Zie de wind waait tegen de palen

Het was de wind die een hoofdrol eiste deze week. En zoals altijd gaat een training door, totdat de bal naar achteren gaat, terwijl je naar voren gooit. Of tot de palen omwaaien. Er werd dus creatief gedacht bij trainingen. Sommige werden uit het programma gehaald, anderen konden wel doorgaan, afhankelijk van de hoogte van de paal of het gebruik van vaste palen. Bij de kleinere palen, moest er hier en daar een trainer op de voet gaan staan, zodat de paal niet omwaaide. Eén ding is zeker na zaterdag, het veld is redelijk schoon gewaaid.

Zaterdag 20 maart

De E- en D-teams hebben nog één weekend mixtoernooi voor de boeg. Erg leuk om te zien hoe dat gaat en hoe gelijkwaardig de mixteams zijn. Komende zaterdag ook het mixtoernooi voor de  C3 en C4, nadat dat zaterdag niet door kon gaan vanwege rondvliegende palen. En als we toch aan het mixen zijn, de selectie + A1 hebben ook wedstrijdtjes en er is een oefenwedstrijd B1-A2. De week erna is er nog een toernooi overige wedstrijdsport senioren en overige A-jeugd.

Op deze manier proberen we er iedere week weer wat van te maken, zolang de maatregelen er zijn. Zodra het beter weer wordt, langer licht blijft en de avondklok er af gaat, worden de trainingstijden en -dagen weer herzien.

Nog even het programma voor de A- en B-jeugd + senioren wedstrijdsport onder 27.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

  • Het doorvoeren en monitoren van het TC-beleid voor deze groep spelers en teams.
  • Het soepel laten verlopen van de competitie voor alle C- en D-teams, bijvoorbeeld het af en toe verzetten van wedstrijden, het meedenken bij afmeldingen voor het rondkrijgen van de teams bij wedstrijden.
  • Het begeleiden van coaches en trainers waar nodig.
  • Het aanwezig zijn bij enkele trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen om te kijken hoe het loopt en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor coaches, trainers, maar ook spelers en ouders.
  • Het volgen van de ontwikkeling van individuele spelers en teams.
  • Het coördineren van de teamindelingen voor nieuwe seizoen en beschikbaar zijn voor gesprekken met jeugd en ouders over het resultaat van de indeling, samen met een ander TC-lid.
  • Het opvangen en welkom heten van nieuwe jeugdleden in deze lichting.
  • Daarnaast bepaal je mede het algemene TC-beleid, denk je mee in overleggen die we maandelijks hebben, zo’n 10 keer per jaar. Af en toe zijn er ook webinars waar je aan kunt deelnemen om nieuwe inzichten te krijgen of de kennis van het moderne korfbal uit te breiden.

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.