Zon, sfeer en punten … dit was competitieronde 2

Het gaat bij een sportclub niet altijd om de punten, zo ook bij ons niet. Vanuit de vereniging gaat het hand-in-hand om prestatie en gezelligheid, vanuit de TC gaat het dan vooral om ontwikkeling en plezier. We denken dat, als we dat stukje goed voor elkaar hebben, de prestaties vanzelf komen.

Afgelopen zaterdag kwam daarbij in mijn ogen van alles bij elkaar. Natuurlijk zullen de F-jes die met 22-5 onderuit gingen daar iets anders over denken en ook voor de F-jes die juist met 18-1 wonnen zullen zich op het hoofd krabben, maar afgezien van deze extremen zag ik dit weekend vooral mooi weer, ouderwetse gezelligheid, gedreven coaches en fanatieke spelers.

Voor de wedstrijdsport grotendeels een goed weekend. Hoewel de C1 en B1 het lastig hadden in de hoofdklasse, heeft de A1 het in de overgangsklasse goed gedaan door te winnen van één van de betere ploegen in de poule. Nog genoeg te leren, maar dat is juist waar het grotendeels om gaat. Ook bij de verloren wedstrijden van de B1 en C1, de ontwikkeling staat voorop. Het mooie bij de A1 was dat na twee keer een fijne voorsprong en het toch nog spannend einde, één speler in de laatste minuut van de wedstrijd besloot om nog even te scoren. Het zou een voorbeeld worden voor later die dag. Overigens wist de A2 ook met één doelpunt verschil te winnen.

De wedstrijd van Valto 3 was jammerlijk afgelast en daarom vooral invallen, fluiten, aanmoedigen en terraszitten voor deze dames en heren. Valto 4 en 5 wonnen relatief eenvoudig, althans als je de eindstanden bekijkt. Valto 4 deed dat op toch wel bewonderenswaardige manier door van 7-2 achter, met 8-12 te winnen. De selectie mocht het in de middag opnemen tegen SDO/Fiable. Vorig seizoen nog wisselende resultaten, dit weekend een vol vierpunten verhaal. De stemming zat er vooraf al goed in, door de bestelling van zo’n 50 dagschotels door zowel de selectie van Valto als de bezoekers.

De wedstrijden zelf waren voor de toeschouwers een mooi stuk in twee delen. Beide teams hadden het lastig, maar wonnen wel. Valto 2 maakte het iets minder spannend, waar Wouter in de eerste helft vleugels leek te hebben en zijn oproep in het interview om vooral te komen kijken, ook daadwerkelijk waarde gaf. Valto 1 leek de wedstrijd door de vingers te laten glippen, maar herpakte zich vooral in de laatste minuten, met als beloning voor het harde werk en doorzetten, een afstandsschot van een Maaslandse in de laatste minuut dat mij in ieder geval heel erg deed denken aan een afstandsshot van een andere Maaslandse in de laatste minuut vier jaar geleden. Nikki was dit keer de matchwinner. Gelukkig staat deze momenten op beeld, want de ontlading blijft mooi om te zien. Ook mooi om te zien dat VakkieV zich liet horen, vooral op het moment dat het nodig was!

Al met al een mooi weekend, met 16 overwinningen, 4 gelijke spelen en 9 verloren wedstrijden. Het goede gevoel, de leerpuntjes en hopelijk ook een stukje zon meenemen naar deze week. Trainen, ontwikkelen, beter worden en vooral blijven lachen.

Week van de scheidsrechter
Volgende week is het weer zover: de week van de scheidsrechter! Zonder leidsman of leidsvrouw kan niemand van ons spelen dus het is dan ook zeer terecht dat ze in het zonnetje ☀️ worden gezet. De afgelopen jaren hebben we de scheidsrechters goed verwend en ook dit jaar gaan we dat weer doen als Valto. Op zaterdag 25 september zal elk Valto team een presentje overhandigen aan de scheidsrechter van dienst, zowel bij onze uit- als thuiswedstrijden!

Alle Valto-teams hebben nog een week om na te denken wat je zou willen geven en dat presentje te regelen, dan gaan we massaal op 25 september de scheidsrechters weer van wat moois voorzien!

KT3 cursussen gaan starten
Trainers en coaches die interesse hebben in het volgen van de KT3-opleiding kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Hierna ontvangt de trainer of coach een mail met een link naar een formulier om de aanmelding definitief te maken. Per locatie gaat de opleiding van start als er acht of meer deelnemers zijn en kunnen er maximaal twaalf deelnemers meedoen.

Dichtstbijzijnde locatie voor ons: HKV/Ons Eibernest. Je moet hiervoor wel KT2 hebben. Kosten worden betaald door Valto. Laat het ook aan de TC/Jan Jaap weten of je meedoet. Dan kijken we samen naar een begeleider.

We kiezen dit seizoen voor KT3 boven KT2, omdat we enerzijds al best veel KT2-trainers hebben en een beperkt aantal KT3-trainers. Die laatste groep is juist van belang voor het begeleiden van nieuwe KT2-trainers, vandaar dat we deze groep ook willen vergroten en tevens de kans willen geven aan de KT2-trainers zicht door te ontwikkelen.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.