11.00 uur – E & F (dit kan verschoven worden, als blijkt dat er nog rijp op de velden ligt)
  • 12.00 uur – D
  • 13.00 uur – C
  • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

  • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
  • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
  • Valto 3 en 4: in overleg
  • Valto 1 en 2: in overleg

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.